Operada güzel bir özellik
- mavigece
- Megabyte1
- İletişim:
Operada güzel bir özellik
belki biliyorsunuz ama ben daha yeni kesvettim.
internet sayfasının her hangi bir yerinde sag mouse tusuna
basılı tutarak sola çekerseniz sayfa bir önceki sayfaya geçiyor.
aynı islemi saga çekerek denediginizde bir sonraki sayfaya geçiyor..
hos bir özellik. bu özellik mouselara entegre edilen tuslar gibi.
hosuma gitti valla :D:D:D
ii çalısmalar...
internet sayfasının her hangi bir yerinde sag mouse tusuna
basılı tutarak sola çekerseniz sayfa bir önceki sayfaya geçiyor.
aynı islemi saga çekerek denediginizde bir sonraki sayfaya geçiyor..
hos bir özellik. bu özellik mouselara entegre edilen tuslar gibi.
hosuma gitti valla :D:D:D
ii çalısmalar...
- ultrailker
- Megabyte2
tesekkürler mavigece. buna ek olarak sag tık ve yazı seçimi çalısmayan sitelere bir numaralı çözümdür :D örnegin www.beyazperde.com adresinde sag tık ve yazı seçme özelligi kapatılmıs ama opera ile bunu çözebiliyoruz. :wink:
Not: ana sayfasında çalısıyor ama film tanıtım sayfalarında çalımıyor :wink:
Not: ana sayfasında çalısıyor ama film tanıtım sayfalarında çalımıyor :wink:
Bu özellik Opera'da yıllardır var..
IE de eklentilerle olabiliyor..
Opera'nın belli baslı diger özelliklerini yazayım:
-Eger bir linki, basılı tutup adres çubuguna sürüklerseniz linkin oraya geldigini görürsünüz.. Aynı seyi resimler içinde yapabilirsiniz..
-Sag-sol yönünde genis web sayfalarında, asagıdaki çubugu tutup sürüklemek yerine, imleci çubugun üzerinde tutup, mouse'unuzun tekerlegini asagı yukarı oynatarak sayfayı kaydırabilirsiniz..
-CTRL tusuna tusuna basılı tutup mouse'unuzun tekerlegini asagı yukarı oynatırsanız sayfanın boyutlarının küçülüp büyüdügünü görebilirsiniz..
-Bir linki ayrı bir sekmede açmak için linke Shift'e basılı tutarak tıklayabilirsiniz..
-Hemen hemen her türlü seçenegi barındıran menüye tek tusa, F12'ye basarak ulasabilirsiniz..
-Bir adresi unutmamak istiyorsanız linke mouse'unuzla basılı tutun, ve durum çubuguna sürükleyin. İstediginiz zaman tıklayın.
-Eger bir yerde gördügünüz resmi bu foruma kodları arasında vermek isterseniz: resme sag tıklayıp "Resmin adresini kopyala" ya basın. Forumda CTRL+V'ye basarak "Yapıstır" ın
-Sıklıkla ziyaret ettiginiz siteleri Zirve 10 içinden kolayca açabilirsiniz.
-Ya da bir adresi sürükleyip adres çubugunun oldugu yere bırakabilirsiniz..
-Eger bir yazıyı kopyalamanız gerekirse yazıya çift tıklayın, açılan menüden Kopyala'yı seçin..
EDİTLENMİsTİR..
Kolay gelsin..
IE de eklentilerle olabiliyor..
Opera'nın belli baslı diger özelliklerini yazayım:
-Eger bir linki, basılı tutup adres çubuguna sürüklerseniz linkin oraya geldigini görürsünüz.. Aynı seyi resimler içinde yapabilirsiniz..
-Sag-sol yönünde genis web sayfalarında, asagıdaki çubugu tutup sürüklemek yerine, imleci çubugun üzerinde tutup, mouse'unuzun tekerlegini asagı yukarı oynatarak sayfayı kaydırabilirsiniz..
-CTRL tusuna tusuna basılı tutup mouse'unuzun tekerlegini asagı yukarı oynatırsanız sayfanın boyutlarının küçülüp büyüdügünü görebilirsiniz..
-Bir linki ayrı bir sekmede açmak için linke Shift'e basılı tutarak tıklayabilirsiniz..
-Hemen hemen her türlü seçenegi barındıran menüye tek tusa, F12'ye basarak ulasabilirsiniz..
-Bir adresi unutmamak istiyorsanız linke mouse'unuzla basılı tutun, ve durum çubuguna sürükleyin. İstediginiz zaman tıklayın.
-Eger bir yerde gördügünüz resmi bu foruma kodları arasında vermek isterseniz: resme sag tıklayıp "Resmin adresini kopyala" ya basın. Forumda CTRL+V'ye basarak "Yapıstır" ın
-Sıklıkla ziyaret ettiginiz siteleri Zirve 10 içinden kolayca açabilirsiniz.
-Ya da bir adresi sürükleyip adres çubugunun oldugu yere bırakabilirsiniz..
-Eger bir yazıyı kopyalamanız gerekirse yazıya çift tıklayın, açılan menüden Kopyala'yı seçin..
EDİTLENMİsTİR..
Kolay gelsin..
En son AykutT tarafından 11 Şub 2007, 18:00 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
- ultrailker
- Megabyte2
Re: Operada güzel bir özellik
Yukarıdaki mesaj tarafımdan editlenmis, bir kaç bilgi daha eklenmistir
Kolay gelsin..
Ee.. Hani devamı?ultrailker yazdı:mavigece yazdı:belki biliyorsunuz ama ben daha yeni kesvettim.
Kolay gelsin..
- OLD FB Nuri
- Byte4
kesinlikle Opera harika ah birde sayfa açılırken yükleme yapıyor tık diye açılmıyor oda hallolsa yada var ben bilmiyorum bende 1 saniye sonra yükleye ayarlı ama olsun çok memnunum eger mümkünse baska ayarları varsa kısa özetler ile mesela daha hızlandırma olabiliyormu mutlaka baska özelliklerivar hep mozilla revaçta opera biraz sanki yavas gelior benimki bir rica mümkünse yazalım varsa bizlerde aydınlanalım tesekkür ederim simdiden :)