MySpace Hacker'ının Hikayesi

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19959 kez

MySpace Hacker'ının Hikayesi

Mesaj gönderen velociraptor »

Eger Samy Kamkar kartlarını dogru oynarsa bir kaç ay sonra tekrar MySpace'i ziyaret edebilecek. Fakat su an, çogunun ilk Web 2.0 worm'u olarak degerlendirdigi Samy worm'unu yazmaktan suçlu bulundugu için bir bilgisayara dokunması dahi yasak.

Samy worm kötü amaçlı degildi, fakat 2005 yılı sonlarında 1 milyon kisinin kendi profil sayfalarında Samy'yi "kahramanları" olarak ilan etmesinden sonra News Corp MySpace sosyal ag sitesini kapatmak zorunda kalmıstı.

Artık 21 yasında olan Samy geçen hafta ilk kez ortalıga çıktı ve Kaliforniyadaki OWASP AppSec 2007 konferansına katıldı. Orada bir ünlü muamelesi gören Samy, mahkeme kararı ile bilgisayarı sadece isi için kullanabilecegi için bir arkadasına bilgisayarda dikte ettirdigi ve bir konferans görevlisi tarafından ilerletilen prezentasyonunu sundu.

Bir bilgisayar düskününün bu sekilde bilgisayarlardan uzak tutulması onun için çok zor. Eger Samy örnek davranısları sergilerse birkaç ay sonra tekrar bilgisayar kullanabilecek. IDG haber servisine konusan Samy tutuklandıktan sonra yasadıklarını ve tekrar bilgisayar kullanmaya basladıgında yapmayı planladıklarını anlattı:

IDGNS: Samy worm'unu yazdıgında ne düsünüyordun?
Kamkar: İlk basta bir worm degildi. MySpace profilimi gelistirmek istiyordum. Ayrıca bir kaç arkadasıma da böyle birseyin yapılabilecegini göstermek istedim. İnsanlar beni otomatik olarak arkadas listesine ekleseydi? Sonra "beni kahramanları olarak ekleseler?" diye düsündüm. Ve profilimi ziyaret edenlerin beni otomatik olarak kahramanları olarak eklemelerini saglayan bir kod yazdım. Ve sonrasında, "eger bu kisileri arkadasım yapabiliyorsam, eger kendimi onların kahramanı olarak ekletebiliyorsam, bu kodu onların profillerine de kopyalayamazmıyım" diye düsündüm.

Bunu çok büyük birsey olarak görmedim. Denedim. Belki yarına birisi arkadasım olarak eklenmis olur ve önümüzdeki günlerde de birkaç tane daha eklenir diye düsünüyordum. Çok hızlı gelisti. Görünüse göre MySpace benim düsündügümden daha büyük bir yermis.

IDGNS: Worm'u yazmak ne kadar zordu?
Kamkar: Ben web uygulama güvenligi uzmanı degilim fakat güvenlik ve web uygulamaları ile ilgileniyorum. Programcı olarak, AJAX'ı ögrenmek pek fazla vaktimi almadı ve bu worm'u yazmamda çok yardımcı oldu. Bastan sonra yazıp bitirmek sadece bir kaç günümü aldı ve son gün bunun bir worm olabilecegini düsündüm.

IDGNS: su an baska bir MySpace worm'u yazmak da kolay olabilirmi?
Kamkar: su an çok daha zordur çünkü çok sayıda kısıtlama getirdiler. Fakat bu tip seyler her zaman mümkün olabilir ve bu tip kısıtlamaları olmayan çok sayıda site var. Yani hala yazılabilir.

Bence daha çok worm'lar çıkacak. Birkaç yerini degistirerek yazdıgım koddan türetilen worm'lar duydum. Uygulanan kısıtlamalar bu worm'ların çalısmasını engelledi. Fakat bundan sonra worm'lar çok daha gelisecektir.

IDGNS: Suçlu bulundugundan beri hayatında ne gibi degisiklikler oldu?
Kamkar: Bilgisayarı is amaçlı kullanım dısında kullanamıyorum. Gözetim altındayım ve kamu servislerinde görevlendiriliyorum.

IDGNS: Yazdıgın worm aslında zararsızdı. Seni MySpace'de popüler yaptı o kadar. Bunun için yargılanma konusunda ne hissediyorsun?
Kamkar: Worm'u yazarken kötü niyetim yoktu. Ne yapmaman gerektigi konusunda büyük bir örnek oldugunu anlıyorum, eger ben onların yerinde olsaydım, belki bende aynı seyi yapardım. Belki "Bu çocuk bir web sitesinin nasıl hacklenecegini, nasıl worm yazılacagını gösteriyor, ve insanların bunu yapmamasını saglamalıyız" derdim.

IDGNS: Pismanmısın?
Kamkar: Keske yapmasaydım.

IDGNS: Tekrar bilgisayar kullanabilme özgürlügüne kavustugunda ilk ne yapacaksın?
Kamkar: Tekrar gelistirmeye devam edecegim, ilgimi çeken ve kötü amaçlı olmayan projeler yazacagım. Artık worm yok.

IDGNS: Eger isterlerse MySpace için çalısırmısın?
Kamkar: Belki gelecekte yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Gerçekten harika bir site sunuyorlar. Bir firma ile bir projem var, fakat gelecekte, MySpace de olabilir.

Kaynak: http://news.yahoo.com/s/pcworld/2007112 ... rld/139812

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön