Vikipedi Kapanacak mı?

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Re@lite
Kilobyte3
Kilobyte3

Vikipedi Kapanacak mı?

Mesaj gönderen Re@lite »

Resim

VİKİPEDİ KAPANACAK MI?

Wikimedia Foundation baskanı Florence Devouard, maddi sıkıntıya en çok 3-4 ay dayanabiliriz dedi

Özgür ansiklopedi diye de bilinen Wikipedia maddi sıkıntı yasıyor. Sayfalarına reklam almadan sadece kullanıcıların bagıslarıyla ayakta kalan ve milyonlarca kullanıcıya ansiklopedik bilgiler aktaran web sitesi, Wikimedia Foundation adı altında bir vakıf tarafından internet projesi olarak sürdürülüyordu.

Vakfın baskanı Florence Florence Devouard, Lift07 Konferansı'nda sunucuların çalısmaya devam etmesi için en fazla 3 veya 4 aylık bir güçlerinin kaldıgını söyledi.

Kapanacak mı?

Bu konusmanın ardından internette kullanıcıların da çesitli yorumları dolanmaya basladı. Konferansta sarfedilen sözlerin yeni bir bagıs propagandası oldugunu iddia edenlerin yanında, Google, Yahoo veya Microsoft gibi büyük sirketlerden birisinin Wikipedia'yı bünyesine katıp vizyonlarını genisletecegi de konusulanlar arasında.

Türkçe içerikli sayfalarına http://tr.wikipedia.org adresinden ulasılabilen site hakkında sorulan "Reklamlarla donatılmıs bir Wikipedia ister miydiniz?" sorusuna mevcut durum göz önüne alındıgında ne cevap verilecegine dair kullanıcılar da kararsız kalıyor.
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Re: Vikipedi Kapanacak mı?

Mesaj gönderen Kripteks® »

Fikrimce mükemmel bir web ansiklopedisi olan bu sitenin kapanması yapıcı degil yıkıcı olacaktır tamam alternatif siteler çok var ama vikipedi isim yapmıs bir site haksızmıyım arkadaslar paylasımınız için tsk ederim
Kullanıcı avatarı
Re@lite
Kilobyte3
Kilobyte3

Re: Vikipedi Kapanacak mı?

Mesaj gönderen Re@lite »

HSNC yazdı:Fikrimce mükemmel bir web ansiklopedisi olan bu sitenin kapanması yapıcı degil yıkıcı olacaktır tamam alternatif siteler çok var ama vikipedi isim yapmıs bir site haksızmıyım arkadaslar paylasımınız için tsk ederim
bence sonuna kadar haklısın,vikipedi herkes için yararlı olan bir site,aradıgınız her seyi bulabileceginiz ender sitelerden biri,kapanması kötü olur
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

Kapanması o kadar kolay degil..
Her ne kadar ben o kadar sevmesemde, sevenleri çok fazla..
Ancak kötü tarafları var..
O yüzden sevmiyorum.
Aradıgım bilgiyi baska yerde çok rahat buluyorum.

Kolay gelsin..
Kullanıcı avatarı
LOST
Kıdemli üye
Kıdemli üye

Mesaj gönderen LOST »

JackSon yazdı:Her ne kadar ben o kadar sevmesemde, sevenleri çok fazla..
Ancak kötü tarafları var..
O yüzden sevmiyorum.
Kolay gelsin..
katılıyorum benim hiç isime yaramıyor ve saçma sapan bi sürü sey var
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen Bekir 65 »

asinda wikipedia iyi bir ansiklopedi.