MSN dolandırıcılarına dikkat !
ohbet sitelerini kullanan 985 kisi, iki ay içinde, arkadaslarının internet adreslerini "hack"leyen kisilerin kendilerinden para ve kontör aldıklarını söyleyerek İstanbul Emniyet Müdürlügü’nün www.iem.gov.tr sitesine sikayet mailleri gönderdi.
Sohbet sitelerini kullanan 985 kisi, iki ay içinde, arkadaslarının internet adreslerini "hack"leyen kisilerin kendilerinden para ve kontör aldıklarını söyleyerek İstanbul Emniyet Müdürlügü’nün www.iem.gov.tr sitesine sikayet mailleri gönderdi.
Gelen maillerde "Arkadasımın adresini hacklediler. Arkadasım gibi davranıp benden çok acil kontör istediler. Ben de zor durumda oldugunu düsünüp 500 kontör gönderdim. Arkadasımı telefonla aradıgımda, sitesi haclendigi için MSN’i kullanamadıgını söyleyince, dolandırıldıgımı anladım" deniliyordu. Bir yetkili, "Bu sekilde 10 bin kontör göndererek dolandırılan bile var" dedi. Hackerleri bulmak için Bilgi İslem sube Müdürlügü’nde özel bir ekip kuruldu. Polis yetkilileri MSN’yi kullananlara, sanal sohbet sırasında para veya kontör istenmesi halinde, bu kisinin gerçekten yakını veya arkadası olup olmadıgının telefon açılarak teyit edilmesini öneriyor.
MSN dolandırıcılarına dikkat !
- Oxygen
- Kosovalı
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 10310 kez