XP'de Sistem Şişiyor!

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

viewtopic.php?t=2849&highlight=hdd+regenator

programı kur, mamasını uygula ya cdye veya diske yazdır, hangisine yazdırdıysan ki cd daha iyidir, aynen format atar gibi bu cd ile bilgisayarı baslat, talimatları yerine getir ve isi programa bırak

yalnız bu tarama islemi en az senin iki gününü alacak, yani blgisayar 2 gün boyunca program tarafından taranacak, sanslı isen yani elektrk kesilmezse bu is hiçbir verin kaybolmadan bitecektir
Kullanıcı avatarı
dj747
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen dj747 »

Herseyi geçtimde elektrik kesintisi isi sakat yani.Bulgura giderken evdeki pirinçden olmayalım da :D Neyse tesekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
south
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 102 kez

Mesaj gönderen south »

2.5 saat sonra yavaslamalar baslıyor demissiniz islemci sıcaklıgını yada sistem sıcaklıgını kontrol ettinizmi ?Çünkü süre ile olan çakılmaların çogu donanımsal ve sıcaklıga ya da güç sorunlarına isaret etmektedir.Sisteminize temiz bir kurulum yapıp hiç bir program yüklemeden bir de öle uzun süre çalıstırmayı deneyin.
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

aslında south kardesimiz haklı ve buna paralel olarak da saygı deger psu power supply yani harap olmus olabilir
Kullanıcı avatarı
dj747
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen dj747 »

suanda msn,firefox,flashget,winamp ve cs 1.6 açık sistem sıcaklıgı 42.2(kasa üzerinden okudugum).Cs oynarken de oyunda bir akıcılık yok.Takılmalar oluyor.Psu için bi garanti veremem ama saglamdır diye düsünüyorum.3 gün öncede kasada bulunan tüm fanları temizledim(psu dahil).Aklıma gelmisken sorayım.Pcyi ilk açtıgım zaman msn simgesine tıkladgımda gelmesi biraz uzun sürüyor.Uzundan kastım 1-2 dk degil tabide gene 9-10 sn falan sürüyor.Baska pclerle karsılastırdıgımda geç kalıyormus hissi yaratıyor bende.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Mesaj gönderen uçs »

C ve D ye disk temizligi yapın.Sonrada disk birlestirmesi yapın.HDD 160GB diyorsunuz.25 Gb bos yer var.Disk temizligi ve birlestirmenin çok faydası olur.. :!:
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

msn olayında ise msnine ayrıca , msn discovery, plus vb eklentiler eklemis isen geç baslaması dogaldır, belki de eklentilerde bir sorun vardır

ayrıca programları kurarken "space requireds area" sınırlarına dikkat ediyor musun? geç baslamalar bundan da kaynaklanabilir
Kullanıcı avatarı
editci
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen editci »

arkadaslar suna bir dikkat edelim.
bende aynı xp kullanıyorum. arkadasında dedigi gibi bu xp bastan iyi çalısıyorda sonradan ufak tefek hantallıklar gözükebiliyor. bu xpyi kullananlar buna bir dikkat etsin bakalımda bir netlige kavusturalım bunu. normal xp kullandıgım zamanlar bu kadar kısa sürede açılıs süresi uzun sürmüyordu.ilk zamanlar iyi açılıyordu. kuralı 20-25 gün oldu açılıs süresininuzadıgını farkettim. dikkat etmemistim.
özellikle bu versiyonu kullananlar buna bir dikkat etsin.
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

iste burada buyur kardes

Kod: Tümünü seç

http://www.softwarepatch.com/utilities/maxblast-security-dl.html
Kullanıcı avatarı
dj747
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen dj747 »

editci:
Abi sende farkına varmıssın sanırım.Dedigin gibi ilk baslarda iyidi sorunsuz gidiyordu.Dün aksamda bellek read olmadı hatası çıktı.3-4 saat içinde 2-3 kere çıktı.Onun sebebinide çözemedim.(Winamp,Cs 1.6 ve Gta da verdi bunları)

burak_dalkir:

Abi tesekkür ederim onuda denerim.Her yol mübah artık :)