linux un partition menageri gibi xp ninde hdd ile oynAyabilen bir programi mevcut oda "compmgmt" komutu
baslat>calistir> ve asagidaki gibi komutu yaziyoruz
C:\WINDOWS\system32\compmgmt.msc

daha sonra önümüze bilgisayar yönetimi penceresi cikiyor...

Bu pencerede isaretli bölümde disk bilgileri yer aliyor bende 80 gb bir hdd var ve görüldügü gibi xp 9,77 gb sini kullaniyor ve diger kisim ham olarak duruyor

Resimdeki gibi ayrilmamis alana sag tikliyoruz ve "yeni bölüm" secenegini isaretliyoruz

İste karsinizda yeni bölüm sihirbazi

İleri butonuna tikladiktan sonra bölüm türünü secmemiz lazim biz birincil bölüm olarak sectik (daha sonra xp ile beraber baska bir microsoft os kullanmak istersek bu sekilde daha kolay olur hicbir ayar istemez.Bir diskte ms tabanli 4 taneden fazla os kullanilamaz)

simdi bölümün boyutunu secelim ben 2 adet 20 gb 1 adet 26 gb olarak hdd'Yİ 4'e böldüm...

Sira geldi sürücü harfini degistirmeye xp kendisi otomatik olarak bu harfleri atiyor ama isterseniz siz degistirebilirsiniz.

Sona yaklasirken diskimizi kullanabilmemiz icin bicimlendiriyoruz ben bu diskte linux ve xp yi bir arada kullanacagim icin fat32 sisteminde bicimlendiriyorum...

Bu islemleri diger parcalar icinde uyguladiktan sonra bilgisayari yeniden baslatmaya gerek yok disklerimizi hemen kullanabiliriz...

Bilgisayar yönetimindede bu görülüyor..

iste bitti...artik sistem kurulu (c:\ ) partitiona dokunmadan diger disklerimize fdisk yapabiliriz kolay gelsin....