Hotmail Yaşlandı mı ?

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7801
Kayıt: 15 Mar 2006, 18:06
cinsiyet: Erkek

Hotmail Yaşlandı mı ?

Mesaj gönderen uçs »

Resim

Bir zamanların en büyük ve neredeyse rakipsiz e-posta saglayıcısı olan Hotmail, uzun zaman önce Gmail'e kaptırdıgı liderligi geri kazanmak için gençlesmeye çalısıyor.

Ünlü istatistik firması HitWise'ın yaptıgı arastırmaya göre, Hotmail sadece 55 yas üstü kullanıcılarda pazar lideri. Bu kisiler de zaten henüz Gmail'in olmadıgı dönemlerde bir e-posta adresi sahibi olanlar. HitWise'ın hazırladıgı bu grafige göre, yaslılar en çok Hotmail, orta yaslı kullanıcı grubu en çok Yahoo, gençler ise en çok Gmail kullanıyor.

Yeni jenerasyonda Yahoo ve Hotmail'in payı hızla azalırken, Gmail pazardaki payını hızla daha çok büyütüyor. Hotmail ise savası kolay bırakmaya niyetli degil.

Hotmail'de Neler Yeni?

Hepimizin bildigi gibi, Gmail, Ajax yöntemlerini kullanarak e-posta kullanımına yepyeni bir soluk getirmisti. E-posta kullanımına iliskin bu yeni yaklasım, Google'ın tecrübe ve güvenilirligi ile birlesince Gmail çok kısa süre içinde Hotmail'i 15 yıllık tahtından etmisti. Microsoft, Gmail'in bu üstünlügünü kabul ederek, bu yeni yaklasımı kendi e-posta servisi olan Hotmail'e uygulamaya ve Ajax yöntemlerini daha etkin kullanmaya basladı.

Ayrıca Hotmail'in kısa süre içinde entegre edecegi önemli özelliklerden biri de e-posta ile anlık ileti göndermek olacak. MSN/WLM açmadan, e-posta gönderir gibi anlık ileti gönderebileceksiniz. Böylece sizin gönderdiginiz mesaj karsı tarafa MSN/WLM üzerinden ulasacak. Bilgisayarında anlık ileti yazılımı kurulu olmayan ve aceleyle mesaj yazması gerekenler için ideal bir uygulama olacagını düsünüyoruz.

Hotmail Artık Daha Hızlı

Microsoft'un kendi yaptıgı ölçümlere göre, genis bant internet kullanıcıları artık Hotmail'i %70 daha hızlı açabiliyor. Elbette dar bant internet kullanıcıları da unutulmamıs, onlar için de yaklasık %56'lık bir hızlanma söz konusu. Bu hızla birlikte göze daha çok hitap eden bir tasarıma geçen Hotmail, artık daha canlı ve farklı renkler arasından kendi stilinizi seçmenize de olanak saglıyor.

Google Duyarsa Kızar mı?

İlk defa Gmail'de görülen ve çok kısa süre içinde Yahoo'nun kendi sistemine uyguladıgı erken tanıma sistemini Hotmail yeni yeni sunuyor kullanıcılara. Artık e-posta gönderirken mesajınızın gidecegi yere bir seyler yazmaya basladıgınızda adres defterinden buna uyusan sonuçlar otomatik olarak listelenecek ve bunlardan birini seçebileceksiniz.

Sürekli Büyüyen Gelen Kutusu

Ayrıca kısa süre içinde aynı Gmail'de oldugu gibi gelen kutunuzun boyutu sürekli artacak. Google 1 GB ile basladıgı yola 7 GB ile devam ediyor ve her saniye bu boyutu artırıyor. Bu is modelini benimseyen Microsoft tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama su sekilde:

Hotmail depolaması sizinle birlikte otomatik olarak büyüyecek. Bu su anlama geliyor: size ne kadar fazla depolama alanı gerekiyorsa o kadarına sahip olacaksınız. Bunun sınırları var, ancak sınırlar öyle genis ki büyük olasılıkla sınıra yaklasamayacaksınız bile.

Yeni Özellikleri Nasıl Kullanacaksınız?

Hotmail gelen kutunuzu açtıgınızda, ekranın herhangi bir yerine ilistirilmis olan "daha hızlı bir Hotmail mi istiyorsunuz, tam sürümü deneyin" seklindeki baglantıya tıklamanız yeterli. Hatırlatmamız gerekir ki, eger Hotmail'i Türkçe kullanıyorsanız, bu yeniliklerden bir kısmından en azından su an faydalanamayabilirsiniz.

shiftdelete.net
Kullanıcı avatarı
Quarentina
Kilobyte3
Kilobyte3
Mesajlar: 451
Kayıt: 03 Nis 2007, 21:24

Mesaj gönderen Quarentina »

eqer gmail msn qibi chat programı yaparsa geçebilir ama suanda pek geçecegini zannetmiyorum cünkü herkes msnden sohbet ediyor böylede bir windowslive veya hotmail hesabı var..
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3
Mesajlar: 1215
Kayıt: 11 Nis 2006, 22:05
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen Bekir 65 »

bir yanlislik vardir :)
Kullanıcı avatarı
N2O
Megabyte2
Megabyte2
Mesajlar: 1147
Kayıt: 08 Nis 2007, 17:41
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen N2O »

sanırım bu istatistiklerde dikkate alınan sey maillerdir... eger öyleyle dogrudur. Çünkü anlık konusmada MSN'ye rakip yok...
Cevapla

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön