ses alamiyorum...delircem

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

onu auto dan ON Durumuna getir bakalım.
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen Bekir 65 »

yoksa o soundkart yanlis takmaysin?????? :? yada.....bilemem...
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Bekir 65 yazdı:yoksa o soundkart yanlis takmaysin?????? :? yada.....bilemem...
arakdaşın Ses kartı On board Yani Anakartın üzerine entegre bişekilde.Yani Anakartın üzerinde Ufak bir entegre.Yanlış takılma Falan söz konusu değil.
2nafish
Bit
Bit

Mesaj gönderen 2nafish »

arkadaşlar ses problemim yeni bir boyut kazandı..şöyleki ses kartının yazılımından 2 hoparlör seçeneğini değilde 4 veya 6 veya 8 i seçtiğim zaman ses geliyor . FAKAT fronttan değil rear(geridekiler) veya side(yandakiler) dan ses geliyor... fronttan ses alamıyorum bi türlü... mesela colin oynarken arabanın sesi falan gelmiyor seyircilerin ve kuşların böceklerin sesleri geliyor... sanırım anladınız derdi mi...

bide sağ alttan ses denetimine girdiğimde rear ve front ayarlarının kutucuguna basamıyorum orası aktif değil... ses ayar çubukları oynuyor fakat sessiz yapma kutucuklarına tik koyamıyorum(edit)

ben ne yapıcam şimdi yardım edermisiniz..
En son 2nafish tarafından 05 Eki 2006, 17:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

Böcek sesi geliyorda araba sesi gelmiyorsa oyunun Options (settings olarak da geçebilir) menüsünden oynamalar yapın..
Yanılmıyorsam araba sesini kapatmak için bir menü olacaktı (en son 4 yıl önce oynadım yanılıyorda olabilirim kusura bakma :D )
ama bi kurcala bakalım..

Kolay gelsin..
2nafish
Bit
Bit

Mesaj gönderen 2nafish »

yok onu bir örnek olarak verdim.. bide colin 2005 te öyle bi ayar yok yanılmıyorsam..zaten ses yazılımında test tuşuna bastığımda dediğim gibi rear ve side çıkışlarından ses albiliyorum
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 10312 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

ses driverini kaldirip yeniden kurun , belkide eski ses driverinin kalintilari (veya sonradan driver zannederek yüklediklerinizden biri) buna neden olmustur,
Bilgisayarim > özellikler > Donanim > Aygit yöneticisi > sound Audio... isminde 2. siradaki hoporlör simgesinin yanidaki yazinin üstüne sag clikleyip uninstall deyin ve pc yi kapatip acin , sonrasinda otomatik tanimasi gerekir , veya driverini yeniden yükleyin
2nafish
Bit
Bit

Mesaj gönderen 2nafish »

teşekkür ederim ama zaten silip tekrar kendi cdsinden yüklemiştim..

aygıt yöneticisinde ses video ve oyun kumandası başlığı altında şu seçenekler var arkadaşlar
bilinen ses sürücüleri
bilinen video yakalama aygıtları
ortam denetim aygıtları
realtek ac'97audio
ses codec bileşenleri
video codec bileşenleri.

ben burda realtek e girip dirver i silip birdaha yükledim..
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Olmazsa da en sonunda bi format at makinaya ve Ses kartıın En son driverini yükle.Bakalım o zamanda sorun devam edecek mi?
2nafish
Bit
Bit

Mesaj gönderen 2nafish »

teşekkür ederim ilginize..ama daha fazla uğraşmiicam çünkü sinirlerim bozuldu iice..o kadar para ver yeni makina al sorunlardan kurtulmak için yine sorun yine sorun.. cumartesi götürcem bilgisayarcıya..umarım bi arıza yoktur eğer varsa 30 iş günü içinde değişir dedi adam ben 1 ay bilgisayarsız kalırsam bu sene bi kaç dersten kalırım..napıcam bilmiyorum artık.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 10312 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Ben olsam: Önce Tüm 5+1 midir nedir kaldirir basit bir Höporlör ile ses sitemini denerdim .
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen mavigece »

dostum bide şöle dene makina arkasına takılan kabloyu çıkart ve tak. sonra ekrana bir şey gelecek orada sırayla dene. ses alana kadar kablo çıkarıp takma işlemini yap. sesi mutlaka alacaksın. ben bu akşam hatta az önce bu şekilde bir ses sistemini hallettim.olmazsa ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalışırım.

:evil: :evil: ayrıca git o bilgisayarcıya o ses sistemini yaptır vede para isterlerse sakın ola para verme. ben böle şeylere çok sinir olurum.(bende bilgisayarcıyım) :evil: :evil: