Microsoft Vista’yı web sitesinden incelerken bir özelligi dikkatimi çekti. Bu özellik sayesinde fare imlecini görev çubugunda küçültülmüs haldeki bir pencereye götürdügünüzde, o pencerenin içerigi küçük bir resim halinde görüntüleniyordu. Microsoft bu özelligin adını “Canlı görev çubugu küçük resimleri” adını vermis. Asagıdaki resim bu özelligin gösterildigi örnek bir resim...

Bu özelligi oldukça begendim. Çünkü genellikle aynı anda birden fazla pencere ile çalısıyorum. Bu özellik sayesinde artık pencereler arasında daha kolay ve hızlı geçis yapabilecektim. Bu dogrultuda, bu özelligi Windows XP’ye eklemek için arastırma yaptıgımda Visual Task Tips adında küçük bir programa rastladım. Tam da benim istedigim gibi bu özelligi Windows XP’ye uyarlıyordu. Ayrıca ücretsiz ve sistem üzerine yük bindirmemesi oldukça hosuma gitti. Dolayısıyla sizinle de paylasmak istedim.
Eger bu özelligi daha Windows Vista çıkmadan kullanmak istiyorsanız yazılımı www.visualtasktips.com adresinden indirebilirsiniz. Sadece 70 kb büyüklügünde ve kurulum gerektirmiyor.
Ve son olarak bu yazılımla kendi bilgisayarımda aldıgım sonucu size göstermek istiyorum.
Önce:

Sonra:

ALINTIDIR