Normalde bu islem oldukça karmasık olmasına ragmen nlite adlı sanat eseri bir program sayesinde 2-3 fare tıklamasına dönüstü. ben burada sadece windows xp kurulumunu anlatacagım, ancak program ile windows xp kurulumuna yapabilecekleriniz çok fazla.. (service pack entegre etmek, kurulumu özellestirmek, yamaları gömmek vb.)
4 seye ihtiyacımız var:
1. windows xp kurulum cd'si
2. Dogru sata sürücüleri : sata disketiniz var ise bir arkadasınıza disketin içerigini internete koymasını isteyebilirsiniz ya da internetten sürücüleri bulabilirsiniz..
3. nlite programı - ücretsiz nLite - Deployment Tool for the bootable Unattended Windows installation - Download not: programın çalısması için .net framework 2.0 gerekli..
4. Cd yazıcı
Baslıyoruz
1. Windows xp kurulum cd sini c:\xpcd gibi bir klasöre kopyalayın.

Sata sürücülerini aynı sekilde bir klasör'e atın.

2. nlite programını açın, türkçeyi seçin. 2. ekranda gözata basarak hafızaya çektigimiz windows xp kurulum cd sini gösterin.

3. nlite'ın 3. ekranının geçin. 4. ekranda "Sürücüleri entegre et" ve "Açılabilir ISO olustur" u seçin ve devam'a basın.
4. karsınıza gelen 5. ekranda sürücüleri seçiyoruz.. bize gereken winxp klasörlerindeki *.inf dosyaları. dogru sürücüyü bilmiyorsanız hepsini yükleyin, büyük ihtimalle bir sorun çıkmayacaktır..
Sürücü eklemek için: "Ekle" -> "tek sürücü"
SATA\Winxp'deki VIASRAID.INF'yi ekledigmide su ekran çıktı, dogal olarak winxp'yi seçtim..

ayrıca sürücü klasörümdeki PIDE\Winxp 'deki sürücüyüde ekledim..
sonuç olarak su ekran çıktı

TXT-MODE sürücüsünü mutlaka eklemeniz gerekli. Xp kur PNP sürücülerini kullanamaz!
5. "Devam" a basarak degisiklikleri onaylayın. Kısa bir süre sonra nlite c:\xpcd 'deki kuruluma sürücüleri entegre edecektir. Tamamlandıgında "devam" a basın.
6. "Açılabilir ISO olusturma" ekranı geldiginde "ISO Olustur" a basın ve ISO nun kaydedilecegi bir yer seçin.
7. ISO olusturma kısmı biraz uzun sürecektir. Bittiginde ISO yu cd'ye çekerek SATA gömülü Win Xp kurulumunuzu kullanabilirsiniz.
Kolay Gelsin..
Alıntıdır
Saygılarımla