Iste Linux'u Kullanmaniz IÇin 8 Neden

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Iste Linux'u Kullanmaniz IÇin 8 Neden

Mesaj gönderen Kripteks® »

1.Linux, ayni anda birden fazla programi çalistirabilir. Belleginin yetersiz oldugu durumlarda bile büyük kararlilikla, çökmeden isgörebilir. Kimsenin durup dururken mavi bir ekranla karsilastigi görülmemistir.

2.Linux, çok kullanicili bir isletim sistemidir. Özellikle Internet ve Intranet baglantilarinizi saglamak için getirdigi çözümlerle büyük ilgi çeker. Dünya üzerindeki web sunucularının 25'inin Linux oldugu tahmin ediliyor.

3.Serbesttir. İsterseniz İnternet üzerinden serbestçe makinaniza indirip kurabilirsiniz. İçinde kitap ve destek barindiran sürümleri ise belirli bir maliyettedir.

4.Linux, programcilar için dev bir veritabanidir. İster C/C++, ister Java, scheme, Lisp kullanin, hemen her dilin Linux altinda derleyicisini ya da yorumlayıcısını bulabilirsiniz.

5.Linux altında Dosemu ile MSDOS uygulamalari, Wine ile 16/32 bitlik Windows uygulamalari çalistirilabilir.

6.Linux bellegi diger sistemlere göre çok daha etkin kullanir, elinizdeki atil durumda olan donaniminiza bile kurulur.

7.Linux, ag ve Internet teknolojileri konusunda üstündür. Basta e-posta, web, ftp, veritabani, POP3, proxy, güvenlik duvari olmak üzere her türlü servisi verebilir. Diger isletim sistemleriyle birlikte uyum içinde çalişir. Novell makinalara istemci ve sunucu gibi davranabilir. Samba ile ag üzerindeki Windows 95/98/NT makinalarla disk ve yazici paylasimi yapabilir.

8.Kaynak kodunun açık olması nedeniyle kopyalanması, dagitilmasi ve üzerinde degisiklik yapilmasi mümkündür.

Karar sizin

Alıntıdır

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 73 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

Benim gecesim geldi :) elimdeki pc icin en performansli isletim sistemi bu bence ama merak ettigim mesela pardus2007 yi kurdum ,bunun uzerinde windows oyun ve programlarini windowstaymis gibi kullanmak mumkunmu ,emulatorler oldugu duyali epey oldu,bu konuda enson teknolojiler neler
Kullanıcı avatarı
backson
Bit
Bit

Mesaj gönderen backson »

8 degil 88 neden de olsa linux'a geçmeyi düsünmüyorum :D
zurnastayn
Bit
Bit

Mesaj gönderen zurnastayn »

linuxu sevemememin sekiz nedeni
1-program sayısı çok az
2-sürücü yüklerken ayarları elle yapman gerekiyor
3-çok çesitli linux var,her çesidin çok sürümü var,her sürümün eskisi var,yenisi var,
4-sürücüleri yüklerken en ufak yanlıslıkta takılıp kalıyor,birdahada açılmıyor,(pardusda usb aygıtları takılıyken açılamama gibi..)
5-normal kullanıcıysan programların ayarlarında oynama yapamıyorsun,ayarı degistirdiginde ilk kurdugun hale dahi geri çeviremiyorsun,denetim masası ayarları gib..
5-itici geliyor iste arkadaslar..
6-kullanması autocad ögrenmek gibi sıkıcı heldi..
7-donanım degisikliginde ugrastırıyor(harddisk veya cd/dvdrom taktıgımda anakartı degistirmisim gibi sıkıntı verdi)
8-(sekiz dedik bir kere) :lol: