Windows 7 İzlenimlerimiz
- nejdet54
- Byte2

Re: Windows 7 İzlenimlerimiz
Sistem özellikleri AMD Turion 64 X2 2.01 GHZ -2.0 GB RAM ATI Radeon Mobil 2400 Ekran kartı.
Windows 7 sisteme sıfırdan yükleme yaptım Kurulum yaklaşık 20 dk bitti. Kurulumdan 5 dakika sonra masaüstü göründü. Sistem tüm donanımları tanıdı Sadece kart okuyucuyu tanımadı onuda vista sürücülerinden tanıttım. Donanım Konusunda bir sorun yaşamadım. Yazılım konusunda şimdilik bir problem yaşamadım. Windows 7 puanı 4.1 verdi. Sistem gayet performanslı ve stabil olarak çalışıyor. Xp den daha performanslı çalıştığını söyleyebilirim.
Şimdi bir yerde sıkıntı var çözemedim. Vistada olan sıkıntı Windows 7 de devam ediyor. HDD neden sürekli çalıştırıyor. İlk başlarda sistem gayet hızlı açıldı HDD ışığı hemen sönmüştü. HDD daha sonra farkettim sürekli açlışmaya başladı.Birkaç yeniden açılmadan sonra Index Hizmeti servisini bulamadım. Windows Search özelliğini kapattım ama yine devam ediyor. Onun haricinde sistem gayet güzel sorunsuz çalışıyor. Bunu çözen arkadaşlar varsa buraya not düşerse servinirim.
Windows 7 sisteme sıfırdan yükleme yaptım Kurulum yaklaşık 20 dk bitti. Kurulumdan 5 dakika sonra masaüstü göründü. Sistem tüm donanımları tanıdı Sadece kart okuyucuyu tanımadı onuda vista sürücülerinden tanıttım. Donanım Konusunda bir sorun yaşamadım. Yazılım konusunda şimdilik bir problem yaşamadım. Windows 7 puanı 4.1 verdi. Sistem gayet performanslı ve stabil olarak çalışıyor. Xp den daha performanslı çalıştığını söyleyebilirim.
Şimdi bir yerde sıkıntı var çözemedim. Vistada olan sıkıntı Windows 7 de devam ediyor. HDD neden sürekli çalıştırıyor. İlk başlarda sistem gayet hızlı açıldı HDD ışığı hemen sönmüştü. HDD daha sonra farkettim sürekli açlışmaya başladı.Birkaç yeniden açılmadan sonra Index Hizmeti servisini bulamadım. Windows Search özelliğini kapattım ama yine devam ediyor. Onun haricinde sistem gayet güzel sorunsuz çalışıyor. Bunu çözen arkadaşlar varsa buraya not düşerse servinirim.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19833 kez
- nejdet54
- Byte2

bence daha çok erken,ben yükledim ama sürücü sorunları ve donmalar yaşadım sildim..
- dnzbzkn
- Megabyte2

Bu sorun bende yokskinnycem yazdı:ekran koruyucular ayarlama yapılsa dahi devreye girmiyor.
- skinnycem
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 2 kez
Ekran koruyucusunun devreye girmemesinin sebebi değişen masaüstü teması kullandığımdanmış. Sabit olanı kullandığımda devreye girdi. Bilgilerinize...
- nejdet54
- Byte2

Windows 7 HDD çalıştırmasının sebebini buldum. Nod32 arka planda virüs taraması yaptığından dolayı HDD çalıştırıyor. Şuan için sıkıntı yok sistem gayet stabil ve performanslı çalışıyor. Sistemde bazı sorunlar yok değil genelde yazılımlar ile ilgili sorunlar var mesala 16 bit dos işlemleri çalışmıyor tabi bu zamanla düzelecektir. 2009 sonlarına doğru tam sürüm çıkacağı görüşündeyim. Windows 7 kullanmak isteyenler rahat çlışmak istiyorlarsa 2.0 GHZ işlemci en az 2.0 GB ram kullanmaları gerekiyor. Çünkü sistem yaklaşık programlar kurulduktan sonra 500-800 mhz ram harcıyor yaklaşık.
- Laneth
- Gigabyte1

- velociraptor
- Yottabyte4

-
ibanez
- Byte3

Windows 7 nin demosunu hiç kullanmadım. Vista ilk çıktığında herkes süper demişti, bu forumu takip edenler dışında tabi. Şimdi şirkete sistem alacak olsanız xp mi alırsınız yoksa vista alıp 7 ye upgrade mi yapardınız. İnceleyenlere özellikle velociraptora soruyorum. Xp den 2-3 sene daha vazgeçmemek fazla mı dinazorluk olur? Teşekkür ederim.
edit:Forumdaki yazılarınıza baktım, vista gibi birşey bu Win7. RC sürüm olayları linuxu hatırlatıyor. Sanırım internet bağımlısı bir sistem yaratacaklar. En iyisi XP lisanslamak ne dersiniz?? Pahalı 190 dolar civarlarında. Ne yapsak? Microsoft bir rahat durmadın tilki yaptın bizi.
edit:Forumdaki yazılarınıza baktım, vista gibi birşey bu Win7. RC sürüm olayları linuxu hatırlatıyor. Sanırım internet bağımlısı bir sistem yaratacaklar. En iyisi XP lisanslamak ne dersiniz?? Pahalı 190 dolar civarlarında. Ne yapsak? Microsoft bir rahat durmadın tilki yaptın bizi.
En son ibanez tarafından 29 May 2009, 04:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- velociraptor
- Yottabyte4

Konu sirket olunca Xp de kalmak en mantiklisi , cünkü Win 7 daha betaliktan cikacak , asil sürüm ciktiktan sonra oturmasi 1 yili bulacak .... (kafadan 2 yil demek bu) , neden vistaya para veresinizki =?
-
ibanez
- Byte3

Doğru diyorsun. Vistadan belki Win7 ye geçmek daha ucuz olur ondan kafa patlatıyorum. Win7 de fos çıkacak gibi 2 senede düzelir anca diyorsan. XP im güzel XP im, hiç uğraşmamak en iyisi dediğin gibi. Çok sağol.
En son ibanez tarafından 29 May 2009, 04:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- velociraptor
- Yottabyte4

bu benim sahsi fikrimdi , ama yanilmak herzaman olasidir , zaten ciktiktan 1 yil sonra win7 de ucuzlayacagindan ayni hesaba gelecek bu aradaki zamanda basiniz agrimayacaktir 
-
ibanez
- Byte3

Bu konuda yanılacağını sanmıyorum, öyle düşünseydim koşa koşa gelip size sormazdım :D Millet vistaya koşar adım giderken az aydınlatmadın bizi :D. Win7 için fikslenmiş vista diyorsan aha buraya yazıyorum Win7 microsoftun son denemesi. Donanımları hoyratça kullanan sistemlerle malum şirketleri memnun edebilir ama kullanıcılar vista ile beraber gözünü açtı gibime geliyor. Şu forumda bile nerden baksan 500 kişi XP hastasıdır bilinçli olarak. Teşekkür ederim tekrar.
En son ibanez tarafından 29 May 2009, 04:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.