Windows 7 Uyumlu Antivirüs Uygulamaları

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Windows 7 Uyumlu Antivirüs Uygulamaları

Mesaj gönderen Laneth »

Windows 7 yükledikten sonra ilk açılış ekranı ile birlikte Tarih/Saat bölümünde ilk uyarı mesajımızı alırız. Bu uyarı mesajında Windows üzerinde bir Antivirüs programı olmadığı ve Internet üzerinden bir tane bulabileceğimiz yazmaktadır.

Günümüzde Antivirüs olmayan bir bilgisayar düşünemiyorum. Antivirüs uygulamaları işletim sistemlerinin vazgeçilmez uygulamaları haline geldi. İşletim sisteminizin ve verilerinizin güvenliğini sağlamak için mutlaka bir Antivirüs uygulaması yükleyin.

Windows 7 ile uyumlu olan Antivirüs uygulamalarının bir listesini aşağıda bulabilrisiniz. Bu uygulamalardan kullanmış olduğunuz ya da denemek istediğinizi bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

AVG Antivirus Free Edition

Resim

AVG Antivirüs uygulaması Windows 7 altında tek başına çok iyi çalışmamasına rağmen bir AntiSpyware uygulaması ile birlikte tercih edilebilir. Bununla birlikte Windows 7 sayfasında Microsoft’un önerdiği uygulamalar içerisinde yer alıyor.

Avira AntiVir Personal Edition

Avira Antivir popüler ve ücresiz bir Antivirüs çözümü, Windows 7 altında yapılan hızlı testte başarılı sonuçlar vermiş. Windows 7 kullanıcıları ücretsiz bir uygulama arıyorlarsa bu ürünü tercih edebilirler.

Norton AntiVirus 2009

Resim

Microsoft resmi sitesinde Windows 7′i ile uyumlu uygulamalar arasında yer alan Norton 2009 sorunsuz bir şekilde çalışmakta. Norton Antivirüs 2009′u Windows 7 üzerine kurduğunuzda Norton içerisinde bir Antispyware uygulaması barındırdığı için bir uyarı mesajı alabilirsiniz.

Avast! AntiVirus Home

Resim

Windows 7 ile uyumlu çalışan bir diğer Antivirüs uygulamamız Avast, bu uygulamada üzerinde bir Antispyware modülü taşıdığı için kurduğunzda Windows Action Center tarafından bir uyarı alabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Re: Windows 7 Uyumlu Antivirüs Uygulamaları

Mesaj gönderen Laneth »

Windows 7 ve ESET NOD32 Antivirüs 3.0

Birçok üretici Windows 7 için uygulamalarını uyumlu hale getirme çalışmalarına başladı. Aslında Windows 7, Windows Vista çekirdeğini kullandığı için birçok uygulama üzerinde değişiklik yapılmasına gerek bile kalmayacak.

Bu uygulamalardan bir tanesi güvenliğimizi sağlayan ve sistem kanyaklarını en alt seviyede harcayan ESET NOD32 Antivirüs. Gerek ev gerek iş yerinde Antivirüs olarak NOD32 kullanmaktayım. Windows 7 üzerine yine bu uygulamayı kurdum. Kurulum aşamasında ya da sonrasında herhangi bir problem ile karşılamadım.

Eğer sizde NOD32 Antivirüs kullanıyorsanız gönül rahatlığıyla Windows 7 üzerine kurabilirsiniz.

Uygulamayı kurduktan sonra güncelleştirme sırasında herhangi bir sorun ile karşılaşmadan gerekli bütün güncellemelerin yapıldığını göreceksiniz.

Resim

Son olarak Windows 7 üzerinde bir virüs taraması yaptırabilirsiniz. Bu aşamada da NOD32 Antivirüs’ün sorunsuz olarak çalıştığını göreceksiniz

Resim
Kullanıcı avatarı
editci
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen editci »

tüm nod32 uyum sağlıyor mu? yoksa windows 7 den sonra çıkanlar mı uyum sağlıyor? hangi versiyonu kullandın.
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

alıntıdır

ama reviewlarda 3.0.0.669 ve 684 sürümleri çalışıyor
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

microsoftun kendi sitesinde sadece kaspersky beta 8.0 anti virus ile norton 360 v3 beta yı önermiş indirme linkleriin vermiş indirdim ancak henüz kurmadım
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

saol özcan av yi unutmuşum zaten avg yi tavsiye etmem
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19698 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

editci yazdı:tüm nod32 uyum sağlıyor mu? yoksa windows 7 den sonra çıkanlar mı uyum sağlıyor? hangi versiyonu kullandın.
Bizzat windows 7 de denedigim ve lisans sorunu cikarmayan yegane Nod32 sürümü:
viewtopic.php?p=165162#p165162
Not : Digerlerini bosa indirmeyin hepsinde lisans sorunu cikti , egerki önceden kurulu Nod32 niz varsa , registry den kalintilari temizlemeniz gerekecek , ben bu isi asagidaki yazilim ile yaptim:
viewtopic.php?f=37&t=10147

Resim
Kullanıcı avatarı
editci
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen editci »

Eset Nod32 Smart security 669 versiyonunu kurmuştum bir sorun görünmüyor. kontrol edeceğim.