Gülsek mi, aglasak mı?
Almanya'da ADSL fiyatları yine düstü, bizde ise telefon zammı bu ay yürürlüge giriyor.
Deutsche Telekom, ADSL fiyatlarını tekrar düsürme kararı aldı. Bu kararın gerekçesi olarak da, rekabetçi firmaların özellikle yogun internet kullanılan bölgelerdeki tarifeleri. Yeni tarifeyle sınırsız 6 Megabit ADSL baglantısı aylık 40 Euro'yla ücretlendirilecek ve telefon ücreti de bu fiyata dahil olacak. Türk Telekom'da ise 1 Megabit sınırsız internet baglantısı 75 Euro'ya denk geliyor.
Öte yandan Türk Telekom'un yeni telefon tarifeleri Mart ayından itibaren geçerli olacak. sehir içi görüsmelere %25 zam gelirken, sehirlerarası ve milletlerarası görüsmeler ucuzlayacak. Tüketiciyi Koruma dernekleri, simdiden Türk Telekom'u bir çok yeni tarifesinde insanların kafasını karıstırmakla suçluyor.
Almanya'daki indirimler, kuskusuz ki ordaki gurbetçilerimizin de yüzünü güldürecek. Türkiye'de ise hızlı data altyapısı 1984 yılında, bir çok Avrupa ülkesinden çok daha önce devredeydi. Ülkemizde gelir durumunu düsündügümüzde, Almanya'daki bir kisiye göre sınırsız megabit basına 11.3 katı ücret ödemek ve yanında da telefon ücreti için ayrı fatura oldukça acı bir gerçek olarak karsımızda. Tabi bu oranı verilen hizmetle kıyasladıgımızda çok daha üzücü bir tablo ortaya çıkıyor, çünkü ülkemizde 1 mbit ADSL kullanıcılarının internet hızları, günün yogun vakitlerinde 600 kbits/saniye'yi geçemiyor.
kolay gelsin :)
Gülsek mi, ağlasak mı?
- Bekir 65
- Megabyte3
- Mesajlar: 1321
- Kayıt: 11 Nis 2006, 22:05
- cinsiyet: Erkek
-
- Bit
- Mesajlar: 10
- Kayıt: 01 Mar 2007, 00:45
Re: Gülsek mi, ağlasak mı?
türkiyeden bisiy olmaz,sey pardon ama öyle
Edit ultrailker; küfürlü konusma
Edit ultrailker; küfürlü konusma
- ultrailker
- Megabyte2
- Mesajlar: 1157
- Kayıt: 25 May 2006, 19:46
- cinsiyet: Erkek
- Kripteks®
- Terabyte1
- Mesajlar: 3752
- Kayıt: 12 Ara 2006, 12:44
- cinsiyet: Erkek
- İletişim:
- demirci 54
- Byte2
- Mesajlar: 67
- Kayıt: 10 Oca 2007, 15:52