ilk is olarak tüm Windows gelistirme ekibini yeniden organize eden sinofsky , üretim sürecinin her noktasinda kaliteli bir ürün elde edilmesini sagladi. Program kodlari sürekli olarak kalite testlerinden gecirilmis ve ancak belli bir güvenlik ve islevsellik asamasini gecen kodlarin isletim sistemine entegre edilmesine izin verilmis , bu sayede windows 7 nin beta sürümleri bile normal kullanimlar icin yeterli hale gelmis ,
1. Windows 7 nin Vistaya göre cok önemli avantaji da eski Pc lerde ve notebooklarda sorunsuz ve hizli bir sekilde calisabilmesi (anlasilan Microsoft donanim üreticilerini memnun etmeye calismak yerine isine odaklanmis ve tüketici isteklerini göz önüne almis ,vista da donanim üreticilerine , windows 7 de Türketiciye odaklanilmis havasi seziliyor
2. Vistada açılışta 70 servis çalışıyordu win7 de ise bu sayı 40, diğerlerini ihtiyaç olursa açıyor buda sistemin çok daha çabuk açılmasına ve kullanıma hazır hale gelmesini sağlıyor. kisacasi Windows 7 taze bir XP gibi davraniyor
3. Vista daha sıfır kurulumda 15 gb yer kaplıyordu bu durumda win7 de yarıya inmiş durumda , aslinda isletim sistemine ait olmayan hiberfil.sys pagefile.sys gibi dosyalar dikkate alinmadiginda 5 Gb gibi bir yer kapliyor açılış ve açılış sonrası desktop çok çabuk kullanıma hazır hale geliyor.
4. ilk defa microsoft işletim sistemini denemeye sundu ve kullanımınıda yaklaşık olarak 10 ay gibi epey uzun bir süre olarak belirledi buda vistaya uzak duranların deneyip beğenmesiyle olumlu bir geri dönüş yaratarak kulaktan kulağa süper yorumlarının yayılmasına yardımcı oldu
5. Ram kullanimi bir kaba dökülen su gibi olan Windows 7 eger sistemde 512 Mb Ram varsa kendini ayarlayip ram kullanimini 256 Mb a düsürüyor , Vistanin böyle bir durumda hic sansi yok.
6. Cok cekirdekli islemcilerin Performansini hedef alan Video ve ses sıkıstırma testlerinde Windows 7 acik ara önde , ancak verileri sabit diske yazma konusunda geride kaliyor.
7. Microsoft Vistadaki UAC yi de elden gecirmis , ve standart ayarlarda %30 daha az uyari verir hale getirmis , istenirse kullanici ayar cubugundan UAC tamamen kapatilabiliyor
8. Microsoft Windows 7 de Movie Maker , messenger .. gibi fazlaliklari cöpe (istenirse internetten yüklenebiliyor) atmis bunun yerine Network a önem vermis (Ev grubu) sayesinde baska bir Pc windows 7 ile otomatik baglanti kurabiliyor
9.Xp driverları vistada çalışmıyordu bu nedenle xp den vistaya geçerken driver çıkarmayan firmalar yüzünden birçok kişi vistaya geçmedi ama Artık her ürünün vista driverı var ve bu driverlar win7 de çalışıyor , win7 driverı yok diye kullanamayacağınız donanım hemen hemen neredeyse yok , tüm donanım üreticileri bu sefer win7 driverlerını çok kısa bir sürede hazır hale getirdiler , driver çıkarmamakta ısrar eden firma olsa bile vista driverlarının çoğunun sorunsuz çalışacaktir
10. Windows 7 nin Bir diger özelligide Dx11 in avantajlarindan yararlanacak olmasidir gerci vistaya da Dx11 kurulabilecek fakat Xp deki Dx9 görüntüsü ile Dx11 inki kiyaslanamaz
derleme: velociraptor