Excel Eğer komutu ile bilgi çekememe sorunu!!!!

Excel, Word, Access, Power Point programlarıyla ilgili ipuçları ve bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9994 kez

Excel Eğer komutu ile bilgi çekememe sorunu!!!!

Mesaj gönderen velociraptor »

Soru:

Asagıdaki resimde gördügümüz bilgileri Bilgi Girisi adıyla bir excell sayfasına kaydettim.

Resim

Yapmak istedigim yeni olusturdugum sayfada herhangi bir hücreye hangi ögrenci numarasını girersem o ögrencinin numarasına karsılık gelen ismi yazdırması.
Yani B3 hücresinde deger yazılınca C3 hücresindeki deger gözükecek.
Ben
=EĞER(I4='Bilgi Girisi'!B9;'Bilgi Girisi'!C9;"")
komutunu kullanarak yazdırıyordum. Fakat 30 ögrenci numarası oldugundan bu formülü 30 u için aynı hücereye yazdıgımda formülün uzun oldugunu söylüyor. Bunun daha kısa bir yolu var mı? Saygılar.

Cevap:
1.
=VLOOKUP(B3;[bilgi_giris.xls]Sheet1!$B$2:$C$14;2;FALSE)
formül burada , örnek ugulamayi asagidan download edebilirsiniz
örnekte yazdirilacak kismina girdiginiz numaralarin hemen yanina C sütununa otomatik olarak ismin geldigini göreceksiniz , istediginiz numarayi yazin yani sira önemli degil hemen ismi verecektir

------(geçersiz link)------ 13997991/excel.rar.html

2.Türkcesi:

=DÜsEYARA(index;tablo;sutun)

index = Ögrenci numarasını gireceginiz hücrenin adresi. (ÖRN : D2)
tablo = Veri tablonuz. (ÖRN : A1:C12)
sutun = Veri tablosundan çekmek istediginiz bilginin sütun numarası (ÖRN : 2)

Örnegin sizin tablonuzda D3 hücresine

=DÜsEYARA(D2;A1:C12;2)

yazarsanız D2 hücresine sıra numarasını yazıp Enter tusuna bastıgınız zaman D3 hücresinde ögrencinin numarası çıkacaktır. Diyelim ki D4 hücresinde de adı ve soyadını görüntülemek istiyorsunuz, o zaman da D4 hücresine aynı formülün sadece sütun numarası 3 olanını yazacaksınız. Böylece siz sıra numarasını girince D3'te ögrenci no, D4'te ise adı soyadı bilgisi çıkacaktır.

Produced by : Velociraptor