Microsofttan Pc bilesenleri kisitlama programi

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 11277 kez

Microsofttan Pc bilesenleri kisitlama programi

Mesaj gönderen velociraptor »

ınternet kafe .halka acık yerlerde bulunan pcler her zaman rısk altındadır.bu pc lerın ıstedıgımız ayarlarıın kısaltmak ve bozulmaz bır wındows yapmak elımızde ,Örnegin :dısarıdan ,usb bellek vb kasamıza takıldıgın da bunu tanımaması ınternet uzerınden dowland yapmayı engellemek , bılgısayarım vb c d e gıbı yerler gırılmesını yasaklamak baslat vb wındosw noktalarına erısımı engellemek artık elımızde

dıl destefgı olarak ıngılızce adres:
www.microsoft.com/sharedaccess

dosya boyutu:2.2 dır
Not: isin icinde Microsoft olupta isletim sistemi xp olunca konu burya acilmistir
ALINTIDIR
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Re: Microsofttan Pc bilesenleri kisitlama programi

Mesaj gönderen loveme »

Windows Steadystate i kurdum.Explorerdaki downloadlarla ilgili bölüm yok.Ben download yapmasın karşıdan yükleme yapma olanı arıyorum.Bunda usbleri kısayolları engelleme var.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Pc nizde Hangi tarayicilar kullaniliyor =?
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Evimde explorer sürüm 6.0
iş yerimde explorer 8 bir pc de birde opera birinde eski explorer diğerinde eski versyon bir explorer var.Onu hiç güncellemiyor.Tomcat ve java ile çalışan bir web programım var.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

i.e explorerde download lari yasaklayabilirim , ama opere ve firefox takileri arastirmam gerek , ayrica yerine olsam gpedit.msc nin faydalarindan yararlanirdim

Başlat/Çalıştır/gpedit.msc

Örnek bir kisitlama:
Blgisayar Yapılandırması/Windows Ayarları/Güvenlik Ayarları/Yazılım Kısıtlama İlkeleri sekmesi üzerinde sağ tuş iş ile "Yeni İlke" oluştur."Güvenlik Düzeyleri" ve "Ek kurallar" adında iki ilke oluşacak."Ek Kurallar" sekmesinin üstünde sağ tuş ile "Yeni Karma Kural" oluştur.Karşına Çıkacak pencerede "sağlama dosyası" kısmında "gözat" seçeneği ile exe dosyasının yerini göster.(C:\Program Files\program.exe)."Güvenlik Düzeyi" kısmının "izin verilmeyen" olmasına dikkat et."Açıklama" kısmına sebep yaz."Uygula" ve "Tamam" tıkla

ayrica daha bircok hazir ayari asagida kirmizi ile gösterdigim yerin (Administrative Templates) alt klasörlerinden yapabilirsin

Resim

Sizin icin i.e de downloadlari yasaklayan kücük bir programcik olusturdum:
https://www.sordum.net/download/no_download.rar
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Yüklemeye izin vermiyor.Peki yüklemeye izin vermesi için ne yapmalıyız???Tamam kısıtladık çok güzel ama geri nasıl açabiliriz.Bu program bunu nasıl gerçekleştirdi.Neyi engelledi, yaptım.Bu exe nin aynısını download yapsın içinde yapabilir misiniz?
Resim
Bu resimde gösterdiğinizle ne yapabilirim???Sanırım burasını kast ettiniz.Windows Ayarları/Güvenlik Ayarlarından sonra yazılım kısıtlamaları bölümü ile ilgili kendimiz mi klasör açıcağız???
Çok teşekkürler ederim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

hemen kodu acani yapayim :) , bakmayin is cok basit ama el degmemis bir bilgi ve hicbiryerde olmadigindan isi mistik bir havaya sokmak icin program yaptim , yoksa sagolsun bizdeki diger forumlar hemen kendilerine maledeceklerdir , (bundan önceki binlerce ilklerimiz gibi)

https://www.sordum.net/download/yes_download.rar

Not: sadece Internet Explorer icindir , bos bir zamanimda Firefox hatta tüm browserler icin olanini yapmayi düsünüyorum
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Nasıl yaptınız,bunun bir sakıncası yok değil mi?Kav gördü low dedi.Kavdan geçtiğine göre çok güzel.Bu exe ne ile yazıldı ve nasıl yazıldı,çok merak ettim.Açmak istedim ama exe olduğu için artık program oluşmuş bir şey yapamadım.Yalnız sordumdaki bu programı yeniden yüklemek istersem ona izin veriyor yüklememe...İnndir.com sitesinde herhangibir programı yükle dediğim zaman güvenlik nedeniyle engellenmiştir,diyor.Şuan da iş yerimde kullanıyorum..Çalışanlar bilmeden bir program yüklemesinler.Sonra kullandığım programlarda sorun çıkar ya da viruslerin girmesini büyük çoğunlukla engellemiş olduk.Sanırım bu dos tabanında yazılmış bir program çünkü dos ekranı geldi,ilk önce karşımıza...
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

cözücü program yazilmistir , güle güle kullanin , dos ekrani gelmeyede bilirdi ama ozaman hicbirsey olmadi denirdi , amac birsey oldugunu göstermek :D
Not: download yöneticisi veya Firefox ile indirin
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Ne ile yazdınız bunu????
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Nasilini bosverelim de size diger bir yöntem göstereyim

Resim

bu gpedit.msc yi iyi kurcalayin neleri kisitlayabileceginize sasiracaksiniz , aslinda ihtiyaciniz olan tek sey gpedit.msc yi iyi ögrenmek
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

öğrenicem,daha başka kısıtlamalarda yapıcam ama exe geliştirmekte çok güzel bir fikir.İçindekilere reg kaydı gibi bir şey mi?
teşekkürler
En son loveme tarafından 23 Mar 2009, 15:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

No comment :D