Vista Onay Pencerelerini Devredışı Bırakmak

Xp nin takipçisi bu işletim sistemi hakkında bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Vista Onay Pencerelerini Devredışı Bırakmak

Mesaj gönderen Kripteks® »

Windows Vista’nın sistem ayarlarını degistirmek istediginizde veya sisteme yeni bir program kurmak istediginizde, veya herhangi bir sistem klasörüne girdiginizde veya çalıstırdıgınızda ekrana gelen onay kutularından kurtulmak istiyor musunuz?

Windows Vista’nın sistem ayarlarını degistirmek istediginizde veya sisteme yeni bir program kurmak istediginizde ekrana gelen onay diyalog kutuları kullanıcıların yanlıslıkla sisteme zarar vermemesi için düsünülmüs. Hem yöneticiler hem de standart kullanıcılar için geçerli olan bu diyalog kutularını eger isterseniz iptal edebilirsiniz. Her ne kadar ekstra bir güvenlik önlemi olarak düsünülmüs olsa da belli bir süre Windows Vista ile çalıstıktan sonra sıkılacagınızı düsünüyorum, bu yüzden bu iptal islemini nasıl gerçeklestireceginize bir bakalım.

Öncelikle, sisteme yönetici yetkilerine sahip bir kullanıcı olarak giris yapın. Sistemin genel güvenlik politikasını degistireceginiz için yönetici yetkilerine sahip olmanız gerekli. Windows Vista açıldıktan sonra Baslat menüsünden Tüm Progragramlar – (Çalıstır) komutunu çalıstırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisinde secpol.msc yazın ve (Devam) dügmesine basın. Ekrana sistem Yerel güvenlik ayarları penceresi gelecektir.

Güvenlik Ayarları - Yerel - Araçlar yolunu izleyin. Sag taraftaki listede User account control: Behaviour of the elevation prompt for administrators in admin approval mode üzerine çift tıklayın.

Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisinde No Prompt (Onay Sorma) seçenegini aktif hale getirin ve OK (Tamam) dügmesine basıp diyalog kutusunu kapatın. Bundan sonra sistem programlarını çalıstırmak istediginizde onay sorulmayacaktır.

Uygulama kurma onayını iptal etmek

Varsayılan bir ayar olarak, Windows Vista altında sisteme yeni bir program kurmak istediginizde ekrana bir onay penceresi gelecektir. Eger her seferinde bu diyalog kutusunu görmek istemiyorsanız, uygulama kurma onay sistemini iptal edebilirsiniz. Bu islemi yapmak için bir önceki bölümde de oldugu gibi sisteme yönetici haklarına sahip bir kullanıcı olarak giris yapmıs olmanız gerekli. Giris yaptıktan sonra Baslat menüsünden All Programs – Accessories yolunu izleyin ve Run (Çalıstır) komutunu çalıstırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisinde secpol.msc yazın ve OK (Devam) dügmesine basın. Ekrana sistem Yerel güvenlik ayarları (Local Security Settings) penceresi gelecektir. Bu pencere içerisinde Security Settings - Local Policies - Security Options yolunu izleyin. Sag taraftaki listede User Account Control: Detect Application Installations And Prompt For Elevation üzerine çift tıklayın ve ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisinde Disabled (Kapalı) seçenegini aktif hale getirin.

İste bu kadar. Bundan sonra Windows Vista sizi her yapmak istediginiz islemde onayınızı almak için yormayacaktır. Eger kendinize ve sisteminize kuracak oldugunuz uygulamalara güveniyorsanız bu onay kutusu iskencesine yukarıdaki yöntemle son verebilirsiniz. < ="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" =text/>

Saygılarımla
En son Kripteks® tarafından 10 Tem 2007, 09:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
maycicek

bunların türkçesi?

Mesaj gönderen maycicek »

degerli arkadasim ben türkçe vista kullanıyorum bunların türkçe karsılıkları nedir yazabilirmisin rica etsem çok tesekkürler.
Kullanıcı avatarı
OLD FB Nuri
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen OLD FB Nuri »

hasanım türkçe vista kullanmaya basladık türkçe anlatım lazım mümkünse