Vikipedi Kapanacak mı?
- Re@lite
- Kilobyte3
- Mesajlar: 545
- Kayıt: 28 Oca 2007, 22:24
Vikipedi Kapanacak mı?
VİKİPEDİ KAPANACAK MI?
Wikimedia Foundation baskanı Florence Devouard, maddi sıkıntıya en çok 3-4 ay dayanabiliriz dedi
Özgür ansiklopedi diye de bilinen Wikipedia maddi sıkıntı yasıyor. Sayfalarına reklam almadan sadece kullanıcıların bagıslarıyla ayakta kalan ve milyonlarca kullanıcıya ansiklopedik bilgiler aktaran web sitesi, Wikimedia Foundation adı altında bir vakıf tarafından internet projesi olarak sürdürülüyordu.
Vakfın baskanı Florence Florence Devouard, Lift07 Konferansı'nda sunucuların çalısmaya devam etmesi için en fazla 3 veya 4 aylık bir güçlerinin kaldıgını söyledi.
Kapanacak mı?
Bu konusmanın ardından internette kullanıcıların da çesitli yorumları dolanmaya basladı. Konferansta sarfedilen sözlerin yeni bir bagıs propagandası oldugunu iddia edenlerin yanında, Google, Yahoo veya Microsoft gibi büyük sirketlerden birisinin Wikipedia'yı bünyesine katıp vizyonlarını genisletecegi de konusulanlar arasında.
Türkçe içerikli sayfalarına http://tr.wikipedia.org adresinden ulasılabilen site hakkında sorulan "Reklamlarla donatılmıs bir Wikipedia ister miydiniz?" sorusuna mevcut durum göz önüne alındıgında ne cevap verilecegine dair kullanıcılar da kararsız kalıyor.
- Kripteks®
- Terabyte1
- Mesajlar: 3752
- Kayıt: 12 Ara 2006, 12:44
- cinsiyet: Erkek
- İletişim:
Re: Vikipedi Kapanacak mı?
Fikrimce mükemmel bir web ansiklopedisi olan bu sitenin kapanması yapıcı degil yıkıcı olacaktır tamam alternatif siteler çok var ama vikipedi isim yapmıs bir site haksızmıyım arkadaslar paylasımınız için tsk ederim
- Re@lite
- Kilobyte3
- Mesajlar: 545
- Kayıt: 28 Oca 2007, 22:24
Re: Vikipedi Kapanacak mı?
bence sonuna kadar haklısın,vikipedi herkes için yararlı olan bir site,aradıgınız her seyi bulabileceginiz ender sitelerden biri,kapanması kötü olurHSNC yazdı:Fikrimce mükemmel bir web ansiklopedisi olan bu sitenin kapanması yapıcı degil yıkıcı olacaktır tamam alternatif siteler çok var ama vikipedi isim yapmıs bir site haksızmıyım arkadaslar paylasımınız için tsk ederim