Orijinal Vista'yı Bilgisayarın hafızasından formatlamak
-
tarikus
Orijinal Vista'yı Bilgisayarın hafızasından formatlamak
Selam arkadaslar. Bilgisayarımda orijinal vista kurulu. Vistayı bilgisayarla birlikte aldıgımda bana vista kurulum programının harddiskte oldugunu söylemislerdi. Böylece cd siz format yapılabilecekti. Fakat ben o dosyayı bulamıyorum. Nasıl yapacagımı da bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. simdiden tesekkürler.
- hsnclk
- Byte3

- İletişim:
laptoplarda c sürücüsünü içinde olur o dosyalar. bir adet dvd cdsi alırsınız. ve baslat programlar (yada tüm programlar) bölümüne gelip orada recovery diye bir yer olması gerekiyor. adını tam hatırlayamadım simdi. oradan recovery dvdsi yada recovery cdsi yarat diye bir seçenek olur. oradan dvdnizzi yaratabilirsiniz. (tabiki bütün bunları normal format atmadıysanız yapabilirsiniz.)
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19891 kez
Recovery Partition un calistirilmasi:
1.Pc boot ederken F11 e basili tutun (her marka laptop kendine göre bir tus kombinasyonu da atamis olabilir , kullanim kitapcigina bakiniz)
2.Super Grub u download edin ve CD ye yazdirin , CD den boot edin , Tüm partitinlarinizi (Recovery dahil) gösterecektir , kullanimi hakkinda asagidaki siteden faydalanabilirsiniz
1.Pc boot ederken F11 e basili tutun (her marka laptop kendine göre bir tus kombinasyonu da atamis olabilir , kullanim kitapcigina bakiniz)
2.Super Grub u download edin ve CD ye yazdirin , CD den boot edin , Tüm partitinlarinizi (Recovery dahil) gösterecektir , kullanimi hakkinda asagidaki siteden faydalanabilirsiniz
Kod: Tümünü seç
http://www.supergrubdisk.org/- velociraptor
- Yottabyte4

recovery partition olusturup , (ki acronis in de böyle bir secenegi var ) sadece bir tusa basip backup u geri aliyorlar , benim laptopum geldiginde ilk isim bu partition u silmek olmustu , peki neden:
bu laptoplari kim formatlayip o demolari icine dolduruyorsa , sistemi bozmak icin elinden geleni yapiyor olmali , birincisi tüm programlar demo , 2. sisteme en zarar verici nekadar yazilim varsa doldurulmus , mesela Norton antivirüs , mesela Arobat reader ...gibi bunlari recovery ile geri getirsem , benim icin o sistemi kullanmak iskenceden farksiz olacak
bu laptoplari kim formatlayip o demolari icine dolduruyorsa , sistemi bozmak icin elinden geleni yapiyor olmali , birincisi tüm programlar demo , 2. sisteme en zarar verici nekadar yazilim varsa doldurulmus , mesela Norton antivirüs , mesela Arobat reader ...gibi bunlari recovery ile geri getirsem , benim icin o sistemi kullanmak iskenceden farksiz olacak
- velociraptor
- Yottabyte4

- abraxas07
- Kilobyte2

Elimde su anda Fujitsu Siemens Amilo marka bir laptop var, acronis ile HDD yi formatladım temiz bir windows kurayımm diye fakat yükleme sırasında dosyaların kopyalanması, genisletilmesi falan filan bitince 'CD veya DVD den önyükleme için bir tusa basınız' yazısı geliyor ve orada takılıyor. Nasıl devam edebilirim format a....? Yardımlarınıza simdiden tesekkürler..