80 çekirdekli Intel!

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

80 çekirdekli Intel!

Mesaj gönderen Bekir 65 »

80 çekirdekli islemciler üretiliyor.

Intel, gelecek yıllarda bilgisayarlarımızda yer alacak islemcilerin mimarisini tanıtıyor.

Resim

Son kullanıcılar için çok çekirdekli yapıların üretimi sürerken diger taraftan da süper bilgisayarlar ve gelecek yılların islemci mimarileri adına yapılan çalısmalar devam ediyor.

Intel bir süredir üzerinde çalıstıgı tek yongada onlarca çekirdek teknolojisi üzerine hazırlıklarını tamamladı ve web sitesi üzerinden kullanıcıları bilgilendirdi.

Tek yongada 80 çekirdek

Günümüzde kullanılan yonga setleri tarafından henüz desteklenmeyen ancak bes yıl içerisinde standart masaüstü, dizüstü veya sunucu bilgisayarlarda kullanılacak olan islemciler 80 çekirdekli (ilerleyen zamanlarda belki de daha fazlası) olacak. simdilik test asamasındaki islemcilerin ticari anlamda satısa çıkıp kullanıcılara ulasabilmesi için çalısmalara çoktan baslandı bile.

Daha ufak, daha hızlı

Yeni mimaride transistörlerin temel tasarımı degistirilerek neredeyse %50 daha ufak, düsük tüketimli ve hızlı hale getirildi. Bu sayede aynı anda çok fazla sayıda islemi rahatlıkla yapabilecek bir sistem ortaya çıkarıldı. Fonksiyonelligi de artırılaran islemci üzerinde çoklu ortam uygulamaları, ag islemleri, veri sifreleme veya doku kaplama islemleri (texture) gibi pek çok uygulama aynı anda çalıstırılabiliyor.

Tera (1 Terabyte = bin milyar byte) seviyesinde islem görebilen bu yeni yongalar, çekirdekleri arasında saniyede 80 milyon byte'lık veri transferi gerçeklestirebiliyor.
Kullanıcı avatarı
Re@lite
Kilobyte3
Kilobyte3

Re: 80 çekirdekli Intel!

Mesaj gönderen Re@lite »

Intel isterse milyar çekirdekli islemci üretsin,yinede bu islemcileri teker teker piyasaya sürecek ve bunları fahis fiyattan satacaktır.Bana göre teknolojik açıdan süper bi gelisme,ancak bizim ülkemizde bu fiyatlarla son teknoloji islemcileri biraz zor satarlar.
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen Bekir 65 »

ben almanyada yasiyorum, burda cok pahali degil. sadece biraz
Kullanıcı avatarı
Re@lite
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen Re@lite »

Bekir 65 yazdı:ben almanyada yasiyorum, burda cok pahali degil. sadece biraz
olay türkiye ya da almanya olayı degil,olay bu admların elinde milyarlarca çekirdek yapacak kadar teknoloji olması,fakat daha çok gelir elde etmek için,bunları bir anda degilde yavas yavas piyasaya sürmesi
Kullanıcı avatarı
nemesis_35
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen nemesis_35 »

ee adamlar bundan para kazanıyor ona bakarsan telefon piyasasındada aynı durum var,bütün özelikleri bünyesinde bulunan bir telefon yok ya kamera kötü yada mp3 çalamıyor anlıyacagın ticaret meselesi.
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

sunu kabul etmeliyiz ki dünya var oldukça bu sistem de var olacak