Generic Host Process hatasi

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

Generic Host Process hatasi

Mesaj gönderen Alesta »

arkadaşlar bilgisayarımda ağı kullanıyorum. ne ağdaki bilgisayarları görebiliyroum, ne de başka bi bilgisayara ulaşabiliyorum.

herhangi bir dosyayı paylaştırmak istediğimde ""x dosyayası paylaştırılmaya çalışılırken hata bir hata oluştu. server hizmeti başlatılamadı. paylaştırılmış kaynak oluşturulamadı" uyarısını alıyorum.

bilgisayarım sağ tuş bilgisayar adına geldiğimde ağ kimliği pasif durumda. altta bulunan değiştir butonuna basıyorum çalışma grubunu değiştirmek istiyorum ama o da pasif durumda.

kısaca genel bi ağ sorunum var. yardımcı olursanız çok makbule geçicek. teşekkürler.
En son Alesta tarafından 20 Eyl 2006, 00:17 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9995 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

pasif olmalari garip , admin olarak ta girdiginizde ayni sekilde pasifse buna bir virüs veya sistem dosyalarindaki bozulma neden olmus olabilir
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen Alesta »

velociraptor seni görmek sevindirdi. hoşgeldin.

yeni gelişmeler var sorunda. sorun artık ağ sorunu olmaktan çıktı. ses kartı yüklüyorum sürekli. kendilğinden ses kartı driver ı iptal oluyor. diğer bi ayrıntı da formattan öncede benzer sorunlar yaşadığımı şimdi hatırladım. özellikle ses sorunu ve buna benzer sorunlar. diğer forumları geziyorum ve formattan sonrada aynı sorunu devam eden kullanıcılar olduğunu gördüm. geniş bi kesime hitap ediyor sorun.

ve bilgisayara reset attığımda kapanırken ve açılırken karşıma gelen hatalar aşağıda. buyrun açılışta gelen bi hata demeti.

Resim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9995 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

w32.blaster in buna neden olma olasiligi var o nedenle bir virüs taramasi öncelikli olarak tavsiyem

http://securityresponse.symantec.com/av ... xBlast.exe
durmuskose
Bit
Bit
İletişim:

selam

Mesaj gönderen durmuskose »

bence sen acılıs dısketıyle dosa gec ve orda yavas format cek yada dıskım partıtıon yapısını degıstır. ancak o sekılde cozersın sorunu...:)
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen Alesta »

daha önce artık işin içinden çıkılmaz bi hal aldığında format çekelim derdik ve işin içinden çıkardık ama bu sorun öyle bi sorun ki formatta fayda etmiyor.

her şey hdd sorunu ile başladı. hdd den kafa sesleri geldi ve bende gerekenleri yaptım. bi süre sonra hdd düzeldi. sonra yukardaki hataları almaya başladım. yakın zamanda hdd sorunu yaşadığım için acaba hdd mi düşündüm ve farklı bi hdd den kurulum yaptım. ama farklı hdd ile de sorun devam etti. hatta farklı hdd yi aldım bilgisayarıma taktım sıfırdan kurulum yaptım. ama ikinci açılıştan itibaren yukardaki hataları almaya başladım.

farklı hdd nin şu anki durumu; otomatik ip almıyor. illa manual vermek gerekiyor. manual ip yi kabul ediyor ağdaki diğer bilgisayarları görüyorum ama nete çıkamıyorum. sorunu çözmeye çalışırken bi ara güvenlik duvarını kapattım (bazı forumlarda çözüm için açık bırakılması öneriliyordu) ve yeniden açmak istedim ama açamadım. ve güvenlik duvarı kapatıldıktan sonra hatalar daha fazla olarak gelmeye başladı. bilgisayar normal açılışını yapmıyor ve f8 ile "en son en iyi yapılandırma" seçeneğiyle başlatıyorum. kurtarma konsolu chkdsk /r ve fixmbr ayrıca windows üzerinden sfc /scannow sonrası açılış düzene bindi ama internet ve hata iletileri alma sorunu hala devam ediyor.

benim bilgisayarıma gelince, yani kendi hdd m ile kullandığım windowsa. şu anlık çok sık hata almıyorum. arada bi geliyor. ama bu hatalardan çok beni sıkan arada bi hdd nin haddinden fazla kasılması. hiç bişi yapamıyorum takılıp kalıyor bilgisayar ve hdd deli gibi çalışıyor. o anlardan birinde görev yöneticisine bakma şansım oldu ve firefox un 85 k larda çalıştığını gördüm (inanılmaz ama gerçek)

diğer forumlarda gezdiğim kadarıyla sorunu yaşayan bi çok kişi var. çözüm önerileri arasında microsoftun çıkardığı bi yama ve güvenlik duvarının açık olması gibi öneriler var. bazı kullanıcılarda bu öneriler işe yarıyor ama yine bazı kullanıcılarda olduğu gibi bende işe yaramadı. sorunun kaynağı olarakta ağırlıklı olarak sp2 gösteriliyor. şu an sp siz bi xp pro indiriyorum. onu kuracam bakalım nolacak.

velociraptor vürüs olma ihtimali çok düşük. çünkü defalarca format attım bilgisayara.

biraz uzun oldu ama durum bu. çözüm önerileriniz ne olabilir?
byrapor
Byte1
Byte1

Re: Generic Host Process hatasi

Mesaj gönderen byrapor »

merheaba arkadaşlar mesaj tarihine bakılırsa çok eski fakat burada net bir çözüm yazılmamış bu sorunun çözümünü bilen varmı? burada yazılanlar bir işe yaramıyor...
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

ares76
Bit
Bit

Mesaj gönderen ares76 »

bu olay (alman a virüsü) makinalara format atılırken birşeye dikkat edilmiyor ağ kablolarını çıkarmanız gerekiyor win32 generic host hatası veriyor her makina, virüs sağlam bi virüs bunun programı var ama pek işe yaramıyor en kolayı makinanızı internetle bağlantısı kesip format atmak ve nod32 2.7 sürümünü kurmanız ben bu yüzden 2 net cafe kurmak zorunda kaldım :) tek çözümü format atmak yada (win32 generic host) hatsını gideren dosyayı bulmanız bende var ama iş yerimdeki yedek disk te kaldı bir kaç gün içinde sizlere burdan ulaştırırım sadece ağdan bulaşıyor bunuda bildiriyim size
byrapor
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen byrapor »

kardeş ne zaman yayınlıcan programı
Kullanıcı avatarı
Er0rr
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen Er0rr »