kernel_stack_inpage_eror hatası

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

kernel_stack_inpage_eror hatası

Mesaj gönderen mavigece »

arkdaslar ara ara kernel_stack_inpage_eror hatası alıyorum.

ne yapmam lazım...
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

Asagıdaki link isinize yarayabilir:
http://support.microsoft.com/kb/315266/tr

Kolay gelsin..
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen mavigece »

oraya baktım zaten ama anlamadım hiç bise.

virüsten bahsetmis. ben daha yeni format attım.
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

su kısmı okuyun:
Önyükleme Kesiminde Virüs Yoksa
• Hataya neden olan aygıtı belirlemenize yardımcı olacak ek hata iletileri için, Olay Görüntüleyicisi'ndeki Sistem Günlügü'nü görüntüleyin.
• Bozuk blok. Dur 0x77 hatasına, disk bellegi dosyasındaki bozuk bir blok, bir disk denetleyicisi hatası veya nadiren de olsa disk bellegine alınmayan havuz kaynaklarının kullanılamıyor olması neden olur.
• Birinci ve ikinci parametreler 0 ise, çekirdek yıgınında yıgın imzası bulunmamıstır. Bu sorunun nedeni bozuk donanımdır. G/Ç durumu C0000185 ise ve disk bellegi dosyası SCSI tabanlı olmayan bir sabit diskteyse, disk kablolamasını ve SCSI sonlandırmayı dogrulamalısınız.
• G/Ç durum kodu 0xC000009C veya 0xC000016A ise, bu normalde verilerin bozuk bir blok nedeniyle diskten okunamadıgı anlamına gelir.
• Hata iletisinden sonra bilgisayarınızı yeniden baslatabilirseniz, Autochk otomatik olarak çalıstırılır ve bozuk kesimi isaretlemeye çalısır. Herhangi bir nedenle Autochk sabit diskinizde hata denetimi yapamazsa, disk tarayıcısını el ile baslatın. Bilgisayarınız NTFS dosya sistemiyle biçimlendirilmisse, sistem bölümünde Chkdsk /f /r komutunu çalıstırın. Disk taraması baslatılmadan önce bilgisayarınızı yeniden baslatmalısınız. Bu sorun nedeniyle bilgisayarınızı baslatamazsanız, Komut Konsolu'nu kullanarak Chkdsk /r komutunu çalıstırın.
• Bu sorunun sık karsılasılan bir diger nedeni de bozuk veya güvenilir olmayan rasgele erisim bellegidir (RAM).
• Bilgisayarınızdaki tüm bagdastırıcı kartlarının düzgün takıldıgını dogrulayın.
• Tüm bagdastırıcı kart baglantılarının temiz oldugundan emin olun.
• BIOS'ta sistem önbellegini devre dısı bırakarak hatanın giderilip giderilmedigine bakın.
• Sorun giderilmezse, bilgisayarınızın ana kartı bozuk olabilir.

Kolay gelsin..