KDE 4 Duyuruldu.

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Kullanıcı avatarı
Squirrel
Kilobyte4
Kilobyte4

KDE 4 Duyuruldu.

Mesaj gönderen Squirrel »

KDE 4 Duyuruldu.

Resim

KDE toplulugu KDE'nin uzun zamandır çıkarıması beklenilen sürümü olan KDE4 ü duyurdu. Bu yeni sürüm, Bengali (India), Catalanü, Dutch, French, Gujarati, Hebrew, Hindi, Italian, Latvian, Malayalam, Marathi, Polish, Punjabi, Portuguese (Brazilian), Slovenian, Spanish ve Swedish dillerine çevrilerek Linux severele sunuldu.

KDE kütüphanesinde birçok yenilik ve degisiklik göze çarpıyor. Phonon uygulaması sayesinde birçok KDE uygulaması platform bagımsız olarak çalısabiliyor. Ayrıda daha iyi bir donanım ve güç yönetimi KDE 4'ü dahada basarılı kılıyor.

KDE4 masaüstü birçok yeni kabiliyet kazandı. Plasma uygulaması ile birlikte yeni bir masaüstü görüntüsüne, yeni panellere, ve diyalog kutularına geçis yapıldı. Kwin (KDE Wındows Manager) sayesinde masaüstünüzle ilgili çok detaylı degisiklikleri kolaylıkla yapabiliyorsunuz.

Oxygen Artwork ile KDE masaüstünüz çok daha temiz bir görüntüye kavusuyor.

KDE uluslararası çalısan ve açık kaynaklı projeler üreten en büyük amacı birçok sistemde çalısabilen bir masaüstü olusturmak isteyen bir grup. Masaüstünün yanında Linux ve Unix kullanıcılarına Koffice gibi uygulamalarla ofis çözümleride sunmaya çalısıyorlar.

KDE 4 uzun zamandır bekleniyordu, linux dünyasinda bir çok tartısma konusu yarattı ancak su anda Linux, BSD, Solaris, Windows ve Mac OS X sistemlerde kullanılabilecek sekilde kullanılmaya hazır durumda.

KDE 4 hakkında detaylı bilgi almak için asagıdaki adresi kullanabilırsiniz.
http://kde.org/announcements/4.0/
Kullanıcı avatarı
Niksiz
Bit
Bit

KDE4 süper.

Mesaj gönderen Niksiz »

Pardus'ta pisi paketleri çıkar çıkmaz kurup denedim tek kelimeyle Süper...

Pardus'a tam uyumlu degildi ama Pardus'un yeni sürümlerinde eklenir ve sorun çıkmaz ise elveda microsoft diyecegim...

Bendeki ekran görüntüleri:

Resim

Resim

Resim

Tek kelimeyle harika! Degil mi?
Kullanıcı avatarı
Squirrel
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen Squirrel »

resimler için tesekkürler :) harika

“Linux ve Unix tabanli isletim sistemleri” sayfasına dön