RAR arivlerinde CRC hatalarının önüne geçmek için

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19102 kez

RAR arivlerinde CRC hatalarının önüne geçmek için

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Upload ettiğiniz bir flim veya oyunu indirenlerin CRC hatası almamaları için arşivleme işeminden önce şu işlemi yapabilirsiniz.

- Arşivleyeceğimiz dosyayı şeçip, "Add to archive..."ı seçin

Resim

- "General" sekmesinde "Put recovery record"a tik koyun.

Resim

!: Bu aşamada oluşturacağımız arşivin part boyutlarını girmeyi unutmayın
- Bu aşamada arşive ilave edeceğimiz kurtarma kaydının miktarını belirliyoruz.

Resim

Arşiv üzerinde yapacağımız başka bir işlem yoksa "Tamam"ı tıklayıp, arşivi oluşturuyoruz

Yöntemin tek eksi yönü,-; arşiv miktarı eklediğiniz kurtarma kaydı ile doğru orantılı olarak artacak. Bu da arşivi indiren kişilerin daha fazla veri indirmesi demektir
Karar sizin

ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
Zaur
Megabyte4
Megabyte4
Teşekkür etti: 7 kez
İletişim:

Re: RAR arivlerinde CRC hatalarının önüne geçmek için

Mesaj gönderen Zaur »

Teşekkürler, peki cd'den winrar'sız dosya kopyalayıb pc'ye yapıştırdığımızda CRC hatası neden kaynaklanıyor ve nasıl hall etmek olur?
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen Mendenn »

o düzeltilmez ama bu verinin bozuk olan yada hasarlı byte ları atlanır geri kalan kısmı yani sağlam veri kopyalabilir, bu senin ne kadar işene yarar orası tartışılır.?

Bozuk ve bad sector olan media lardan kopyalama
BadCopy Pro v4.10 Build 1215
regeneration of physically damaged hard disk drives
Zarar görmüs CD den veri kurtarma programlari
Veri Hatası Döngüsel Artıklık Denetimi ve Çözümü
Veri Hatası Döngüsel Artıklık Denetimi ve Çözümü

Onun için düzgün kopyalandığından yada CD/DVD ye doğru yazıldığından emin olmak lazım.
En son Mendenn tarafından 07 Tem 2010, 17:23 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Zaur
Megabyte4
Megabyte4
İletişim:

Mesaj gönderen Zaur »

Yani bu CRC hatası sistem hatası değil cd hatasıdır öğlemi?
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen Mendenn »

kopyalama sırasında oluşan veri hasarlı veride diyebilirsin
Kullanıcı avatarı
Zaur
Megabyte4
Megabyte4
İletişim:

Mesaj gönderen Zaur »

Biraz aça bilirmisin?
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen Mendenn »

Diyelim sen arkadaşının defterinden okula gitmediğin döneme ait notları kendi defterine bakarak yazıyorsun. Ama müzik, tv, kapı zili :D , gibi çevresel nedenlerden dolayı bazı kelimleri yanlış yaza bilir hatta atlayabilirsin, işte bilgisayarda kopyalar iken o anki voltaj düşmesi, virüs programının gereksiz veriyi taraması, HDD bad sector, yada o sırada Ram lere aşırı yüklenecek program çalıştırman gibi işlemler verinin kopyalanmasın yada CD/DVD ye yazılmasında hata meydana getirebilir. Bir değişik örnek daha verecek olursak netten veri indirdiğinde yanında MD5, CRC32, SHA-1 gibi doğrulama kodu yazar.

Resim

Dosya boyutu aynı olmasına rağmen veri düzgün olarak inmemiştir. Baştan indirmen gerekir.

Diyelim bozuk olmasına rağmen Video veya ses dosyasını kopyaladın, sağlam veriye kadar sorun olmaz hasarlı bölgeye gelince ya donma yapar yada cızırtı duyarsın yada çaldığın onatıcı aniden kapanır (VLC player veya Media player Classic kullanabilirsin).
Ama bu önemli bir metin dosyası ise teknikler mevcut ( ben bilmiyorum).
Zaur yazdı:Biraz aça bilirmisin?
Biraz daha açtım, ordan görünüyor mu? Görünmüyor ise işimiz iş :idea: :idea: ... hahaha
Kullanıcı avatarı
Zaur
Megabyte4
Megabyte4
İletişim:

Mesaj gönderen Zaur »

Galiba akp'lisin açıp savurmuşsun :arrow: :wink: :idea: teşekkürler.

