NEC 7173A
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 11239 kez
Gönlüm su durumlarda ne isterdi biliyormusunuz: Gönderelim bir kac arkadas ürün bedelinin 1000 kati tutarinda bir ceki silah zoruyla imzalatalim , hepsini essek sudan gelinceye kadar dövelim , camlari indirip dükkanlarini atese verelim , cok ciddiyim gönlümden bunlar gecti , insallah hakkini alirsin
- tsavasci
- Bit
Bugün sirket avukatımızdan aldıgım bilgilerle süreci baslattım. Asagıda anlatılan sekilde sergilenecek bir yol haritası sizlere önerimdir.
Böyle bir durumla karsılasırsak uygulanacak eylem planı:
1) Ürün ile ilgili hiç bir belgeyi atmayın. (Garanti belgesi, Kredi kardı slibi, Kargo evrakları v.b)
2) (Türkiye için) Kaymakamlıklarda TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ bulunur. Bu kuruma yazılı olarak sikayetinizi bildirin. (Bende örnek dilekçe var, isteyen PM den mailini yazarsa seve seve paylasırım.)
3) Bundan sonra mekanizmanın islemesini bekliyoruz. Bu asamada süre çok uzayabilir ancak merak etmeyin, mahkeme lehinize sonuçlanırsa ayıplı ürün bedelini YASAL FAİZİ ile birlikte alacaksınız. Bu yüzden kredi kartınızdan çekilen tutarlar için endiselenmenize gerek yok.
4) Ürünün yenisi ile degistirilmesini isteyebileceginiz gibi sözlesmeyi fesh edip bedelini alma hakkınızda var. (Bazı uyanıklar ayıplı mal bedeli kadar kendisinden alısveris etmeniz gerektigini söyleyebilir, böyle bir yaptırım tüketici yasasında yok.)
5) Devlet tüketici mahkemelerinden bir ücret talep etmiyor. Ayrıca bir avukat ile konuyu takip etmenize gerek yok. Hakem heyeti gerekli islemleri yapıyor, sadece sizden belge fotokopilerini veya asıllarını talep edebilir.
simdilik aktaracagım bilgiler bunlar....
Böyle bir durumla karsılasırsak uygulanacak eylem planı:
1) Ürün ile ilgili hiç bir belgeyi atmayın. (Garanti belgesi, Kredi kardı slibi, Kargo evrakları v.b)
2) (Türkiye için) Kaymakamlıklarda TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ bulunur. Bu kuruma yazılı olarak sikayetinizi bildirin. (Bende örnek dilekçe var, isteyen PM den mailini yazarsa seve seve paylasırım.)
3) Bundan sonra mekanizmanın islemesini bekliyoruz. Bu asamada süre çok uzayabilir ancak merak etmeyin, mahkeme lehinize sonuçlanırsa ayıplı ürün bedelini YASAL FAİZİ ile birlikte alacaksınız. Bu yüzden kredi kartınızdan çekilen tutarlar için endiselenmenize gerek yok.
4) Ürünün yenisi ile degistirilmesini isteyebileceginiz gibi sözlesmeyi fesh edip bedelini alma hakkınızda var. (Bazı uyanıklar ayıplı mal bedeli kadar kendisinden alısveris etmeniz gerektigini söyleyebilir, böyle bir yaptırım tüketici yasasında yok.)
5) Devlet tüketici mahkemelerinden bir ücret talep etmiyor. Ayrıca bir avukat ile konuyu takip etmenize gerek yok. Hakem heyeti gerekli islemleri yapıyor, sadece sizden belge fotokopilerini veya asıllarını talep edebilir.
simdilik aktaracagım bilgiler bunlar....
- tsavasci
- Bit
Bugün Elektrik ve Elektronik müh. Odasından bir yetkili aradı. Bir elektronikçiyi benim davam için bilirkisi atamıslar. Arızalı ürünü bu kisiye ilettim. Bakalım rapor ne yönde çıkacak..
Ayrıca dün bu sikayeti bir sikayet sitesinde yayınladım. Bugün sabah ARENA dan bana bir bayan döndü. Yapılan islemleri tekrar gözden geçirmek için :!: ürünün seri numarasını istedi.
Du bakalım iyi bakamamıslar bir daha bi baksınlar bakalım...
Ayrıca dün bu sikayeti bir sikayet sitesinde yayınladım. Bugün sabah ARENA dan bana bir bayan döndü. Yapılan islemleri tekrar gözden geçirmek için :!: ürünün seri numarasını istedi.

Du bakalım iyi bakamamıslar bir daha bi baksınlar bakalım...

- velociraptor
- Yottabyte4
- tsavasci
- Bit
ve zafeeerrrrrrrrr....
Tüketici Hakem Heyeti, bilirkisi raporuna göre, ürünün fabrikasyon arızalı oldugunu, tüketici tarafından verilebilecek bir hasar olmadıgını rapor etti. Arızalı ürünün yenisiyle degistirilmesine karar verdi.... :D :D :D :D :D
Top simdi firma avukatlarında. Kesin isi yokusa süreceklerdir. Karsı dava, davanın iptali falan filan....
Ama yinede bu karar süper geldi dogrusu...
:wink:
Top simdi firma avukatlarında. Kesin isi yokusa süreceklerdir. Karsı dava, davanın iptali falan filan....
Ama yinede bu karar süper geldi dogrusu...
:wink:
- velociraptor
- Yottabyte4
- Kripteks®
- Terabyte1
- İletişim:
kapatmaya gerek yokturtsavasci yazdı:Tesekkürler velociraptor...
Sanırım konu amacına ulasmıstır. Dilerseniz kapatabilirsiniz. Bu tür durumlarda kalan arkadaslara yol gösterebilirim. (Dilekçe örnekleri vs..). isteyen arkadaslar benimle ö.m. veya msn ile temasa geçebilir.
konunun çözülmesine sevindim
Saygılarımla