Mükemmel İş Çıkarmış Microsoft(Kripteksin İncelemesi)

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mükemmel İş Çıkarmış Microsoft(Kripteksin İncelemesi)

Mesaj gönderen Kripteks® »

Sistemimden Görüntü

Resim

Vistaya Elveda

Beyler Şu akşam itibari ile windows 7 kullanmış bulunuyorum:D:D

saat 19.39 da başladığım kurulum tam tamına saat 19 59 da bitti (elle isim girmek password oluşturma vs ağ ayarları vs ekranlarını süreye dahil etmedim çünki önemli olan asıl kurulum dakikası)

Gelellim 1 saatlik incelememe

son derece stabil son derece hızlı bi o kadarda eski windows sürümlerine göre sağlam ve güvenli olduğunu düşünüyorum

Şöyle bir geçmişe döndüm de biz vista için neler tartışmış konuşmuşuz gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum tek bildiğim windows 7 beta 1 harika nihai sürüm gibi aynı,servis paketleri çıktığında dahada iyi olacağını düşünüyorum

tüm programlar çalışıyor yahu xp ve vistaya formattan sonra hangi prgoramı uyguladı isem hepsi çalıştı...driverlarımı otomatik kurdum

youtube jackar(yasaklı sitelere giriş programcığını kurdum ancak işe yaramadı uyanıklık edip uyumluluktan windows xp sp2 ye getirip o şekilde tekrar kurdum ve yasaklı siteleri deldim....

Media palyer 12 internet explorer 8 movie maker paint heap makinesi grup ilkesi istemcisi güvenlik duvarı merkezi action center vs vs hepsi fevkelade gsel hızlı..

uac ebevyn denetimleride çok hafif ve esnek baş ağrıtmıyor ben yinede ihtiyaç duymadığım için kapattım

Değişim herkeze iyi gelicek o hantal ağır çalışan 4 gb ram 4 çekirdek işlemcide bile sorun çıkartan namı-diğer vista windows 7 sürümünün yanında bile geçemez kurun test edin hak vericeksiniz bana

Antivirus yazılımlarına gelinee microsoftun action center dan önerdiği linklerden Norton 360 3 Beta ve Kaspersky Anti Virus 8.0 ı inidrdim ancak henüz kurmadım.....

Kayıt defterini inceledim hemen hemen aynı bir kaç elle ayar yaptım,menü hızı servislerin time out değerleri ntfs update değerleri işlemci ön belleği dll dosyalarının ramden hızlı kaldırılması değeri filan.....

Microsofttan aldığım lisans anahtarı ile Seven Ultimate i aktive ettim 10 saniye ible sürmedi etmek

Sistem işleyişi ram kullanımı harika 4 gb ram var 750 yi kullanıyor şuan oda açık programalrdan ötürü

500 gb HDD

P4 Prescott 3.4 Ghz İşlemci

4 Gb dual ram

asus ati radeon 95550 ekran kartı gigabyte sata anakart çok yüksek bir sistem deil ancak uçuyor işletim sistemi:D

Son olarak

en gsel nokta ise şu

C de Vista Ultimate Sp2 Beta Yüklü

D de Windows Xp SP3 Professioanl YÜKLÜ

E de ise Windows 7 Ultimate Beta 1 Yüklü

windows 7 diğer işletim sistemlerini tanıdı yani xp yede vistayada sorunsuz girebiliyorum ek bir programa şuan lık ihtiyaç yok..

(Devamı Gelicek)

Kripteks
Kullanıcı avatarı
diceratops
Megabyte3
Megabyte3

Re: Mükemmel İş Çıkarmış Microsoft(Kripteksin İncelemesi)

Mesaj gönderen diceratops »

haberlerde okudum vista alana Windows 7 bedava :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19700 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Vistayi övücü tek satir yazima rastlayamazssiniz , ciktigindan ve inceledigimden beridir yerden yere vuruyorum , simdi gelelim microsoft windows 7 yi bukadar kisa sürede nihayi sürüme yakin sekilde nasil piyasaya cikarabildi (bana tamamen Win ME yi hatirlatti) , bazi akli kit arkadaslar ME ile alakasi olmadiginda israrli , anlamadiklari konu ise ikisinin de gecis sistemi oldugudur , Microsoft Windows 7 yi piyasaya sürerek zaten avazi ciktigi kadar o anlamak istemeyenlere su sekilde haykirdi : ben bir halt ettim , ama geri de cekemedim , cünkü milyonlarca sattim , fakat kullanilabilirligi olmayan hucube bir sistemdi , o nedenle ben size windows 7 yi bedava vereyim de su vistadan sizde kurtulun bende , hala cikip vista konusunda yüzü kizarmadan iyidri diyebilecek bir kisi cikarsa , Guinnessrekorlar kitabina ismini yazdiracagim. bende lisansli vista var ve kullanmiyorum ne yapip edip sitesinde olmayan Xp driverlarini buldum ,ve Xp ile devam ettim , windows 7 yi en kisa sürede 1 GB Ram li laptopumda deneyip görüslerimi paylasacagim

@kripto: masaüstü kizlarini paylasta bizde faydalanalim
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

