XP CD si ile Fdisk (partitionlara ayirma): Düngece bir yakinimin Xp si ne virüs bulasamis ve haliyla ben cagirildim, kendimden emin basladigim virüs temizleme isine, virüsün her atagima ve cabama son derece sert karsilik vermesi neticesi bezip formatlama yoluna gittim ve tam partitionlari sildikten sonra bu konuda nette cok az bilgi oldugu aklima geldi, ve bir kac satirlik bu tips& Trick si yazayim istedim:
1.önce Bios tan Cd den boot edecek sekilde ayarlama yapalim (forumda resimli var)
2.Sonra acilista CD den baslatmak icin bir tusa basmaniz istenecek (basalim)
3.Sonra dipte birseylerin yüklendigi uyarilarini alacaksiniz birakin bitirsin o yüklemeleri (sanirim Vista da bu salak islem tekrari olmayacak, cünkü ne yapmak istersem isteyeyim hemen birseyler yüklüyor)
4.sonra yönergeleri takip edip Partitionlarin silinmesi seceneginin oldugu kisma gelin.
5.Simdi varsayalim 2 partition var , önce C yi Delete (altta silmek icin hangi tusa basmaniz isteniyorsa onu kullanarak-bu arada degisik dillerde farkli olabilir) edelim (silelim)
6.Sira D de simdi D yi secip silelim
7.Geldik isin püf noktasina su an tek bir partitionunuz kaldi cünkü her ikisini de sildik.
8.Simdi ekranin saginda bir rakam vardir (bu da sizin HDD kapasitenizi gösterir) iste buraya klavyeden HDD i bölmek istediginiz rakami girin (varsayalim 80.000 yaziyor) 40.000 deyip dipteki partition olustur tusuna ( sanirim ingilizce sistemlerde C create ) tusuna basin ve onaylayin , geri kalani icin rakam otomatik 40.000 kaldi direkt bunu onaylarsak HDD C ve D olamk üzere 2 bölüme ve kapasiteleri 40GB olarak ayarlanir, ki bizde bunu istedigimiz icin olustur tusuna basiyoruz.
9.simdi C yi formatlayip (benim tavsiyem NTFS sistemi) C dizinine Xp otomatik kurulumunu baslatalim, ve hersey bittikten sonra ilk is olarak
D yi sag clickleyip ( C yi hangi dosyalama sistemi ile formatladiysak. örn NTFS ) ayni dosya sistemi ile Formatlayalim.
Velociraptor tarafindan uygulanip yazildi
XP CD si ile Fdisk (partitionlara ayirma)
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 3460 kez
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 3460 kez
Re: XP CD si ile Fdisk (partitionlara ayirma)
Bu da görüntülü anlatimi:
http://img511.imageshack.us/img511/2733/diskblmede5.swf
http://img511.imageshack.us/img511/2733/diskblmede5.swf
- cespir
- Byte2
aciklamaniz icin tesekkürler suanda bilgilerinizdern faydalanarak bu islemi sorunsuz gerceklestirdim sagolun
- AmbaSSadoR
- Kilobyte4
- Teşekkür etti: 126 kez
birçok kurduğum xp cdlerinde bunu yaptım zannedersem ya meraksızlıktan yada bilgisizlikten hep başka programlara kayıyorlar anlatım için ayrıca teşkkürler :|