Windows 7 kayıt defteri optimizasyonu

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
skinnycem
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 2 kez

Windows 7 kayıt defteri optimizasyonu

Mesaj gönderen skinnycem »

Hernekadar Windows 7 ile ilgili genel görüşler hızlı ve stabil olduğu yönünde ise de bu küçük kayıt defteri yazılımı performansın gözle görülür şekilde hızlanmasını ve birkaç kullanışlı dahili ayar yapılmasını sağlıyor. Bu ayarlar nelerdir diyenler için ;

- " Copy To " ve " Move to" seçeneklerini dosya ve klasör menülerine ekler,
-Normalden uzun süren program kapanışlarını otomatik olarak sonlandırır,
-Menu açılış sürelerini azaltır,
-Yetersiz disk alanı uyarılarını kapatır,
-Sistemde mevcut olamyıp da kısa yolu bulunan programları arayıp boşa zaman kaybını ortadan kaldırır,
-"open with " penceresinden internetten ara seçeneğini kaldırarak direk olarak program listesinin açılmasını sağlar ,
- Explorerı hızlandırır ve
-Dosya ve klasör menüsüne " Take Ownership " seçeneğini ekleyerek dosya ve klasörler üzerinde istediğimiz kişiselleştirmeleri yapmamızı sağlar.

Dosyayı 1. linkten indirip, dosyadan çıkartıp çalıştırabilirsiniz. Ayarlar pc yeniden başlattırılınca etken olacaklardır. Bundan hoşlanmayıp default ayarlarına dönmek isteyenler 2. linkten indireceklari dosyayı çalıştırarak ilk haline dönebilirler.

Tarafımdan denenmiş ve ayar etkileri net şekilde gözlemlenmiştir. Sisteme hiçbir zararı yoktur. Gönül rahatlığı ile kurabilirsiniz.

Yabancı dili olmayan arkadaşlar için Türkçeleştirmeye çalıştım. Bazı teknik kelimelerin birebir anlamını bilemediğimden orjinalini yazdım. Bilen arkadaşlar aydınlatırlarsa sevinirim.

http://www.askvg.com/wp-content/uploads ... tweaks.zip

http://www.askvg.com/wp-content/uploads ... ttings.zip
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21686 kez

Re: Windows 7 kayıt defteri optimizasyonu

Mesaj gönderen velociraptor »

:) bunlari toplar sonrada derlerim ben simdi , fakat adamlarin ismini yazmamak ta olmaz :
Created by Vishal Gupta for AskVG.com
Kullanıcı avatarı
skinnycem
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 2 kez

Re: Windows 7 kayıt defteri optimizasyonu

Mesaj gönderen skinnycem »

Lİnklerden belli oluyor diye yazmadım Adminim. :)