Pentagon'un yeni robot askerleri

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Pentagon'un yeni robot askerleri

Mesaj gönderen uçs »

Resim

Pentagon tarafından üretilen yeni ’robot askerler’in en önemli özelliği, öldürme kararını kendi başına verecek olması. Robotlar Cenevre Sözleşmesi'ne göre programlanacak.

Pentagon, insanlar tarafından denetlenmeyen, otonom düşünecek ve gerektiğinde de öldürecek "robot askerler" üzerinde çalışıyor. Kendi kendine karar veren silahlı robotlar, hedefi ve düşmanı bulacak, imha edecek. Georgia Teknoloji Enstitüsü’nden robotik uzmanı Ronald Arkin, "Eğilim bu yönde. Savaşlarda otonom robotlar devreye girecek. Savaş alanının koşulları bunu zorluyor" dedi. Ancak, robotların sivilleri ve meşru hedefleri nasıl belirleyebileceği konusu çok ciddi kaygılara yol açıyor. Bir başka uzman olan Noel Sharkey, "Biz uyurgezerken çok cesur bir yeni dünyaya adım atıyoruz. O dünyada robotlar kimleri ne zaman öldüreceğine karar verecek" diye konuştu. Halen, Nevada Çölü’nde çalışan askeri uzmanlar, binlerce kilometre ötede hedefleri vuran "Predator" tipi insansız uçakları uydu iletişimi yoluyla kontrol edebiliyorlar. Irak ve Afganistan’da "denetlenen" robotlar ölümcül olanlar dahil çok çeşitli amaçlarla halen kullanılıyor. Ancak, bunların hiçbiri otonom değil.

Etik olur mu

ABD Kara Kuvvetleri’nin finanse ettiği çalışmayı yürüten Ronald Arkin, robotların "etik" davranması gerektiğini de hesaba katıyor. Buna göre, otonom robotlar, uluslararası savaş kurallarına uyacak ve aynen insanların davrandığı biçimde hareket edecek. Örneğin, bir robotun beyin bilgisayarı hastaneleri ve dini ibadet yerlerini hedeflemeyecek, kadın ve çocuklara ateş açmayacak. Arkin, iyi tasarımlanmış bir robotun "askerlerden bile daha kısıtlı" davranabileceğini öne sürdü.

Noel Sharkey ise, Arkin’in etik robot düşüncesinin prensip olarak iyi olduğunu, ama bunun mümkün olmadığını belirtti. Bir başka uzman olan Selmer Bringsjord, "Ben kaygı duyuyorum. Robotlara kötü şeyler yapma gücü verirsek, onlara ahlaki olmayan şeyleri yapmamayı da öğretmeliyiz. Bunu yapamazsak, bu robotlar inşa edilmemelidir" dedi.

veteknoloji
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21618 kez

Re: Pentagon'un yeni robot askerleri

Mesaj gönderen velociraptor »

bu gerceklesirse ozaman hapi yuttuk , gazete mansetlerini hayal edebiliyorum ; görevi icabi , öldürecegi sahis bilgilerini internetten ararken virüs kapan terminatro A1238gdte54 serisi bir robot önüne cikan herkesi katletti....
Kullanıcı avatarı
proled
Byte3
Byte3

Re: Pentagon'un yeni robot askerleri

Mesaj gönderen proled »

Amerika da,kimsenin bilmediği bazı silahlar var,biri bence ufo.kesinlikle ufo var ama bence abd nin işi.dünya savaşlarının olduğu zamanlarda,almanya’daki bazı bilim adamları amerikaya gitti.ve bu proje oraya taşındı.çünkü çizimlerini görmüştüm birkaç sitede.atom bombasıda böyledir.ilk kez alman bilim adamları tarafından bulundu ama amerikaya taşındı bu bilgi.hitler bir bilim adamına direktif verdi yap diye,ama bu gücün sınırlanması gerekiyordu yoksa yapılamazdı.yanlış hatırlamıyorsam carbonla sınırlanıyordu.bilim adamı doğru metodu kullandı ama yapılmadı,eğer alman bilim adamına Allah izin verseydi ,ne mi olurdu….benim tahminim: dünyada alman ırkı dışında hiçbir ırk bırakmazdı yada bazılarını bırakır köleleştirirdi.hitleri iyi tanıyan dediğimi anlar…ufo da kalmıştık:

Cnn yakaladı bir tanesini obamanın yemin töreni sırasında ve ben o görüntüyü izledim.ama kaç kez yavaşlatılmış halinde ancak anlayabiliyorsunuz(hatta o bile yetmiyor).çünkü ses yok ve inanılmaz hızlı...

Resim

Ara ara Google Earth'e yakalanıyorlar…

Resim

amerikadaki yasak bölgenin uydu resmi

Resim

İnsanların beyin yapısı bile yavaş yavaş çözülüyor.yakında insanlara çip takarlarsa hiç şaşırmam…

Dünyanın kaderine şöyle bir tahmini olarak bakıyorum ve hiç iyi görmüyorum,niye mi?
Ahlaksız bir güç dünyayı cehenneme çevirir.kanıt mı? 1. Dünya savaşından beri yapılan savaşlar ve katliamlar…..ırkçı ve faşist liderler…..
Rusyanın elinde Topol RS-12M füzeleri var. atom bombasından 50 kat daha güçlü.amerika da da var baya güçlü silahlar.Diğer ülkeleri ise konu dışında bırakıyorum.ben şuna inanırım:
Binlerce yıl önce şu andaki medeniyetlerden daha gelişmiş uygarlıkların olduğuna.Maya uygarlığı,Mısır uygarlıkları bunun ufak bir örneği.komik mi geldi:
Peki bir komplo teorisi:
Dünyada sağlam bir savaş çıksa ve ağır silahlarla ülkeler birbirlerini yok etse,bilgi birikimi ne olur?yeniden eski medeniyete dönüş..veya 400-500 sene kültürel ve teknolojik gerileme….
Mesela şöyle olabilir:
Bir birlik kurulur ve bunun içine Rusya da girer,birkaç devlet daha girer bir de İslam ülkeleri dahil olur ve dünya çift kutupluluğa gider.(Nato karşıtı),bloklaşma son haddine varır.bu olmaz demeyin,çünkü Almanya 1. dünya savaşında harap iken 20 senede neler yaptı.sonra bir savaş olur bloklaşma düzeyinde…..gerisini siz tamamlayın…sonra…medeniyet mi dediniz….Dünyanın kıyametini insanlar kendi elleriyle getirecekler….dünyada 400 taneden fazla atom bombası kayıp ve yetkin uzmanlar bunu onayladılar…peki bunlar nerede?
ya da güzel yönünden de bakalım:
ülkelerin insanları değil robotları savaşır ve can kaybı olmaz.millet tatildeyken robotları birbirlerini yok eder ve kimse de ölmez... :wink: ....düşünsenize,askere siz değil robotunuz gidiyor...

İşi siyasi ve sosyolojik açıdan da incelemek isterdim ama şartlar elverişli değil….

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön