Çok ucuza üretti şimdi uçuyor

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Çok ucuza üretti şimdi uçuyor

Mesaj gönderen uçs »

Resim

Yurt dısından 18 bin YTL'ye getirtebilecegi parasüt kanatlı motorlu hava aracını (Paramotor trike) 3 bin YTL'ye imal etti. O simdi uçuyor!

Havacılık meraklısı Çetin'in gökyüzüne kanat açmasını saglayan ''Paramotor trike''ı olusturan parçalar arasında, bir insaat el arabasının tekerlegi de bulunuyor.

Bursa'da, makine teknisyeni Sebahattin Çetin(38), AA muhabirine yaptıgı açıklamada, havacılıga lise döneminden beri ilgisi oldugunu belirterek, zaman içinde yamaç parasütü kullanmayı ögrendigini ve uçus zevkini tattıgını söyledi.

Tekerlekli oturma yeri olan, pervane vasıtasıyla yüksek bir yere gerek kalmadan düz zeminden kalkıs yapabilen ''Paramotor trike''ı gördükten sonra, kendisinin de bu aracı yapmaya karar verdigini dile getiren Çetin, söyle konustu:

''Böyle bir aracı yurt dısından getirmek çok yüksek paralara mal oluyor. Ben de teknisyen olarak 'Niye kendim yapmayayım' dedim. İlk etapta bir motosikletin motorunu alarak, gereksiz kısımlarını attım ve modifiye ederek uçusa hazır hale getirdim. Ahsap pervane kullandım. Tasarımı tamamıyla bana ait oturma yerinde de ön tekerlek olarak scooter tekerlegi, insaat el arabasının tekerlegini de arka tekerlek olarak kullandım. Tamamıyla kendi imkanlarımızla, bulabildigimiz malzemelerle, hava aracı yaptım. Böylelikle yurt dısından 18 bin YTL'ye mal olacak ''paramotor trike''ı, 3 bin YTL'ye mal etmis oldum.''

Çetin, ''paramotor trike''ı yapmasının bir yılı buldugunu, yapım asamasında dengeden kaynaklı ufak tefek kazalar yasadıgını anlatarak, söyle devam etti:

''Türkiye'de böyle bir hava aracı üretimi yok. Yurt dısından aracı getiren fazla kisi de bulunmuyor. Yaptıgım ''paramotor trike''ı görenler, kendilerine de yapmamı istedi ama maddi imkanım yok. Çalıstıgım yer baska kente tasındıgı için 3 aydan beri issizim. Maddi destek bulabildigim takdirde, 'paramotor trike'ı Türkiye'de üretebilirim.''

-''HAVADAYKEN KOMsULARIMA KORNAYLA SELAM VERİYORUM''-

Esi ve biri kız iki çocuguyla alt katı atölye haline getirilmis kendine ait bir evde yasayan Çetin, ailesinin de hobisini destekledigini ifade etti.

Çetin, yamaç parasütünde oglu ve kızıyla birlikte uçuslar yaptıgını fakat yükseklik korkusu olan esini bu keyfi yasamaya ikna edemedigini belirterek, ''Kaldırımda yürümenin de riski vardır ama kurallarına uygun kullanırsak, 'paramotor trike'ın hiçbir tehlikesi yok'' dedi.

Arkadaslarının genelde kendisine ''Sebo'' diye hitap ettigini belirten Çetin, ''Yaptıgım 'paramotor trike'a da 'Sebo' ismini verdim. Havadayken korna çalarak selam verdigim arkadas ve komsularımız da çalısmalarımı ilgiyle izliyor. Onlar bize degisik bir kisilik olarak bakıyor'' diye konustu.

THK'nın Eskisehir'deki ''Microlight'' uçak kursuna gitmeyi planladıgını ifade eden Çetin, elinde bulunan uçak motorunu kullanarak, ''Microlight'' uçak yapmayı hedefledigini sözlerine ekledi.

Kaynak: Samanyoluhaber.com / AA
Kullanıcı avatarı
gige
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen gige »

bravo gelistirilirse harika bi araç olur

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön