Vista'dan Sonra "Windows 7"

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ultrailker
Megabyte2
Megabyte2

Vista'dan Sonra "Windows 7"

Mesaj gönderen ultrailker »

Windows Vista ile daha yeni tanıstık ama simdiden bir sonraki Windows hakkında tartısmalar basladı.

Resim

Aslında Vista sonrası Windows hakkındaki tartısmalar yıllar önce baslamıstı. Ancak herkesin odak noktası Vista oldugu için fazla ilgi görmüyordu. Vista'nın çıkmasıyla birlikte dikkatler bir sonraki Windows'a kaymaya basladı.

Önceleri Blackcomb kod adını tasıyan yeni Windows daha sonra Vienna olarak adlandırılmıstı. Microsoft'un belirledigi son isim ise Windows 7... Microsoft'tan konu ile ilgili bir açıklama yapılmamasına karsın, Windows 7'nin 2010 ile 2012 arasında bir tarihte satısa sunulması bekleniyor.

Vista aslında ara ürün olacaktı

Aslında Vienna, eski adıyla Blackcomb, 2000 yılında Windows XP'nin halefi olarak duyurulmustu. Windows Vista ise ikisinin arasında, radikal degisiklikler içermeyen bir ara ürün olarak düsünülmüstü. Ancak özellikle isletim sisteminin güvenligi üzerindeki uzun süren çalısmalar nedeniyle yasanan önemli gecikmeler, Vienna'nın ileri bir tarihe ertelenmesine ve Vista'nın bir ara ürün olmaktan çıkıp, XP'den çok farklı yeni bir ürün olarak sunulmasına yol açtı. Bahsi geçen ara ürünün yerine ise XP Service Pack 2 yayınlandı. Diger taraftan, Vista ile Windows 7 arasında ise Fiji kod adlı kapsamlı bir Service Pack (Servis Paketi) yayınlanması bekleniyor.

Tüm farklılıgına ragmen Vista, yeni bir Windows sürümü ve alısılmıs pek çok Windows özelligini bünyesinde barındırıyor. Buna karsın Vienna, yeni adıyla Windows 7, PC ile kullanıcı arasındaki etkilesimi yeniden tanımlamayı vaat ediyor. Windows 95 ile birlikte tanıstıgımız Baslat sistemini içermeyen tamamen yeni bir arayüzün, Windows hakkında bildigimiz her seyi degistimesi bekleniyor. Pie Menu, Windows Power Shell (monad), WinFS, Windows Live entegrasyonu ve daha pek çok özelligi sıkça duyacagız artık. Gerçi bu özelliklerin bazıları geçmiste Vista için de telaffuz ediliyordu. Bu nedenle, Fiji ile birlikte bunların bir kısmının sunulması mümkün olabilir.

İlginin Vista'dan baska bir yöne kaymasını engellemek için, Microsoft simdilik Windows 7 konusunda bir açıklama yapmıyor. Ancak bir süre sonra çesitli ipuçlarının açıga çıkması bekleniyor.
Kullanıcı avatarı
PeeRLeeSS
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen PeeRLeeSS »

windows Me gibi arada olacak ve servis pack ı çıkmayacak :)
vistada aradıgını bulamayan microsoft firması yeni yollara yöneliyor gayet mantıklı.
fiyaskoyla karsılanan bir sürümü unutturmak ve daha az urasmak için ii bir yöntem aslında.
Dikkat ederseniz hepsi birbirini takip diyor.
win98 Me:2000 XP:2003 Longhorn Vista:2006 win2007 aralarında 2-3 yıl fark var, nedeni açık kaynak kodunun olmaması diyebilirim ama genede virüsler den de diye bilirim.
microsoft sürüm çıkarmakdan bıkmadı, virüs program merkezleri virüsleri temizleyecek antivirüs yazılımından nezaman bıkacak :?: soru isareti hep olacak linux a geçmedikden sonra :wink: veya paradox a :wink:
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

bill gates in gözbebegi bahsettigimiz isletim sistemi adamlar aptal degil önümüzdeki 5 yıl piyasaya microsoft tarafından isletim isstemi sürülmez ne açıdan bakarask bakalım sürmezler acayip büyük bir skandal olması lazım ki vista alt olsun hiç sanmıyorum ama sürprizleri sever microsoft neyse bekleyelim görelim
Kullanıcı avatarı
PeeRLeeSS
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen PeeRLeeSS »

Sürümler arasındaki yıllara dikkat edersen hiç bise sürpriz degil :wink:
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

sanırım haklısınız ama birbirinden basarısız sürümlerdi bunları hepimiz biliyoruz xp ye geldi ve durdu dinlendi biraz bence vistada da o sekilde bir yol izleyecek microsoft ama dediginiz gibi süpriz de olmaz hani
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 10229 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Aslinda Vista ile istedigi hicbirsey yapamadi Microsoft mesela Win FS NTFS den cok daha ileri gelismis ve bir databank benzeri dosya sistem yapisini bir türlü beceremedi , ve sirf bu yüzden yama seklinde sunmaya karar verdi , Vistada görünüm bir iki makyaj disinda ne yazikki bana göre hicbir yenilik yok , boyutu büyük cünkü : Hertürlü driver i icine koymaya calistilar , (Linux ta mesela 10 yil öncesinin bir driverini bile bulabiliyormussunuz , o tarz bir veri tabanlari varmis , iste aynini yapmaya calisan Microsoft bunu becerémedi gecikmenin de nedeni bu ara isletim sistemi olmasinin nedeni de o , ayrica insanlara isletim sistemi yüklemeleri icin Pc aldirtmak nekadar ahlak a sigiyor orasi tam bir tartisma konusu)