ya arkadaslar görev yöneticisnden bakıyorum tam 15 tane(saydım)svchost.exe dosyası acık.normalmidir bu?iptal etsem sorun yasarmıyım?hiçbirsey yapmadıgım halde 1.5 gb ramin 500 küsür mb ını yiyor vista.nasıl azaltabilirm bu ram kullanım miktarını?
arka plan calısan uygulamalar(ati catalyst,eset smart security)
@silenceman esetin sömürmesinden bise olmaz en cok göüren svchost.exe.15 tane olması beni bayagı bir sasırttı.her vistamda aynı sekil.dedigim gibi xp'de 2 taneyken vistada tam 15 tane.ayrıca kripteks BEKLİYORUM :)
sp3 entegreli xp mi kurdum pc'ye.görev yneticisinden baktım yine svchost.exe var ama bu sefer sayısı 15'ten 5'e inmis.ram kullanımı opera acıkken 290 mb civarında geziyor.ayrıca smart secuirty kurmadan öncede bu svchst.exe aynı sayıdaydı.bir türlü anlam veremiyorum.full taramada sistemde virüsde bulamadım.
dnzbzkn yazdı:sp3 entegreli xp mi kurdum pc'ye.görev yneticisinden baktım yine svchost.exe var ama bu sefer sayısı 15'ten 5'e inmis.ram kullanımı opera acıkken 290 mb civarında geziyor.ayrıca smart secuirty kurmadan öncede bu svchst.exe aynı sayıdaydı.bir türlü anlam veremiyorum.full taramada sistemde virüsde bulamadım.
çok taktın buna sen bendede 10 tane var suanda sakıncalı bisi olsa ustalar el koyardı DOSTUM