Kasa çalışmaya başladığında bir süre sonra monitör kapanıyor

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
ozygt
Bit
Bit

Kasa çalışmaya başladığında bir süre sonra monitör kapanıyor

Mesaj gönderen ozygt »

Kasa çalıstıktan bir süre sonra monitördeki yesil ısık sarı ya dönüyor ve hiç görüntü gelmiyor.Bİlgisayar laboratuarında sık sık basımıza geliyor.İslemciyi sokuyorum,dinlendiriyorum,ram leri takıp çıkarıyorum,bios pilini sokup kasanın güçünü kesiyorum.Ama yine görüntü gelmiyor bilgisayarcıyı çagırdıgımızda anakart gitmis deyip yenisini takıyor hemen.Ama ana kartın üstün de yandıgını dair ve baska bir sey yok her yerini kontrol ediyorum.Bunun sebebi ne olabilir.Gigabye anakart p4i8g modeli galiba.İnternette de arastırdım ama sonuç yok sizin bir fikriniz var mı????
Kullanıcı avatarı
editci
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen editci »

power suply yeterlimi sizce. kontrol edin. tüm parçaları söktügünüz halde toz olmadıgını varsayıyoruz.
anakarttaki her arıza yanmayla sonuçlanmaz. islemci ve anakart üzerinde durulması mantıklı geliyor.
ama dedigim gibi güç kaynagını kontrol edin yeterli enerji saglamıyor olabilir.
Kullanıcı avatarı
south
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 102 kez

Mesaj gönderen south »

Bu eger birçok makinada meydana geliyorsa büyük ihtimal editcininde dedigi gibi power supply sorunu olarak degerlendiriyorum.Elektirik hattınızda problem olabilir.Ekran kartını degistirmeyi bir deneyiniz birde makinayı açınca klavyedeki numlock caps lock scroll lock ısıkları yanıp sönüyormu?
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

bu serilerden biri olması lazım...böyle bir numara görürseniz onu yazın verdiginiz seri degil...

Resim

ayrıca monitörünüzün ekran kartı giriis yerinde problem olabilirmi anakartı baska bir ekranda denediniz mi?
Kullanıcı avatarı
Lord_Sidious
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen Lord_Sidious »

aynısı benimde basıma geldi.Herseyi denemistim.En sonunda power suply i degistirince düzeldi.
Kullanıcı avatarı
jackPot
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen jackPot »

birden mi olmaya basladi?? ekrana hic görüntü geliyomu kisa süreli bile olsa?? gelmiyorsa ve diger hersey normalse ekran kartinin cikis yerinde bi sorun olabilir.