Arkadaşlar bu makalem de Pc alırken nelere dikkat etmemiz gerek onları açıklamaya çalışacağım..Tabi özetle.
Öncelikle ne için bir pc alıcaz bu önemli..Oyun mu , Ev mi ,Ofis mi ,Grafik işlemleri için mi..ewet arkadaşlar pc leri böyle grupluyabiliriz
Alacağınız pc nin en önemli parçalarından (Bence en önemlisi) Anakart dır.En basit mantıkla düşünelim...Bütün parçalar anakarta bağlanıyor ve onun üzerinden İşlem yapabiliyor..Sizin ne kadar yüksek bir işlemciniz olursa olsun anakartınız hızı o işlemciye uygun değilse işlemciniz hiç bir zaman o hızda çalışmaz...Nedeni bilgisayarda her zaman şu mantık vardır "Hızlı parça ,yavaş parcanın kendisine yetişmesi için kendi hızını yavaş parcanın hızına göre ayarlar.."...Demekki seçeceğimiz anakartın bir Hızı "MHZ" si önemli ..Daha sonra Chipset "Yonga seti" Önemlidir...Anakartın beyni olan bu parça için benim tavsiyem her zaman İntel Chipsetleri tercih etmeniz.Tabi amd li bir sistem kuracaksanız bu tavsiyem yonga seti ne olursa olsun MSI ankartı olacaktır.. Bir diğer nokta desteklediği işlemci Hız aralığı nekadardır. Yani Örneğin 3,06 Mhz kadar İntel işlemcilerine destek veriyormu bu da önemlidir..Bundan sonra Anakartın Yeni teknolojiler le ne kadar uyumlu olduğu çok önemlidir... Artık bir standart haline gelen "DDR 2 ,SATA 2, PCI Express 16x,Çift çekirdekli işlemci desteği" anakartınızda mutlaka olmalı ve ileride çıkması planlanan teknolojilerle ne kadar uyumlu olduğu önemlidir....
Bir diğer Önemli Parça İşlemcidir.Piyasada İntel ve AMD en çok tutulan İki Markadır..İntel Pentium D ile Amd de 64x işemci serisi ile yarıştalar (Amd 64 x in 2.serisini piyasaya sürdü)..Çok yaygın olan kanı Amd nin daha ucuz olduğu ama Aşırı ısındığı İntelin Daha Sağlam Ve ısınma problemi olmadığıdır..Bu artık böyle değil Arkadaşlar..Özellikle Amd Nin 64x Serisi bence İntelin Pentium D sinden çok daha ii performas verirken ısınma problemide Büyük oranda kalmamıştır...Peki bu kadar anlattık İşlemci olarak hanigisini seçiçez diyorsanız bence oyun ve grafik işlemleri için Kesinlikle AMD derim..Ayrıca İntelin P5 nin ısınma problemleri nedeni ile Pıyasaya çıkış tarihi geçikmiştir..İşlemcide ön bellek çok önemlidir..Cahche 2 MB bellekler zati standart olmuştur...Ama En Önemlisi İşlemcinizin Mutlaka Çift çekirdek desteği olmasıdır...
Sıra geldi Ram (Read Acsess Memory) e..Ram ler anlık veri saklamak için kullanılır ve Uygulama kapatıldığı an uygulamanın verileri Ram den silinir...Artık standart olarak 1GB DDR 2 Ramlar Piyasada kullanılmaktadır..Oyun ve Grafik İçin alınacak makinalarda bu çok önemlidir..
Ekran Kartı ne olacak peki....bir Markası Önemlidir..İki Yonga seti...Üç desteklediği teknolojiler önemlidir...Benim Tavsiyem 256 mb Nvdia bir marka Ekran kartı almanız..Tabi Ekran kartı detaylı bir ürün ama burada özetle anlatıyorum...Oyun ve grafik Pc leri için bu parça çok Önemlidir.....Bu tür pc alıcaklar mutlaka bir bilene Danışmalıdır...
Birde kimsenin pek dikkat etmediği Kasa çok önemlidir...O kadar Para verip aldığınız ürünü Kötü bir kasaya koymak resmen bir intihardır..En az Bakın Oda en az diyorum 350 w ve 2 Usb si olan bir P4 kasası almanız..Tekrar söylüyorum Bu en azı....
Diğer Standart Parçalar ise Sata 120 Gb harddisk , DvdRW -Cd RW Combo Writer ,Optik Mouse Basic Klavye
Kısa bir toparlamak gerekirse bence Oyun ve Grafik işlemler için AMD li bir sistem Alınması lazım...Ama ben intelin Sağlamlığına ve Ev ve Ofis içinse İntel Tercih edilebilir...
Sizlere Özetle Bir Pc Alırken Dikkat Etmeniz gereken Noktaları Anlattım..Tabi bu bir Özetti..Pc dünyası bir okyanustur ve burda Sayfalar yetmez anlatmaya ... Eğer PC almayı düşünüyorsaız Mutlaka Bir Bilen ile Pc nizi almanız en önemli noktadır..Yoksa Sonra Çok pişman olursunuz
Saygılarımla..........
Pc Alirken En önemli noktalar !!!
- PeeRLeeSS
- Megabyte1
- İletişim: