Günler 25 saat olacak

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Quarentina
Kilobyte3
Kilobyte3

Günler 25 saat olacak

Mesaj gönderen Quarentina »

Dünyanın kendi ekseni etrafında dönüsü yavaslıyor. Bilim adamları hesapladı. Günler 24 degil 25 saat olacak.

Günler gittikçe uzuyor. Bahar geldi diye degil. Bilim adamları yer katmanlarını, astrolojik kayıtları, günes ve ay tutulmalarıyla ilgili eski kayıtları inceleyerek hesapladı... Dünyanın kendi ekseni etrafında dönüsü yavasladı. Bu yavaslamanın Milattan Önce 700 yılında belirgin biçimde basladıgı tespit edildi. Bunun baslıca sorumlusu Ay'ın çekim gücü gösteriliyor.

Zaman içinde bu çekim gücünün arttıgını savunan bilim adamları, örnegin yeryüzünde dinozorların yasadıgı dönemde, yani yaklasık 100 milyon yıl önce, dünyanın kendi ekseni etrafında dönüsünün daha hızlı oldugunu ve günlerin 23 saat oldugunu kanıtladılar.

GÜN 21 SAAT, BİR YIL 420 GÜNDÜ

Dahası, yeryüzünde sadece tek hücreli canlıların bulundugu dönemde (yaklasık 530 milyon yıl önce) ise bir günün yaklasık 21 saat oldugu belirtildi. Bir yılın süresinin yani Dünya'nın günesin etrafındaki turunu, aynı hızla tamamladıgı anlasıldı. Ancak günler yaklasık 21 saatlik oldugundan, bir yıl 420 gündü.

Bilim adamları, Dünya'nın kendi ekseni etrafındaki dönüsünün yavaslamasıyla günlerin artık 24 saati astıgını ve bunun yakın gelecekte 25 saate çıkacagını açıkladılar.

ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Mesaj gönderen uçs »

Tasındı.. :!:
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen Bekir 65 »

sacmalik ya, 24 Saat kalsin bence, 25 saat ile neyapcam, ayrica bi yerden duydum ki, artik saatler degismicek diye =?? dogru mu ?
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Mesaj gönderen uçs »

cCc_BTK_cCc yazdı:sacmalik ya, 24 Saat kalsin bence, 25 saat ile neyapcam, ayrica bi yerden duydum ki, artik saatler degismicek diye =?? dogru mu ?
Türkiye'de düsünülüyor,fakat henüz karar verilmis degil.. :!:
dominant
Bit
Bit

Mesaj gönderen dominant »

uçs yazdı:
cCc_BTK_cCc yazdı:sacmalik ya, 24 Saat kalsin bence, 25 saat ile neyapcam, ayrica bi yerden duydum ki, artik saatler degismicek diye =?? dogru mu ?
Türkiye'de düsünülüyor,fakat henüz karar verilmis degil.. :!:
Türkiye'de düsünülen bir sey degil bu.Uluslararası alınan bir karar.Baska bir gelisme olmazsa bu sabah son kez degistirdik saatlerimizi.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Mesaj gönderen uçs »

Tamam bende onu diyorum.Kalıcı olup olmıyacagı ilerde açıklanacak.. :!:
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen Bekir 65 »

ucs amca ya katiliyorum, ilerde aciklancak, ama simdi yaparlarsa ozaman sacma olur, bide bütün Ülkelerde 25 Saat olursa afedersiniz "bok" olacaktir...
dominant
Bit
Bit

Mesaj gönderen dominant »

cCc_BTK_cCc yazdı:ucs amca ya katiliyorum, ilerde aciklancak, ama simdi yaparlarsa ozaman sacma olur, bide bütün Ülkelerde 25 Saat olursa afedersiniz "bok" olacaktir...
İlerde açıklanmayacak.Bir yıl önce açıklaması yapıldı:Uluslararası kurumlar farklı bir uygulama önermedigi sürece su ana o karar geçerli.Yani karrar Türkiye'nin alacagı bir karar degil.Tüm dünyanın ortak görüsü.

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön