Abartıyorsunuz diyenlere Bide siz bakın

Cumhuriyet ve Atatürk ile ilgili bilgi paylasim forumudur
Kullanıcı avatarı
iekara
Byte2
Byte2

Abartıyorsunuz diyenlere Bide siz bakın

Mesaj gönderen iekara »

Gelecegimize iyi bakın...
Gözünü açık tut Türk Genci kaybetme ülkeni

Kod: Tümünü seç

http://www.youtube.com/watch?v=QKfV6enlVjs
Kullanıcı avatarı
samatya
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen samatya »

İekara, (iranı hiç sevmem) filmi izledim bence asla gerçegi yansıtmıyor. Yansıtmadıgı gibi kasıtlı yapılmıs bir film. Sanırım sunu gözdem kaçıryorsunuz; film islamı karalamaya yönelik, iranı degil. Bilinç altında verilmek istenen mesaj bu. Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz sevgili kardesim. Kimse de dinine hakaret ettirmez.
Sevgili kardesim neden mesajların siyasi ya da dini anlayabilmis degilim. Bu düsüncelerine katılmasam da saygı duyuyorum, ancak bunları sergileyebilecegin siyasi ve dini forumlar var neden oralarda bunları serdetmiyorsun?
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

iran berbat bir ülke
Kullanıcı avatarı
mayhemious
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mayhemious »

son zamanlarda foruma bisey yazmaya korkar oldum. niyetim tartısmak degil. ben izledigim görüntüleride İslam dinini kötüleyecek herhangi bir görüntüye rastlamadım.

"Kanlı mı olacak kansız mı " dediler "KANSIZ" oldu, benim yazımı okuyan her 2 kisiden birinin istegiyle oldu. Yalan mı? En azından "LAİK AZINLIĞIN" haklarını koruyacaklarını söylüyorlar. Umarım bu sözlerinde dururlar ve laik azınlıgın hakları korunur

Lütfen yazdıklarımı biyerlere çekip uzatmayın
Kullanıcı avatarı
Squirrel
Kilobyte4
Kilobyte4

Re: Abartıyorsunuz diyenlere Bide siz bakın

Mesaj gönderen Squirrel »

iekara yazdı:Gelecegimize iyi bakın...
Gözünü açık tut Türk Genci kaybetme ülkeni

Kod: Tümünü seç

http://www.youtube.com/watch?v=QKfV6enlVjs

Abartıyorsunuz diyenlere Bide siz bakın baslık saçam buradan kaybettin bence ;)
Kullanıcı avatarı
iekara
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen iekara »

Tesekkür ederim Arkadaslar

Ne Mutlu Türküm Diyene
M.Kemal ATATÜRK

Hep ATATÜRK'ÜN izinde olalım ilkelerine ve reformlarına sahip çıkalım Bu ülkeyi ona borçlu oldugumuzu unutmayalım yeter.

Yoksa amacım off topıc baslıgında siyasi yazılar yazmak degil ama kusura bakmayında son donemde bıraz artıs var bu siyasi yazılarda onlara dikkati çekmek isterim

Saygılar...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19127 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

din ve devlet islerini , irk ve din islerini birbirine karistiranlarin sonu cok daha vahimdir , Müslüman olmak arap örf ve adetlerini uygulamayi gerektirmez , bu dünyaya faydasi dokunmus bir bulus yapmis tek bir arap bilimadami ismi bilen varmi=?
Kullanıcı avatarı
mayhemious
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mayhemious »

velociraptor yazdı:din ve devlet islerini , irk ve din islerini birbirine karistiranlarin sonu cok daha vahimdir , Müslüman olmak arap örf ve adetlerini uygulamayi gerektirmez , bu dünyaya faydasi dokunmus bir bulus yapmis tek bir arap bilimadami ismi bilen varmi=?
abi sana katılmakla birlikte arapların özellikle matematik alanında saglam bulusları ve teorileri oldugunu biliyorum.
Kullanıcı avatarı
Re@lite
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen Re@lite »

velociraptor yazdı: bu dünyaya faydasi dokunmus bir bulus yapmis tek bir arap bilimadami ismi bilen varmi=?
Endülüslü Müslüman âlim İbn-i Firnas tarafından geçeklestirilmistir. Plânörlere benzeyen bir âletin üzerine kus tüyleri ve kumas geçiren İbn-i Firnas, bununla bir müddet havada kalmayı basarmıstır. İbn-i Firnas'ın bu faaliyeti, Batılı tarihçilerden Prof. Dr. Philip Hitti ve Dr. Sigrid Hunke tarafından ilk uçus denemesi, kullandıgı âlet de ilk uçak modeli olarak kabul edilir.

Arapların en büyük bulusu herhalde sıfır rakamıdır.
Aslında günümüzde kullandıgımız tüm rakamlar Arap rakamları.
Araplar "1888" yazarken Romalılar bunu "MDCCCLXXXVIII" olarak yazıyordu.
Romalıların matematikte basit islemler yapması bile çok zordu.

Araplar sıfır rakamını kullanmaya basladıktan 100 yıl sonra bile Avrupalılar
"degeri olmayan bir hiç" diye bununla dalga geçiyorlardı.

NOT.Araplara methiye düzmek degil
bilgi vermek amacıyla yazdım
Mamafih Arapları pek hazeden bir insan degilimdir

AYRICA videoyu foruma sunan arkadasıma
can-ı gönülden tesekkür ederim
hem söylendigi gibi kötülenen İslam degil
bizzat Araplasan ve sözde İslamlasan İran'dır!!!
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

ilk ucus denemesi (deneme sadece) , rakamlarin kesinlikle araplarla yakindan uzaktan bir ilgisi yoktur, sifir rakami konusunda emin degilim ilk defa duyuyorum , bilgi icin tesekürler
Kullanıcı avatarı
Re@lite
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen Re@lite »

velociraptor yazdı:ilk ucus denemesi (deneme sadece) , rakamlarin kesinlikle araplarla yakindan uzaktan bir ilgisi yoktur, sifir rakami konusunda emin degilim ilk defa duyuyorum , bilgi icin tesekürler
O rakamının Araplar tarafından bulundugu
su götürmez bir gerçektir...

Suç Araplarda degil
kapanmayı,cehaleti,kadına baskıyı
İslam sanan uydurma ögretiyi
ortaya koyan müsriklerdedir
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Türkler buldu diye kilisenin aforoz ettigi rakam: Sıfır'ın kesfi

Kilise ‘0’ rakamını neden aforoz etti?

Bu gün sizlere sıfır sayısının çok çarpıcı hikayesini anlatacagım. Arastırmacı İlhami Yangın’ın Etkin Kitaplar’dan çıkan ‘Kabala’nın İntikamı’ isimli çalısmasından ögrendigim bu bilgiler beni pek sasırttı.

İlk çag felsefecileri evrendeki her seyin karsılıgını rakamlarla açıklamaya çalısırlardı. Ancak bir seyin karsılıgını hesap edememislerdi. Hesap edemedikleri o bir sey aslında ‘bir sey’ de sayılmazdı. Yokluk! Olmayan bir sey nasıl ifade edilebilirdi ki?

Sıfır rakamını dünyaya matematik tarihinin en büyük bilim adalarından biri olarak kabul edilen Özbek Türk’ü, Harezmî hediye etti. Ne kadar ilginçtir ki, Harezmî, günümüzde yayınlanan birçok kitapta, Arap bilgini olarak tanıtılıyor. Harezmi’ye kadar, bilimde büyük basarılar elde eden medeniyetler dahi, 0 rakamını kullanamamıstı.

Dikkatinizi çekerim, sıfır insanlık kültürüne, yazının icadından 4800 yıl sonra girebilmis. Hiçbir kültürde o tarihe kadar sıfırla ilgili bir sembol kullanılmamıs.

Harezmî’nin buldugu rakam Arapça ‘hiç’, ‘bosluk’ anlamında ‘sifr’ olarak adlandırıldı ve çember olarak sekillendirildi. Yani bugünkü 0 isareti. Harezmî’nin bulusu bir müddet sonra o zamanın en büyük medeniyeti Endülüs’e oradan da Avrupa’ya geçti.

Gelin görün ki, sıfır rakamı, Avrupa’da büyük bölünmelere yol açtı. Sıfırın Avrupa’ya girisi cebir taraftarlarıyla ‘Arap rakamlarını kullanan Avrupalılar’, abacı sayı tahtası kullanan grup ‘eski Yunan-Roma hesap sistemini savunan ve kilise tarafından destek görenler’ arasında bir çatısmaya yol açmıs.

Sıfır dönemin Avrupa’sında seytanın rakamı olarak adlandırılmıs. Ayrıca bir Türk buldugu için ‘barbarların icadı’ olarak nitelenip, lanetlenmis. Avrupa sıfır için su kararı almıs: “Bu çok yaygın olmayan rakamın, Arap ülkeleri dısında kullanımı, ticarette çok büyük kargasaya yol açabilir.”

‘Sıfır’ yani ‘yokluk’ aslında olmayan bir seyin ifadesi. Sıfırın ortaya çıkması için mutlaka bir islem yapmak gerekiyor. Bir’den bir’i çıkardıgımız zaman ortada sıfır kalıyor. Yani sıfırın olması için mutlaka bir islem gerekli. Diyelim ki, bir altından bir altını çıkardık; sonuç sıfır. Peki, o altınlar ne oldu? Duruyorlar, onlara bir sey olmadı. Ancak ortaya bir sıfır çıktı, daha dogrusu ortaya ‘hiçbir sey’ çıkmadı. “Sıfır”, yani “mahiyeti olmayan” bir sayı çıktı ortaya.

Bu rakamın matematikte kullanılması Avrupa’da uzun süre tartısıldı. Çogu kimse bu rakamın matematige dâhil edilmesiyle insanlıgın gerileyecegini iddia etti. Bilim adamları sıfırın bu sekilde kullanılmasına karsı çıktılar.

‘Kabala’nın İntikamı’ isimli çalısmada daha çok önemli ve sasırtıcı bilgiler var. Hayretle okuyacaksınız.

Ancak ‘sıfırın hikayesinden’ de anladıgımız gibi Türk-İslam Bilimi, yüzyıllar önce bütün dünyaya ısık tutarken daha sonra nasıl da gerilemis. Avrupa ortaçag karanlıgından çıkarken, bizler karanlıga dogru sürüklenmisiz.

Ne acı degil mi?

Bu yazı Posta Gazetesinde çıktı. linkini de ekledim:

http://www.internethaber.com/author_art ... 1190658865

Araplar hicbirseyi bulamaz :D
En son velociraptor tarafından 16 Oca 2008, 14:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Re@lite
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen Re@lite »

su an nereye giderseniz gidin
gerçek bu olsun ya da olmasın
0'ı Arapların buldugu yönünde
yaygın bir bilinis vardır
Arapları savunmuyorum
Bir 0 buldular diye de methedecek degilim
Ben sadece bunun böyle oldugunu aktarmak istedim :)
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Gercek Tarihi nedir Sifirin :
0 rakami Tarihte 3 defa bulunmustur:
1.Babyloniern
2.Mayas
3.Indern
Arap sifiri diye anilan rakamin kaynagi Hindistandir öncesinde de mayalar kullanmislardir
http://www.rechenhilfsmittel.de/zahlen.htm
Kullanıcı avatarı
Re@lite
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen Re@lite »

velociraptor yazdı:Gercek Tarihi nedir Sifirin :
0 rakami Tarihte 3 defa bulunmustur:
1.Babyloniern
2.Mayas
3.Indern
Arap sifiri diye anilan rakamin kaynagi Hindistandir öncesinde de mayalar kullanmislardir
http://www.rechenhilfsmittel.de/zahlen.htm
tamam abi yaaa
offffff
taktın sıfıra sende
ben bilinenleri ve ögretilenleri söylüyorum :)