Ben office 2010'u kendi pc'me indirdim ve partları birleştirdim sorunsuz kurulum yaptım amma aynı partı cd'ye yazıp başka pc'ye kopyalamak istediyimde CRC hatasın verdi.

Bir şey daha sorayım, bu dosyanı cd veya flash kart üzerinden değilde kabloyla kendi pc'imden başka pc'ye (notebook'a) köçüre bilirmiyim acaba?
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen Mendenn »

Zaur yazdı:Galiba akp'lisin
Kesinlikle hayır....!!! Vatanına, bayrağına, diline, dinine sahip çıkan , atasına saygı sıradan bir TÜRKİYE CUMHURİYETİ Vatandaşıyım...

CD /DVD yada flash disk ile aktarım yapmadan yapmak istiyor isen aktarım yapacağın HDD deki veriyi Aktarma yapacağın HDD ye bağlaman lazım. Onun için iki pc kullanarak yerel ağ bağlantısı kurarak (Bluetooth ile de olabilir) yada HDD yi söküp bilgisayara bağlama yöntemi ile atabilirsin.
Kullanıcı avatarı
Zaur
Megabyte4
Megabyte4
İletişim:

Mesaj gönderen Zaur »

mendenn yazdı:
Zaur yazdı:Galiba akp'lisin
Kesinlikle hayır....!!! Vatanına, bayrağına, diline, dinine sahip çıkan , atasına saygı sıradan bir TÜRKİYE CUMHURİYETİ Vatandaşıyım...
Helal olsun, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
mendenn yazdı:CD /DVD yada flash disk ile aktarım yapmadan yapmak istiyor isen aktarım yapacağın HDD deki veriyi Aktarma yapacağın HDD ye bağlaman lazım. Onun için iki pc kullanarak yerel ağ bağlantısı kurarak (Bluetooth ile de olabilir) yada HDD yi söküp bilgisayara bağlama yöntemi ile atabilirsin.
Yerel ağ bağlantısı kurmak nasıl oluyor?
Bluetooth ile de olabilir diyorsun Bluetooth her iki pc'dede mi olması lazım?

Bu arada bende dvd rw bir cd var pc'ye taktığımda içi dolu gösteriyor, cd'ni değiştirdim yine aynı sorun oldu, acaba bende dvd writer olmadığından kaynaklana bilirmi?

Resim
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen Mendenn »

Aynı sorun bende de vardı. o CD/DVD ile birlikte yazıcıyı garantiye gönder değişim yaparlar. Gönderir iken de açıklamada yazarsın: ben bu yazı ile cd/DVD yazdığım zaman kendi yazdığı okumuyor. Aynısı başıma geldi LG DVD writer da bir üst modelini verdiller. Hemde garantisinin bitimine 3 ay kala :idea: :idea:

Ağ bağlantısı kurmak için 2 bilgisayar şart :D ... Bluetooth ağ bağlantısı kurman için gene 2 bilgisayar ve ikisinde bluetooth olması lazım...

Sen en iyisi hdd yi sök sağlam bir bilgisayara tak verini kurtar. Keyfine bak.... :idea:
Kullanıcı avatarı
Zaur
Megabyte4
Megabyte4
İletişim:

Mesaj gönderen Zaur »

Garantisi çokdan bitmiş ama zaten bende cd writer'di dvd değil cd'yede veri yazıyor ama bir şeyi anlamadım ki dvd rw cd'sine cd writer ile mp3 yazmak olmuyormu?

Ağ bağlantısı kurmak için 2 bilgisayarın şart olduğun biliyorum :wink: ama hangi kablo ile oluyor onu bilmiyorum. :?:

Birde acaba cd'den kopyalama işlemin pc'ni güvenli kipde açarak yapsam olurmu acaba?

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön