Sizce forumlara T.C. Kimlik doğrulama gelir mi?
- Temhem
- Kilobyte1

- Teşekkür etti: 115 kez
Sizce forumlara T.C. Kimlik doğrulama gelir mi?
Sordum foruma, ve diğer Türk teknoloji forumlarına kimlik zorunluluğu gelir mi sizce?
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 757 kez
Re: Sizce forumlara T.C. Kimlik doğrulama gelir mi?
Pek zannetmiyorum fakat devlet kanun koyarsa belki gelme ihtimali olabilir onun dışında pek mümkün değil gibime geliyor
- TRWE_2012
- Exabyte4

- Teşekkür etti: 2264 kez
Yok daha neler artık...Öyle bir şey olursa sadece sordum forum değil hiçbir forum'a giriş yapmam.T.C.No benim kırmızı çizgimdir.Temhem yazdı: 15 Şub 2026, 13:49 Sordum foruma, ve diğer Türk teknoloji forumlarına kimlik zorunluluğu gelir mi sizce?
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 17694 kez
Kanun koysalar'da Uygulamam , ne Türkiyede yaşıyorum nede hosting firmamız Türkiyede. En kötüsünden daha öncede domainimiz banlandı yine banlarlar.
- burak35
- Zettabyte2

- Teşekkür etti: 9719 kez
Tabikide hayır. Bu düpedüz insanları fişlemek olur. Zaten böyle birşeye tarkan abinin evet diyeceğini pek düşünmüyorum.
İnternette birazda olsa gizlilik anonimlik olmalı. Sonuçta pentagona saldırı falanda planlamıyoruz burada :)
Amacımız insanların iyiliği için bilişim konusunda mücadele etmek. Yani en azından benim için öyle.
İşte bu yüzden burak tweak ve burak host yazmıştım. Ölmezsem sağ kalırsam dahada geliştirecem inşallah.
İnternette birazda olsa gizlilik anonimlik olmalı. Sonuçta pentagona saldırı falanda planlamıyoruz burada :)
Amacımız insanların iyiliği için bilişim konusunda mücadele etmek. Yani en azından benim için öyle.
İşte bu yüzden burak tweak ve burak host yazmıştım. Ölmezsem sağ kalırsam dahada geliştirecem inşallah.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 17694 kez
Bugüne kadar Kim hangi, IP den foruma girmiş hiç merak edip bakmadım, Hatta Biryerlere not etmiş olduğum bir SQL Komutu var , çalıştırıldığında Forumun veritabanına kayıtlı bütün IP leri siliyor. Yasal olarak Hosting şirketinden isteseler bile silersem server otomatik yedek almadığından ellerine sadece IP leri olmayan kullanıcı Nicklerinden başka birşey geçmez.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 757 kez
En güzeli de bu yani insanların yazdığı insanlara kalmalı, kimse çıkıp da ben bu gün özgürce yazıyorum ama yarın yazdıklarım yüzünden başım belaya girer mi diye düşünerek forumlara yazmak istemez bu şekilde içi de rahat olmuş olur