Türkçe'ye dikkat..! Lütfen.
- goldbee
- Byte1

Re: Türkçe'ye dikkat..! Lütfen.
ben aldım alıcagımı siz küylüleri sevmiyorsunuz siz şehirlisinizya tabi vala arkadaşlar ben 41 yaşındayım 41 yaşından sonra dilim nekadar deyişir bilmem artık benim nasıl biri oldugumu taşıyıcı arkadaşa sorabilirsiniz ben bu siteye geliş nedenim küfüryok terbiyesizlik yok küçüye büyüge saygıvar beyendim tekrar söylüyorum ben köylüyüm
canım kardeşim hatamız olduysa inan bilmeden,istemeden yapılmıştır,köylü şehirli diye ayırım yapmak bizlere yakışmaz,kırdıysam kendi adıma özür dilerim.
gördüğüm kadarıyla şiveyle alakalı değilde yazış stilinle alakalı sıkıntın var,senden ricamız iki kelimeyi bitişik yazma alt alta mesaj yazma,ufak tefek hataları hepimiz yapıyoruz,ama yazdıktan sonra şöyle bir gözden geçiriyoruz.
mesela bir başlığa hatasız ingilizce kelimeler kullanarak yazmışsın,başka birinede gayet dağınık ve bozuk türkçeyle,buda bizi kaba tabirle kıl ediyor. :wink:
burası disiplinliyse işte bu yüzden dikkat ettiğimiz içindir.
kaldığın yerden devam :D
gördüğüm kadarıyla şiveyle alakalı değilde yazış stilinle alakalı sıkıntın var,senden ricamız iki kelimeyi bitişik yazma alt alta mesaj yazma,ufak tefek hataları hepimiz yapıyoruz,ama yazdıktan sonra şöyle bir gözden geçiriyoruz.
mesela bir başlığa hatasız ingilizce kelimeler kullanarak yazmışsın,başka birinede gayet dağınık ve bozuk türkçeyle,buda bizi kaba tabirle kıl ediyor. :wink:
burası disiplinliyse işte bu yüzden dikkat ettiğimiz içindir.
kaldığın yerden devam :D
- goldbee
- Byte1

valla kafamda nerdeyse ayıptır cins biri olarak kalıcaktın ama sen iyi biriymişsin be gerçekten daha yeni ögreniyorum 41 yaşından sonra ne kadar olur bilmiyorum yazdıklarımı bazen ellerinizden öper kızım görüyor düzeltiyor
- editci
- Megabyte2

bak ne kadar güzel yazmışsın. bu şekilde olmasını şu açıdan istiyoruz. burada herkes birbirni örnek alıyor. bu güzel bir şey. onun için iyi örnek sergilemek istiyoruz. size gösterilen tepki diye adlandırdığımız bu uyarılar sırf bunun için. siz zaten 41 yaşında görümüş geçirmiş bir olarak sizi örnek almaları tabii ki çok doğal. onun içindir ki sizde birilerinin hatasını görürsenin lütfen uyarınız.
burada herkes aynıdır. admini ile moderatörü ve üyesi ile herkes birdir. sadece admin ve moderatörler ücret almadan buranın sorumluluğunu yürütmeye çalışan hamallardır. onun için yükü beraber paylaşalım. :)
burada herkes aynıdır. admini ile moderatörü ve üyesi ile herkes birdir. sadece admin ve moderatörler ücret almadan buranın sorumluluğunu yürütmeye çalışan hamallardır. onun için yükü beraber paylaşalım. :)
- goldbee
- Byte1

emeyi geçenlere çok teşekkürler gerçekten bu site süper modestus kardeşim seninle görüşmek isterim yanlış anlama aramızda bilmeden bi sürtüşme yaşandı sen anladıgım kadarıyla okumuş birisin senden ricam tanışıp görüşmek beni tanıdıkça sende hak vericeksin
- hsnclk
- Byte3

- İletişim:
olayların bu şekilde tatlıya bağlanması çok güzel olmuş uzaktan takip ediyordum. Ama ricam modestus kişisel algılama ama kimseye ön yargıda bulunmayalım.
bazan ön yargılı davranmak zorundayız,kimse kimseyi tanımıyor,referansımız sadece yazdıklarımız eğer onuda itinayla yerinde kullanmazsak karşıdakinin bizi başka bir şeyle tanıma olasılığı yok.
önemli olan birbirimizi kırmadan orta yolun bulunmuş olması. :wink:
önemli olan birbirimizi kırmadan orta yolun bulunmuş olması. :wink:
- hsnclk
- Byte3

- İletişim:
evet haklısın ama bazende ön yargı imaj zedeliyor ben o yüzden sölemiştim neyse olaylar tatlıya bağlanmış cok güzel oldu iyi forumlar
arkadaşlar vakti olan şöyle bir göz atsın.
adamlar,bu konuya hastalık derecesinde kafayı takmışlar.
http://www.dilimiz.com/forum/viewtopic. ... 771185b42d
adamlar,bu konuya hastalık derecesinde kafayı takmışlar.
http://www.dilimiz.com/forum/viewtopic. ... 771185b42d
- uçs
- Petabyte3

Bazen bir harf hatası dahi yapsam,hemen editler ve düzeltirim..Ama yine de zaman zaman atladığım oluyor.. :oops:
- Re@lite
- Kilobyte3

Türkçemiz,bizi birbirimize tutkal gibi bağlayan yegane şeydir.
Son zamanlarda özellikle yeni yetişen neslin
bu değere sahip çıkmadıklarını görüyor ve üzülüyorum
özellikle msnde q,w,x kullanma adeti ve buna özenilmesine
anlam veremiyorum.
Her zaman örnek bir Türkçeyle konuşmaya ve de yazmaya dikkat eden birisiyim
Herkesten bu hassasiyete önem vermesini bekliyorum.
Son zamanlarda özellikle yeni yetişen neslin
özellikle msnde q,w,x kullanma adeti ve buna özenilmesine
anlam veremiyorum.
Her zaman örnek bir Türkçeyle konuşmaya ve de yazmaya dikkat eden birisiyim
Herkesten bu hassasiyete önem vermesini bekliyorum.
- DreamcatcheR
- Byte2

Sen merak etme abim :)Son zamanlarda özellikle yeni yetişen neslin
Ben ve benim gibiler dilimize sahip çıkacağız
En çok dikkat ettiğim konudur bu.
Türkçemizi Türkçheleştirmeyelim !!!
- diceratops
- Megabyte3

Bir sorum olucak.Görseller forumunda çoğu resimin sonunda "walpapers" yazıyor bunu resimler olarak yazsak olmazmı biraz ingilizceye kaçmıyormu.Bende dahil aynı hatayı yapıyorum.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19856 kez