İnternet Explorer açılınca PC kilitleniyor (vaka)

PC güvenliği konusundaki bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19959 kez

İnternet Explorer açılınca PC kilitleniyor (vaka)

Mesaj gönderen velociraptor »

sorun:
2 gündür garip bir sorun yaşıyorum :( İnternet Explorer açılınca PC kilitleniyor. Fareyi oynatabiliyorum. Klavyede CAPSLOCK çalışıyor ama Farenin ve Klavyenin tuşları çalışmıyor. Bilgisayar kilitleniyor ve reset atmadıkça düzelmiyor. Güvensiz bir siteden bir dosya indirdim ve çalıştırdım. Bu olaylar ondan sonra olmaya başladı. Önce virus diye düşündüm ve çeşitli taramalar yaptırdım ama en ufak bir virus bulamadım. Ama işin garibi McAfee nin Durum Monitörü (Sistemi Kontrol Edip anık olarak dosyaları tarayan On Access Scanner) kısmında hiç bir aktivite görünmüyordu. Sanki çalılmıyor gibi hiçbir dosyayı izlememiş ve taramamış...

İlk başta csrss.exe nin fazla CPU kullandığını görüp şüphelendim ve o dosyaları temiz bir PC den kopyaladım ilgili klasörlere. Ama sorun devam etti :(

Güvenli kipte İnternet Explorer sorunsuz çalışıyor. Ayrıca Opera kurulu ve ondada sıkıntı olmadan surf yapabiliyorum.

Yaptıklarım :
- Sistemde McAfee yüklü ve güncel. Onunla full scan yaptırdım. Bir şey çıkmadı.
- Başka bir PC den ağ üstünden tarama yaptırdım bir şey çıkmadı.
- SpyBot ile tarama yaptırdım sistem temiz.
- Avira nın Boot edip Dostan tarama yapan dosyasını indirdim onunla taradım sistem yine temiz.
- İnternet Exlorer ı kaldırıp yine kurdum. Çare olmadı
- Başka bir PC den Internet Explorer klasörünü taşıdım ve üstüne yazdım. Yine çözülmedi
- Başlangıçta çalışan programlara msconfig ve Startup Manager (WinXP Manager Uygulaması) baktım ve sorun görünmüyor...

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Cözüm:
Win32.Agent.ivf gibi görünüyor , önce ComboFix diye bir programla sonrada Dr.Web diye bir antivirusle taratarak virusu temizleyebilirsiniz