Xp açılışında sistem kilitleniyor (vaka)

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21135 kez

Xp açılışında sistem kilitleniyor (vaka)

Mesaj gönderen velociraptor »

Sorun:
Xp açılışında sistem kilitleniyor.(Microsoft Windows Xp açılış ekranında) Güvenli kipte denediğimde ise açılış gerçekleşiyor.Normal açılış için ne yapmam gerekir?

Cözüm:
Sorun çözüldü. Dvd-rom bağlantılarını çıkardığımda sistem normal açılışını yaptı.

ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 1 kez
İletişim:

Re: Xp açılışında sistem kilitleniyor (vaka)

Mesaj gönderen loveme »

bende pc de çalırken bazen donma yapıyor.Explorer bellek hatası sorunu veriyor.Bazende cd yazdırken başka programlar açıksa onları kullanırken bir süre donuyor ve süre sonra geçiş yapabiliyorsun?
Açılıştada msnger gibi programlar hızlı karşıma gelmiyor.Bir hızlılık olmuyor.Explorer açıncada açılıyor yalnız sayfa görüntülenemiyor diyor hemen.Biraz bekleyince oluyor.

2 bilgisayarı karşılaştırdım burda donma dediğim donanımları ilkine göre daha güçlü buna rahmen donanımı daha düşük bilgisayar daha hızlı hareket ediyor.
Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
editci
Megabyte2
Megabyte2

Re: Xp açılışında sistem kilitleniyor (vaka)

Mesaj gönderen editci »

bilgisayarında kodek paketi varsa kaldırın (örn. K-Lite code pack) gibi varsa başka versiyon ile deneyin. mümkünse en son versiyon olmasın. K-lite Code Pack 3.90 olaiblir. 4.0 üzerinde (4.10) bir sorun almıştım ben.
son olarak iyi bir bakım zamanı gelmiş bilgisayarın. çöpleri temizleyip sistem performansını artıran programlarla bakımını yapabilirsin.