Atamız'dan ibretlik bir ders...

Cumhuriyet ve Atatürk ile ilgili bilgi paylasim forumudur
Kullanıcı avatarı
Re@lite
Kilobyte3
Kilobyte3

Atamız'dan ibretlik bir ders...

Mesaj gönderen Re@lite »

Ata, yanındaki valinin kulagına egilip sorar; Kimdir bu?
Vali yanıt verir; Efendim kendisi sIH'tir.
Yörede çok hatırlısı vardır. Atatürk sıh'ı yanına çagırır ve;
"Bak baba,imanın ölçüsü sakalın boyunda degildir. sunu rica etsem de en azından Peygamber efendimizinki gibi kısaltsan"der ve eliyle de boyun altı hizasını gösterir.
sıh; "Emrin olur Pasam"
iyerek yerine çekilir. Aradan zaman geçer, bir aksam Atatürk Amasya'daki sıh'ı hatırlar ve Valiyi telefonla arayıp durumu sorar.Vali nasıl söyleyecegini bilememekle birlikte, sıh'ın sakal boyunda en küçük bir kısalma bile olmadıgını aksine kimselere el sürdürmedigini anlatır.
Atatürk telefonu kapatır,kagıdı kalemi eline alır ve az sonra nazırını çagırıp, yazdıgı yazıyı Amasya Valiligi'ne teblig etmesini ister.
Ertesi gün Amasya'dan bir haber gelir ki sıh Efendi Ata'yı görmek üzere Ankara'ya yola çıkmıs... sıh gelir Ata'nın karsısına çıkar. Sakal tamamen kesilmis, sinekkaydı bir tıras olunmus, saçlar kısaltılmıs, kılık kıyafet bastan sona degistirilmis, bambaska görünüme bürünülmüstür. Atatürk'ün mesai arkadasları bu degisimi
anlayamaz ve Ata'ya sorarlar; "Aman Pasam, o sıh ki sakalına el dahi sürdürmezdi, siz ne ettiniz de kökünden kesmesini sagladınız? " Ata gülümser, sonra da yanındakilere dönüp;
"Dün aksam Amasya Valiligi'ne bir yazı gönderdim ve sıh'ı Afyon'a vali atadıgımı bildirdim" der. Ardından da yeni bir yazı hazırlayıp nazırına bu yazıyı da sıh'a vermesini söyler. Yazıda söyle yazmaktadır;
"İnancın ölçüsünün sakalda olmadıgını anladıgına sevindim.
Valilik meselene gelince, bugün koltuk ugruna kırk yıllık sakalından vazgeçebilen yarın baska seyler için milletinden bile vazgeçebilir. Seni böyle bir ikileme mahkum bırakmayalım. Kal saglıcakla... "
Bugünün Türkiye'sini aslında o zaman anlatmıs olan Ata'mızın kemiklerini sızlatmamak dilegiyle...
unimog
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen unimog »

zeka denilende böyle bisey olsa gerek :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21574 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

bastakiler koltuk icin etek giyermiydi acaba (bence daha ileriye de giderlerdi)
unimog
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen unimog »

önemli bi sebebe gerek yok...bunlar reklamlardaki gibi alpella için bile etek giyer bence hahaha