Forum konusunda ipucları
- ccasper
- Byte4
Forum konusunda ipucları
Sordum yardımı ıle bır forum kuruldu www.akvaryumruyasi.com/forum/ sıtemıze ve sorunsuz bır sekılde forum ıslıyor fakat uye sayısı ılerledıkce bır takım sorunlarla karsılasacagımızı bılıyorum sorunlarla karsılasmadan once bılgı sahıbı olmak ve sorunu o anda cozmek ıcın ip uclarını ogrenebılırmıyız mesala yanlıs acılan bır ısmı nasıl sileriz, sıfresını unutan bır kısının sıfresını tekrar kendısıne nasıl aktarırız, Bırde foruma bır saldırı oldugunu sadece forum kıtlenınce mı anlayabılırız. Yonetım kısmına gıremeyınce mı anlarız aslında onemlı soru nasıl korunabılırız saldırılardan,
bu arada forum sordumda kullanılan forumun aynısı
bu arada forum sordumda kullanılan forumun aynısı
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 12511 kez
En son cikan bir acik icin henüz tedbir yok , tüm phpbb sürümleri etkileniyor ve , bir saldiri ile admin MD5 i calinabiliyor , gerci onu kirmalari (saglam bir MD5 ise) birhayli zaman alir , ama simdilik bunun önüne gecmenin yolu yok , digerleri de zaaten yönetimsel , ihtiyac dogrultusunda ben yardimci olmaya calisirim
- velociraptor
- Yottabyte4
- ccasper
- Byte4
foruma avatar eklemek
Kurulan bır foruma yenı avatar eklemek ıstersem bunu nasıl yapabılırım acaba, daha dogrusu avatarı eklıyecegım klasoru yada dosyayı nasıl bulabılırım.
nerde aramalıyım
nerde aramalıyım
Re: foruma avatar eklemek
FTP ile baglanarak images/avatars/gallery/ içine atabilirsiniz..ccasper yazdı:Kurulan bır foruma yenı avatar eklemek ıstersem bunu nasıl yapabılırım acaba, daha dogrusu avatarı eklıyecegım klasoru yada dosyayı nasıl bulabılırım.
nerde aramalıyım
Bu Gallery klasörü içinde yeni klasörler açabilirsiniz..

Kolay gelsin..
FTP den kastım CuteFTP, HasanFTP, Hüseyin FTP degil..
FTP (File Transfer Protocol) açılıma denk gelen bir kısaltmadır.
Her hostun dosyalarınızı kolayca internete aktarabilmeniz için bir FTP protokolü bulunur. Baglanır sitelerinizi veya diger dosyalarınızı kolayca aktarır yayınlarsınız.
FTP'ye baglanmanıza yarayan programlar ise sizin dediginiz gibi Cute FTP tarzı programlardır.
Ancak illa program da gerekmez.
Internet Explorer ile bile baglanabilirsiniz.
Kolay gelsin..
FTP (File Transfer Protocol) açılıma denk gelen bir kısaltmadır.
Her hostun dosyalarınızı kolayca internete aktarabilmeniz için bir FTP protokolü bulunur. Baglanır sitelerinizi veya diger dosyalarınızı kolayca aktarır yayınlarsınız.
FTP'ye baglanmanıza yarayan programlar ise sizin dediginiz gibi Cute FTP tarzı programlardır.
Ancak illa program da gerekmez.
Internet Explorer ile bile baglanabilirsiniz.
Kolay gelsin..
- VIPER_YASIN
- Bit
Hosuma gitti Tarzın :)JackSon yazdı:FTP den kastım CuteFTP, HasanFTP, Hüseyin FTP
http://www.phpbb.com/phpBB/catdb.php?cat=17
avatarlarıda yukarıdaki linkden seçebilirsin..
- ccasper
- Byte4
rutbe
Selamlar forumda rutbe olayını bellı bır sayı vererek yukselmesını saglıyoruz pekı ayarlar kısmından bellı bır sayı verdıgımız zaman kendı kendıne mı rutbe alıyor acaba,
benım forumda uye yenı uye gıbı rutbeler var rutbe ısımlerını degıstırebılırmıyım mesala akvaryumla ılgılı bır sıte oldugu ıcın rutbelere balık ısmı verebılırmıyım bır de dıyelım kı en alt rutbeye 50 mesaj verdım 51 mesaj yazdıgında bır uye kendı kendıne otomatık olarak kendı yenı rutbeye gecıyormu.
benım forumda uye yenı uye gıbı rutbeler var rutbe ısımlerını degıstırebılırmıyım mesala akvaryumla ılgılı bır sıte oldugu ıcın rutbelere balık ısmı verebılırmıyım bır de dıyelım kı en alt rutbeye 50 mesaj verdım 51 mesaj yazdıgında bır uye kendı kendıne otomatık olarak kendı yenı rutbeye gecıyormu.
- velociraptor
- Yottabyte4
- ccasper
- Byte4