Vista SP1 Kurulum DVD' sine nasıl entegre edebilirim

Xp nin takipçisi bu işletim sistemi hakkında bilgi paylaşım alanıdır.
unimog
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen unimog »

hocam gördügüm kadarıyla ultimate kurmussun...
ben 1 defa denedim ultimate i.
2 gb ram.t2450 2,00 ghz. makinaya.program lönk diye oturdu kaldı...1-2 gün zor dayandım.baktım olacak gibi degil.sildim,tabi ondan sonra xp yi yükleyince hızdan ne yapacagımı sasırdım :D
ultimate...akıllara zarar :(
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19837 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

gereksiz özellikleri kaldirmakta bir ise yaramiyor , fakat ilginc bir not düsmeyi unutmusum , bu sp1 entegre ettigim dvd ile kurdugum vistayi sonrasinda ilaclayip microsofttan son güncellemeleri yükledim, ve Pc mi restart ettim , hicbir sorun yoktu , yani Microsoft en son güncellemelerle bile vistamin kacak oldugunu anlamadi
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen dnzbzkn »

peki hocam bu sp1 i hichamontrealin yaptıgı vista utimate mi kurdunuz?ve sistem gercekten cokmu yavas?dosyaları indirmeye baslıyorum cünkü..
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

hayir , kendimin bizzat microsofttan indirdigi bir ultimate DVD sine entegre ettim , sistem elbetteki cok yavas degil , fakat bir XP ile kiyaslanamaz , mesela laptop fani ikidebirde deligibi dönmeye basliyor , kisacasi zorlandigi her halinden belli oluyor , gecengün elime DELL teknik servisinde calisan birinin verdigi bir ultimate gecti , makinalari test amaciyla kullaniyorlarmis , birde ona Sp1 entegre edip denemek var aklimda ama entegrasyon islemi 1 saate yakin , baazen daha da fazla sürebildigi icin ve bendeki de laptop oldugu icin simdilik bekleyecegim
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen dnzbzkn »

bende ite olan vistada kasma var dediniz sandım.ram alıyorum yarın geliyor 1 gb lık.toplam 1536 ram olacak iste.insallah kasma yapmaz.ayrıca bi arkadas lite vistayı kurdugunda yazıcılarla ilgili sorun yasamıs.ben yüklerim elimde hp yazıcı var driverda var vistaya uyumlu yükleyemezmiyim yazıcıyı?ayrıca vistadaki oyunlar lite de cıkarılmıs.bu oyunları tekrar yükleme sansım varmı?babam vista oyunlarını oynuyorda...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

lite sürümünü bizzat bir arkadasima yükledim , adamda yazici yok , bende hic olmadi , o nedenle yazici tanitilirmi birsey diyemem bizzat yazici tanitmayi denemedim cünkü , egerki sizler deneyip burada yazarsaniz bende ögrenmis olurum
raver
Bit
Bit

Mesaj gönderen raver »

Arkadaslar vlite ile entegre oldu gibi gözüksede olmuyor microsoft offline entegreye izin vermemis zaten ayrıntı için ;

Offline olarak eklenebilecek olsa idi. Microsoft bu tür bir güncelleme çıkaraktı.

Lakin TrustedInstaller, Servicingstak gibi direkt SYSTEM kademesinde çalısan servisler, modülleri güncellenmesi gerekli.
Lakin vLite. Software hiv dosyasını registere atıp çalısması yetecek kadar girdileri ekleyerek. Update islemini yapmasını saglıyor.

Tabi, Online bir sistemde bu servisler aktivasyon (c.r.a..ck falan degil.) esnasında yanlarında pek çok baska servisleri de güncelliyor.

vLite yaklasık 3500 servis dosyasını yeni sürümeleri ile degistiriyor. Eskilerini direkt siliyor.
Ama vista bu tip müdahalelere karsı çok zayıf. Eski servis/modüllerin silinmeden önce online kaldırılması gerekli. Yoksa o servi/modülü isteyen, gerektiren bir uygulama gönderdigi konutu yanlıs kavrayabilecek/tanımlayamıyacak/farklı sonuç üretecek bir servis ile basbasa bırakılıyor.

Vista da hiçbir uygulama kendi içerisinde String, Menu, Dialog içermez. Tamamen dil dosyalarına bagımlıdır.
Yeni sürüm dll (veyahut ne olursa olsun) ile birlikte eski sürüm dil dosyası kullanılmaya çalısıyor.

Bizzat. 11 sürümü de vLite ile entegre ettim. Bunları online hale getirip kullandım da.
Hata var diyorsam vardır.

Sysprep'i bilmiyorsanız hata ile karsılasma ihtimainiz dedigim gibi çok düsük.
bilgisayarı internette gezinmek. Arada oyun oynamak. Msn vesaire için kullanıyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

dedikleriniz ilgimi cekti , vay ückagitcilar demekki vlite te yalan :)
raver
Bit
Bit

Mesaj gönderen raver »

En saglamı msdn versiyonu biryerden bulmak ama bizim mıhsıçtı tech üyeleri ne hkmetse paylasmıyorlar ee 11.000 $ veripte yıllık abone olmakta yemiyor yani kendine ii bak..