XP ne anlama geliyormuş?

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

XP ne anlama geliyormuş?

Mesaj gönderen Laneth »

Mesih'in 2000'li yıllarda geri dönmesini bekleyen yalnızca Vatikan degilmis. Microsoft da, kendi çapında bir "Mesih operasyonu" yürütmüs.

Microsoft'un 2001 yılında piyasaya sürdügü ve hâlen en yaygın kullanılan isletim sistemi Windows XP'deki "xp" Eski Yunanca'da "Mesih" anlamına geliyor.

KURTARICI WİNDOWS!

Microsoft, 2001 yılında piyasaya çıkardıgı isletim sistemine İngilizce'de "deneyim" anlamına gelen "experience"ın kısaltması olarak lanse ettigi "XP" adını verdi. Windows XP'deki "xp" aslında İncillerin de kaleme alındıgı dil olan Eski Yunanca da Christ'ın, yani Mesih'in kısaltması.

"Windows xp" kullanıcıları olarak hepimiz, adında Mesih olan bir isletim sistemindeyiz yani.

HIRİSTİYANLIĞIN SEMBOLLERİNDEN

Eski Yunanca'da "x" harfi "khi", "ro" olarak okuna "p" harfi ise "re" sesine tekabül eder. "XP" böylece, Yunanca'da "khristos" seklinde yazılan Mesih'in kısaltması, giderek de sembolü olarak kullanılmıstır. Dogu Roma bu kısaltmayı, Hıristiyanlıgı benimsemesiyle birlikte sembol olarak kullanmaya baslamıs bundan bir haç modeli olan "khi ro haçı"nı çıkartmıstır.

MİCROSOFT DA BİGANE KALMAMIs!

Öyle anlasılıyor ki Microsoft 2000'li yılların Hıristiyan alemi üzerinde olusturdugu etkinin dısında kalmamıs, son isletim sistemi modeline Hazreti İsa'yı kasteden "Mesih" adını takmıs. Microsoft'un bu tutumu, Hollywood'da esen rüzgarla da paralel, çünkü Hollywood da 2000'li yıllara birer Mesih hikayesi olan Matrix, Yesil Yol ve birer Kıyamet senaryosu niteligindeki Armagedon, Yarından Sonra, Derin Darbe gibi filmler yaptı.

"HAÇLI SEFERİ"NE WİNDOWS DA KATILDI

Aslında, 2000'li yıllar Batı'da Hıristiyanlıgın etkin konumunu baska vesilelerle de gösterdi. 11 Eylül 2001'deki saldırıların ardından ABD baskanı Bush bir Haçlı Seferine çıkm atan söz etti ve pesinden Afganistan ile Irak'ın isgali geldi. O zaman dehsetle fark ettik ki "haçlı seferi" düsüncesi Batı'da canlılıgını zaten hiç kaybetmemis: futbol takımlarından lokantalara, otellerden marketlere pek çok kurumun adındaki "crusade" ("haçlı seferi") ibaresinde yasamakta. Öyle ki, ABD'de siyaseti belirleyecek bir konumu ele geçirecek güce erismis.

Microsoft gibi, Amerikan ve dünya ekonomisinin bir devinin de bu "haçlı ruhunun" kıyısında kalmayacagını, onu sahiplenecegini düsünmek akla aykırı degil.

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön