bilgisayarıma virut.nbm adında lanet bir virus bulaştı ne yaptıysam temizleyemedim,nod32 nin uyarılarından birisi jl.chura.pl/rc/ bulundu engellendi diyordu,bu etc>hosts dosyasındaki bir koddan kaynaklanıyordu,bulup sildim,sonra format dahil,cd ile temizlik v.s.yaptım fakat windows ilk açılışta nod32,c: de junkpoly zararlı ikazı çıkarıyordu,bununda sebebi nod32nin açılırken aktif olmayışı ve sistemi bozmamak için windows dosyalarına müdahale edemeyişiydi,güvenli kipte yaptığım temizlik esnasında windows dosyalarında virüs bulunduğunu bildiriyor "zararlı bulundu temizlenemedi" diye yazıyordu
sonunda virüsün sebebinin diğer hardisklerden olduğunu anladım,c: yi tek bırakıp diğer harddiskleri çıkardım modemi kapatıp format attım windowsu yükleyip nod32yle tarattırdım temiz çıktı ve bir dahada gelmedi.
diğer harddiskleri temizlemeden c: nin yanına takmak istemedim,tahminim nod32nin en zayıf anı olan açılış sırasında bulaşıyordu,bu seferde c: yi söküp diğerlerini taktım,açılışlı cd ilede bunları temizledim,bu harddisklerde sistem dosyaları olmadığı içinde temizliği sorunsuz gerçekleştirdim.
başımın yeni belası-virut.nbm virusunu nasıl temizledim
- Er0rr
- Byte2

Re: başımın yeni belası-virut.nbm virusunu nasıl temizledim
Öncelikle gecmis olsun , fakat ugrasmaniza degmezdi , Antivirüslerin Rescue sistem Cd lerinden herhangi biri isinizi 2 dk da görebilirdi :
viewtopic.php?f=38&t=56233
bu sistemler Cd den baslayip windows dosyalari dahil bulasmis olan bütün zararlilari yokeder , herkeste en az bir tane bulunmasi tavsiyemdir , degisik üreticilerin ayni amacla cikardiklari CD ler mevcuttur
viewtopic.php?f=38&t=56233
bu sistemler Cd den baslayip windows dosyalari dahil bulasmis olan bütün zararlilari yokeder , herkeste en az bir tane bulunmasi tavsiyemdir , degisik üreticilerin ayni amacla cikardiklari CD ler mevcuttur
- loveme
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 1 kez
- İletişim:
Antivir güzelde bazen xp dosyalarınıda birlikte alıp gidiyor.Antivirüs programlarını kullanırken dikkat edilmeli.Karantina mı yoksa delete mi bunların hangisini seçiceğiz ilk önce bence bunu bilmeliyiz????
denedim,anlattım yukardada bütün iş diğer harddisklerin takılı olmasından kaynaklanıyor,yani şöyle:Er0rr yazdı:Öncelikle gecmis olsun , fakat ugrasmaniza degmezdi , Antivirüslerin Rescue sistem Cd lerinden herhangi biri isinizi 2 dk da görebilirdi :
bartpe cdsi var,fprot ve sophos yüklü,ikiside dosda çalışıyor,c: de windows yüklü olduğu için buluyor,temizlenmedi diyor,açınca aynen virüslü bir sisteme devam.
c: ye format atıyorum,yeniden yüklüyorum,bu seferde açılırken diğer harddisklerden c: ye sıçrıyor,mekanik olarak ayırmadan c: ye format atıp sonra komplede taratabilirdim ama mantığım böyle çalıştı..yani elli takla attım,bu şekilde becerdim bu eski ama değişik bir trojan.
güvenlikipte ise hiç temizlemiyor.
meraklısına virüslü dosya var elimde denemek isteyen varsa istemesi yeter :D
- Er0rr
- Byte2

oysaki bu tür CD leri kullanirken , sadece C degil O anda Pc ye takili olan tüm HDD/dizinler taratilir , yoksa bahsettiginiz gibi ilk acilista yayilma olayi gerceklesecektir
verdiğin antivir cd sini yükledim tarama yaptım iki zararlı toplam 85 exeye bulaşmış diye bildirdi ve sildi,teşekkür ederim fakat şimdide birlikte simgesiz ikonlara tıklayınca çıkan birlikte aç penceresi çıkmıyor..
senin verdiğin birlikte aç registyri kaydı vardı onu yüklemek istedim hareket yok işlem yapmıyor,anlaşılan virüs hasarı fazla uğraşmaya değmez,yedek geri almak lazım.
birde anlamadığım şey şu:
nod32 ve malwarebite yüklüyken bu meret nasıl girdi sisteme ??
aklıma gelen açılırken bulaşması,eğer açılırken bulaşıyorsa eğer nodun avast gibi dosda koruma özelliği yoksa bu büyük bir boşluk,çünkü nod windowsda virüsü tanıyor ve pc açıldığı zaman virüsü hemen bulup temizlemeye çalışıyor,ama aynı nod32 virüs girerken tanımıyor .
senin verdiğin birlikte aç registyri kaydı vardı onu yüklemek istedim hareket yok işlem yapmıyor,anlaşılan virüs hasarı fazla uğraşmaya değmez,yedek geri almak lazım.
birde anlamadığım şey şu:
nod32 ve malwarebite yüklüyken bu meret nasıl girdi sisteme ??
aklıma gelen açılırken bulaşması,eğer açılırken bulaşıyorsa eğer nodun avast gibi dosda koruma özelliği yoksa bu büyük bir boşluk,çünkü nod windowsda virüsü tanıyor ve pc açıldığı zaman virüsü hemen bulup temizlemeye çalışıyor,ama aynı nod32 virüs girerken tanımıyor .
- Er0rr
- Byte2

Biliniyor varsayarak söylemedigim bir ayrintiyi hatirlatayim: bu tür Cd lerden tarama yaptiktan sonra , virüsler ile birkisim sistem dosyalari da silinir , o nedenle hemen soonrasinda asagidaki tamir yöntemi uygulanmalidir:
viewtopic.php?f=5&t=54615
viewtopic.php?f=5&t=54615