Atatürk'ün son görüntüleri Fransızlar da

Cumhuriyet ve Atatürk ile ilgili bilgi paylasim forumudur
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Atatürk'ün son görüntüleri Fransızlar da

Mesaj gönderen Laneth »

Türkiye’deki arsivlerde bulunan Atatürk ile ilgili görüntülerin çok daha fazlasının yurtdısındaki arsivlerde yer aldıgını söyleyen Nebil Özgentürk, 4 satlik bir görüntünün Fransa'dan Türkiye'ye gelecegini söyledi

CNNTURK’teki ’Nası Yani?’ programına konuk olan Nebil Özgentürk, genel yönetmenligini yaptıgı ’Türkiye’nin Hatıra Defteri’ isimli belgeselinde, Atatürk’ün 1938’deki ölümü sırasında yasananların anlatılacagını söyledi. Özgentürk, 13 bölümlük belgeselin 4. bölümüne denk gelen bölümde, Atatürk’ün ölümüyle ilgili çok özel görüntülerin yer aldıgını ve Fransız basınında çıkan haberlerden de yola çıkarak, cenazeyi izleyen insanların izdihamı gibi bir takım ayrıntıların yer aldıgını aktardı.

ATA'NIN SON GÖRÜNTÜLERİ GELİYOR Bu arada o dönemlere ait Türkiye’deki arsivlerde bulunan görüntülerin azlıgından yakınan Özgentürk, bir Fransız televizyonundan kendisine telefon geldigini ve ellerinde bulunan Atatürk’ün yer aldıgı 4 saatlik bir görüntünün Türkiye’ye getirileceginin müjdesini verdi: Belgeselcilerin çok acı çektigi bir konu. Dünya filmcileri, televizyoncuları bizden çok daha iyi görüntüler toplamıslar bize ait görüntüleri. Biz belgeselciler hep zorluk çekiyoruz. Son yıllarda belgesel sayısında zaten azlık var. Geçen hafta bana Fransız televizyonundan telefon geldi, arsivlerinde İngiliz BBC dahil, Türkiye’ye ve Mustafa Kemal’e ait 4 saatlik görüntüler varmıs. simdi onlar getiriliyor

GAZETEPORT
unimog
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen unimog »

iyi ama dramatik bi haber...
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

o zamanın sartları ile düsün