Intel 8 çekirdekli sistemini duyurdu

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Re@lite
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen Re@lite »

İntel 8 Çekirdekli Sistemini Duyurdu
AMD 'nin 4x4 platformunu duyurması ile bir adım öne geçmek isteyen intel 8 çekirdege sahip sisteminin duyurusunu CES2007 'de yaptı.

V8 Sistem, 2 Adet Kentsfield Xeon dört çekirdekli islemcinin anakart üstünde birlesmesinden olusuyor. Bu sekilde toplam 8 çekirdekli bir sistem elde edilidi. Her bir çekirden 2.4 GHz Hızında ve Sistem veriyolu 1066 MHz (FB-DIMM). Sistemde tek nVidia 8800 GTX Ekran kartı kullanılmıs. SLI destegi yokmus. 3DMark CPU testinde 6089 degeri elde edilmis.

Resim

ALINTIDIR !!!
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 11978 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

su an 128 cekirdekliye kadar üretebildiler , ama yavas yavas piyasaya vereceklermis , 2017 yilina kadar bunu bu sekilde yavas yavas arttitip , sonrada yeni bir teknolojiye gececeklermis (yabanci bir bilim dergisinde okumustum)
Kullanıcı avatarı
Re@lite
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen Re@lite »

okudugunuz seyi bende duymustum maresalim,benim düsünceme göre üreticiler isteseler ellerindeki teknolojiyi bir anda piyasaya sürebilirler.Ancak bunun yerine yavas yavas piyasaya sürerek rekabeti ve tüketimi kızıstırıyorlar.

SAYGILARIMLA!!!
Kullanıcı avatarı
editci
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen editci »

rekabet bir yana bu gelistirme asamasinda yapilan harcamalar, maliyetler filan bunlari geri alabilmek için çikan tüm ürünleri piyasaya tek tek sürüyorlar. sistem basit yapilan harcamalar geri alinir.
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

İsterse 10000 Çekirdekli üretsinler alım gücü önemli arkadaslar suan 4 çekirdekli türkiyede olmasada yurrt dısında piyasaya çıkmak üzere chip dergisinin yalancısıyım intel quad core 2 adıyla 1250 usd+kdv diye bahsediyordu chip,açıkcası hersey para para para ahhh ahhh zaten zenginlere hitap ettigini kendileri söylüyorlar
Kullanıcı avatarı
nemesis_35
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen nemesis_35 »

zaten bu teknoloji dünyasını takip edemeyiz hergün yeni birseyler çıkıyor ve ekonomik külfette artıyor