Asp projelerinizi asp.net projelerine dönüştürmek için microsoftun Asp to ASP.NET Migration Asistant programını kullanabilirsiniz...
Asp to ASP.NET Migration Asistant asp uygulamalarını ASP.NET e dönüştürmek için hazırlanmış bir araçtır.Bu araç asp uygulamalarini komple ASP.NET e çevirmiyor fakat asp den asp.net e geçiş aşamasında büyük kolaylık sağlıyor.
Kullanimi:
Sisteminiz de Visual Studio .NET 2003 yüklü olmalı. Asistani kurduktan sonra program Visual Studio .NET 2003 ün içerisine yerleşiyor. Visual Studio .NET 2003 te File / open menüsüne geldiginizde buraya Convert menüsünün eklendiğini görüyorsunuz. Converti seçerek Asp to ASP.NET Migration Assistant menüsünden işleme baslayabilirsiniz
Çeviri islemi bittikten sonra asistanın yapamadiğı bazı değişiklikleri elle yapmanız gerekiyor:
Included files ve Script tagları
href tagları
Response.Redirect ve Application.execute
Form action özellikleri
Bu tag ve komutlardaki dosya uzantilarini ASPX olarak değişmeniz gerekiyor.
Daha detayli bilgi ve linkler
Asp to ASP.NET Migration Asistant Download
Asp to ASP.NET Migration Asistant Yardim Sayfasi
Asistani visual studio olmadan consol ile kullanabilirsiniz, Parametreler yardim dosyasinda
Ayrıca PHP den Asp.net e dönüştürücüde mevcut nekadar başarılı olduğunu bilemem henüz denemedim diğer dönüştürücüleri aşağıdaki adresten indirebilirsiniz
http://forums.asp.net/default.aspx?GroupID=12
Mevcut Asp Projelerinin Asp.net Projelerine Dönüstürün!
- PeeRLeeSS
- Megabyte1
- İletişim: