internet baglantisi arada bir gidip geliyor?

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
ultrailker
Megabyte2
Megabyte2

internet baglantisi arada bir gidip geliyor?

Mesaj gönderen ultrailker »

bıktım şundan ya bi çözümü olan vara lütfen rica ediyorum. ben adsl kullanıyorum hız 1024 vede modemin markası yaksu diye birşey online oyun oynuyorum ve bu net kesilmesi çileden çıkarıyor neden böyle oluyor acaba?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 10007 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Bunun bircok nedeni olabilir : Telekomdan kaynaklaniyor olabilir , modeminizden kaynaklaniyor olabilir, sisteminize bulasmis olan bir spyvare veya virüs buna neden olabilir o nedenle ben olsam önce sistemimi saglam bir antivirüs ile taratirdim + iyi bir spyware ile ,eger 1. islemde birsey bulunmadiysa , modemimi alip baska bir arkadasa götürür ve ayni oyunu oynamayi denerdim , (hatti kontrol icin) , son olarak baska birinin modemini kisa bir süreligine alir evdeki hatta baglardim ve ayni oyunu oynamayi denerdim (modemi kontrol icin) , kisacasi bircok sekilde sorunun ne oldugu arastirilabilir, ayrica oyun saglayan serverden de kaynaklaniyor olabilir.
Kullanıcı avatarı
ultrailker
Megabyte2
Megabyte2

öncelikle oyundan değil çünki msn de kapanıyor ve netin gitmesi yarım saatte bir olmuyor 2 saat 3 saatte bir oluyor. onun için ark a götürme işi biraz zor gibi ama olmassa onu yapıcaz en son. spyware ve antivirüs programları ise zaten ilk onu yaptım. ben modem ayarlarından diyorum ama ayarları bilmediğim için ne yapmam gereiyor onu bilmiyorum.
Kullanıcı avatarı
PeeRLeeSS
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen PeeRLeeSS »

modem usb mi yoksa ethernet mi?
Kullanıcı avatarı
ultrailker
Megabyte2
Megabyte2

combo yani ikiside var. bende ikisinide taktım usb yi çıkardımmı net gidiyor eth çıkardımmı gitmiyor.normalde usb yi çıkardıkmı gitmesi gerekiyor ama benim modem biraz ters herelde :D modemin markası '' YAKSU '' diye birşey. modemin ayar sayfasını cekip göndereyim isterseniz?
Kullanıcı avatarı
PeeRLeeSS
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen PeeRLeeSS »

usb modemler daha deneme aşamasında iken sürüldü o yüzden usb ler hata çıkarıyor yerinde olsam paraya kıyar datronun ethernetli modemini alırdım veya Zyxcel alırdım diğerleri herp sorun çıkarıyor bence sorun modemden veya hattıında bir kopukluk yama vb. varsa ondan da olabilir..
Kullanıcı avatarı
ultrailker
Megabyte2
Megabyte2

evet bende aynen öyle düşündüm saolun verdiğiniz bilgiler için birazda olsa aydınlandım teşekkürler :)
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

kişisel fikrim
bölge sunucuları maalesef çok sık kesinti yapıyor
sordum
elektrik kesintileri oluyormuş ve jeneratöre geçiş sırasında olabiliyormuş...
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Mesaj gönderen uçs »

Bu sabah saat01.30 gibi buradan kaspersky indirmeğe çalışıyorum(rapidden)3-4 gibi hızla inmekte.20-25 dk.geçti,birden bire 105 lere çıktı ve hemen tamamlandı,.Yurtdışı bağlantılarda olabiliyor.. :!: :!:
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

arkadaşlar bazen splittersız kullanmadığımız içinde yapıyor.telefon çaldığında yada biri telefonu kaldırdığında net kesilebiliyor.haberiniz olsun
Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3

Re: internet baglantisi arada bir gidip geliyor?

Mesaj gönderen lion »

ultrailker yazdı:bıktım şundan ya bi çözümü olan vara lütfen rica ediyorum. ben adsl kullanıyorum hız 1024 vede modemin markası yaksu diye birşey online oyun oynuyorum ve bu net kesilmesi çileden çıkarıyor neden böyle oluyor acaba?
olur dostum burası türkiye herşey olur
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Re: internet baglantisi arada bir gidip geliyor?

Mesaj gönderen drog_1 »

lion yazdı:
ultrailker yazdı:bıktım şundan ya bi çözümü olan vara lütfen rica ediyorum. ben adsl kullanıyorum hız 1024 vede modemin markası yaksu diye birşey online oyun oynuyorum ve bu net kesilmesi çileden çıkarıyor neden böyle oluyor acaba?
olur dostum burası türkiye herşey olur
:D :D
taş da düşebilüüü
ayu da çıkabilüüü

:D :D :D
Kullanıcı avatarı
ultrailker
Megabyte2
Megabyte2

ben telekomdan gelen kabloyu direk modeme taktım tlf öyle boşta duruyor biri bizi arayınca netmi gider yani?
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Mesaj gönderen uçs »

ultrailker yazdı:ben telekomdan gelen kabloyu direk modeme taktım tlf öyle boşta duruyor biri bizi arayınca netmi gider yani?
Tlf. bağlı değilse gitmemesi lazım.. :!:
Kullanıcı avatarı
ultrailker
Megabyte2
Megabyte2

anlamadım gitti ya bende fazla modemlerden anlamam ama en sonunda çöpe atıcam modemi. gece hiç gitmiyor gündüz gidiyor hep birde onu söyleyim.