Çocuklarin GÖzÜyle 2023 Yili Ve KÜresel Isinma

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Çocuklarin GÖzÜyle 2023 Yili Ve KÜresel Isinma

Mesaj gönderen uçs »

Bursa'da Özel İlkbahar İlkögretim Okulu ögrencilerinin "Küresel Isınma"yı konu alan birbirinden ilginç estalasyon projelerinden olusan sergi büyük begeni topladı.
Ozon tabakasının delinmesi, su ihtiyacının artması ve suların azalması, çevre kirliligi, hayvan nesillerinin tükenmesi, enerji kullanımı, ormanların yok olması gibi bir çok sorunun ele alındıgı projeler, küçüklerin dünyasından büyük sorunlara gerçekçi çözümler sunuyor.

Anlatılmak istenen bir düsünceyi 3 boyutlu olarak ifade etme anlamına gelen enstalasyon, Özel İlkbahar İlkögretim Okulu ögrencilerinin dünyayı saran devasa sorunlara karsı yapılması gerekenleri ortaya koydukları bir yol. Bu yıl 4.sü gerçeklestirilen "Enstalasyon Egitim Projeleri Sergisi"nin konusu ise "Küresel Isınma ve Enerji" oldu.

Sergi, Bursa İl Milli Egitim Müdür Vekili Mehmet Ekiz, Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık, Nilüfer ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Kaya, Özel İlkbahar İlkögretim Okulu Müdürü İbrahim Sözen, veliler ve çok sayıda ögrencinin katılımıyla Carrefour'da açıldı.

Açılısta konusan Bursa İl Milli Egitim Müdür Vekili Mehmet Ekiz, bas döndürücü bir hızla gelisen teknolojinin gelecegin teminatı olan genç beyinler tarafından tasarlandıgını belirterek, "Nilüfer Egitim Kurumları'nın ve Özel İlkbahar İlkögretim Okulu'nun bu anlamdaki basarılarını büyük bir dikkatle ve taktirle izliyoruz. Emegi geçenleri tebrik ediyor, basarılarının devamını diliyorum." dedi.

Nilüfer ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Kaya, Özel İlkbahar İlkögretim Okulu'nun yaptıgı çalısmalarla daima öne çıkan kaliteli egitim düzeyini, ögrencilerin basarılarını yükseltme adına ortaya koyan basarılı bir okul oldugunu söyledi.

Ögrencilerin çalısmaları ile gurur duyduklarını belirten Kaya, söyle konustu: "Sosyal, kültürel ve sportif çalısmalarda zaman zaman Türkiye geneli zaman zamanda uluslararası basarılara imza attıyorlar. Onları yürekten kutluyorum. Velilerimiz çok darlı, çocuklarıyla birlikte okulumuzla bütünlesmis durumdular. Bir okul kültürü olusmus. Bu kültür bir çok basarıyı da biraberinde getiriyor. Biz bunlardan övünç duyuyoruz."

Kızı Berika Gürel'in "Su mu Altınmı" adlı projesini degerlendiren Hafize Gürel isimli veli, çocukların suyun önemini anlamasından büyük mutluluk duyduklarını dile getiriyor.

Diger projelerde de çocukların hassasiyetlerinin gelismesi ve dünyanın sorunlarına çözüm önerilerinin sunulmasının gelecek açısından ümit verici oldugunu ifade etti.

"BİRBİRİNDEN İLGİNÇ 45 PROJE"

Cumhuriyetin 100. yılına atfen 40 küsur ögretmen ve 100'e yakın ögrencinin 6 ay süren çalısmaları sonunda ortaya çıkartılan 45 adet proje yogun ilgi gördü. Dünyanın sorunlarına farklı çözüm önerilerin sunan projeler, velilerden büyük alkıs aldı.

4. sınıf ögrencisi Fatih Ala'nın "Atıkların Degerlendirilmesi" projesi, 7. sınıf ögrencileri Mustafa Güney, Mücahit Çelik, Burak Çelebi'nin hazırladıgı Dünyanın dengesinin bozulması", Esra Tanrıkulu ve Sümeyye Bayrak'ın "Kurtarıcı" projeleri, ve Berika Gürel'in "Su mu Altınmı" adlı çalısması büyük begeni topladı.

Ayrıca, yoldaki araçların rögarlarından elektrik elde etmesine yönelik hazırlanan proje ve birbirinden ilginç diger projeler ilgiyle izlendi.

"ALTIN VE KUPA YERİNE SUYA KOsUYORLAR"

6. sınıf ögrencileri Nalan Ergün ve Nilüfer Demirbas'ın hazırladıgı "Suya Kosanlar" adlı çalısma büyük ilgi gördü.

Küresel ısınma nedeniyle azalan su kaynaklarının 2023 yılına gelindiginde suyu çok daha önemli hale getireceginin vurgulandıgı çalısmada, günümüzde kupa ve altın için kosan sporcuların gelecekte su için kosacagı anlatılıyor.

Büyük bir kosu parkurunda ortaya konan projede, altın ve kupanın bulundugu finis'i geçen yarısmacıların, durmayarak suyun bulundugu 2. finisi geçmeye çalısmasını betimliyor.

Serginin 2 gün boyunca ziyarete açık kalacagı bildirildi.

ALINTIDIR

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön