Vistaya Elveda
Beyler Şu akşam itibari ile windows 7 kullanmış bulunuyorum:D:D
saat 19.39 da başladığım kurulum tam tamına saat 19 59 da bitti (elle isim girmek password oluşturma vs ağ ayarları vs ekranlarını süreye dahil etmedim çünki önemli olan asıl kurulum dakikası)
Gelellim 1 saatlik incelememe
son derece stabil son derece hızlı bi o kadarda eski windows sürümlerine göre sağlam ve güvenli olduğunu düşünüyorum
Şöyle bir geçmişe döndüm de biz vista için neler tartışmış konuşmuşuz gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum tek bildiğim windows 7 beta 1 harika nihai sürüm gibi aynı,servis paketleri çıktığında dahada iyi olacağını düşünüyorum
tüm programlar çalışıyor yahu xp ve vistaya formattan sonra hangi prgoramı uyguladı isem hepsi çalıştı...driverlarımı otomatik kurdum
youtube jackar(yasaklı sitelere giriş programcığını kurdum ancak işe yaramadı uyanıklık edip uyumluluktan windows xp sp2 ye getirip o şekilde tekrar kurdum ve yasaklı siteleri deldim....
Media palyer 12 internet explorer 8 movie maker paint heap makinesi grup ilkesi istemcisi güvenlik duvarı merkezi action center vs vs hepsi fevkelade gsel hızlı..
uac ebevyn denetimleride çok hafif ve esnek baş ağrıtmıyor ben yinede ihtiyaç duymadığım için kapattım
Değişim herkeze iyi gelicek o hantal ağır çalışan 4 gb ram 4 çekirdek işlemcide bile sorun çıkartan namı-diğer vista windows 7 sürümünün yanında bile geçemez kurun test edin hak vericeksiniz bana
Antivirus yazılımlarına gelinee microsoftun action center dan önerdiği linklerden Norton 360 3 Beta ve Kaspersky Anti Virus 8.0 ı inidrdim ancak henüz kurmadım.....
Kayıt defterini inceledim hemen hemen aynı bir kaç elle ayar yaptım,menü hızı servislerin time out değerleri ntfs update değerleri işlemci ön belleği dll dosyalarının ramden hızlı kaldırılması değeri filan.....
Microsofttan aldığım lisans anahtarı ile Seven Ultimate i aktive ettim 10 saniye ible sürmedi etmek
Sistem işleyişi ram kullanımı harika 4 gb ram var 750 yi kullanıyor şuan oda açık programalrdan ötürü
500 gb HDD
P4 Prescott 3.4 Ghz İşlemci
4 Gb dual ram
asus ati radeon 95550 ekran kartı gigabyte sata anakart çok yüksek bir sistem deil ancak uçuyor işletim sistemi:D
Son olarak
en gsel nokta ise şu
C de Vista Ultimate Sp2 Beta Yüklü
D de Windows Xp SP3 Professioanl YÜKLÜ
E de ise Windows 7 Ultimate Beta 1 Yüklü
windows 7 diğer işletim sistemlerini tanıdı yani xp yede vistayada sorunsuz girebiliyorum ek bir programa şuan lık ihtiyaç yok..
(Devamı Gelicek)
Kripteks