Takıldığım sitelerde Vistanın çıkış tarihinden beri, üstelik bir official, bir de beta service pack yayınlamalarına rağmen, vista sürümlerinde çözülemeyen :!: buglar, ne hikmetse, beta halinde olmasına karşın, Win 7'de olmadığı konuşuluyor ve tartışılıyor
(bana tamamen Win ME yi hatirlatti)
açar mısın?
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Vista yeni ME'mi olacak? hocam sanırım bunu kastetti

Windows Millenium Edition'ı hatırlarsınız. Windows 98'den sonra çok büyük yenilikler getireceğini beklediğimiz Windows ME malesef tam bir hayal kırıklığıydı. Kurar kurmaz farklı bir ortam havası veriyordu renkler, menüler 98'e kıyasla çok hoştu ama birşeyler yanlıştı. Bir kere bu meret tüm belleğimi neredeyse sömürüyordu. Sürekli garip hatalar çıkıyor, çökmeler yaşanıyor, mavi ekran hatası zaten Windows'un olmazsa olmazı. En sonunda Microsoft'ta bunu geliştirmekten vazgeçip kararlı bir Windows OS sürümü olan Xp'yi sürdü.

Windows 98 ve 2000'den, Windows ME'ye geçiş sürecinin aynısı Windows Vista'da yaşandı. Hatta çıkış zamanının defalarca ertelenmesi, Microsoft yetkililerin ballandıra ballandıra özelliklerini anlatması herkesi gene bir beklenti içine soktu. En sonunda beta sürümü beta tester'lara gönderildi. Bu dönem içinde benim de Vista'yı deneme fırsatım olmuştu ve malesef ilk andan itibaren bunun ikinci bir Windows ME vakası olduğunu anlamıştım. Bu deneme sürümünden sonra kullanmamaya karar versemde Microsoft'un çeşitli firmalarla yaptığı anlaşma ve tekelleşmenin sinsi politikaları yüzünden yeni aldığım diz üstü bilgisayarımla istemeye istemeye Windows Vista sahibi oldum. 2 GB bellek ile başlarda pek zorlamadı beni. Fakat zaman geçtikçe gene o bezdirici hatalar yüklenen onlarca yama, hergün çıkan güvenlik açıkları haberleri -güya en güvenli sistemdi, çıkışının 2. günü ilk güvenlik açığı internete düşmüştü- sonunda beni silmeye götürdü. Ben yeni bir işletim sisteminden daha fazla hız ve performans beklerken Microsoft her seferinde daha fazla sistem özelliği isteyen ürünler çıkarıyor.

En son olarak Yahoo'nun 2007'nin en kötü ürünleri arasına bir numaradan girdi Vista. 2009'da Windows 7'nin yayınlanacağı haberleri çıktıktan sonra ise kesin olarak Vista'nın klasik bir Microsoft başarısızlığı olduğu tescillendi.

Sonuç, Microsoft başarısız ürünler çıkarsada piyasadaki tekeli yüzünden ürünlerini satıyor ve kolay kolay zarar etmiyor. Peki buna nasıl son verilecek? Cevabı basit, açık kaynak...

Alıntıdır
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

Windows Me, pek çok kullanıcı tarafından hatalı ve yavaş olmakla suçlanmış, aynı zamanlarda çıkmış Windows 2000'in yanında sönük kalmıştır. PC World dergisinden Dan Tylan isimli bir yazar ME'yi Mistake Edition "Hata Sürümü" olarak
tanımlamıştır.

alıntıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

dedimya microsoft bir halt etti simdide düzeltmeye calisiyor , win me ile millenium edition u kastetmistim
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Hocam buyurun istediğiniz program

viewtopic.php?f=36&t=52586
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

tesekürler :) Fiery girl i sectim
goday
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen goday »

Kripteks® yazdı:Hocam buyurun istediğiniz program

viewtopic.php?f=36&t=52586
Link açılmıyor.
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

link +18 ve bayan üyelerimizi rahatsız edecek içeriği yüzünden silinmiştir
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Göze Çarpan bir diğer iyi özellikte vistaya nazaran windows 7 de ki copy paste hızları gerek harddisk içinde gerek usb den hdd ye gerkese dvd den hdd ye kopyalama hızları gayet tatmin edici

ve görüyorum ki videoların açılması ve resimlerin ön izlemesi ile geçişleri(kaliteli resimlerde) çok rahat ve kasma yok

internet explorer 8 altın da olsa kullanmam ancak biraz surf yaptım sorunsuz çalışıyor hızlı sayılır 7 ye göre çok daha iyi olduğu kesin...

Updatelere gelince şuanlık doğal olarak pek bir güncelleme yok driverlarım dışında sadece capicom güvenlik güncelleştirmesini otomatik buldu ve yükledi windows o kadar....
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

WİNDOWS 7 de sorunsuz çalışan iki başarılı yazılım

Not

Kendi sistemimden alıntıdır

birncisi

Adwenced System Care Son Sürüm Full Pro

Resim

İkincisi ise

Vista Manager Full Son Sürüm

her iki programda sorunsuz çalıştı ve işe yaradı

Resim

Sonuç==OLUMLU
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

MS Office yüklü mü veya yüklemeyi düşünüyor musun?
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Ati ekran kartı sürücülerinden sonra creative de ses kartları için windows 7 drıverını kendi serverlarından indirmeye sunmuş ben indiriyorum..

Resim